Inlägg av Joakim Kilman

Inlägg som Joakim Kilman har skrivit i forumet

Skrivet av Mikael Berg:

Det är rätt kort, så det ska nog hinnas med!

Låter bra.
Utmärkt recension, för övrigt.

Jag har haft det här i kikaren ett tag. Får se när jag kan hinna spela det. Blir helt klart mer intresserad efter recensionen.

Jag har testat det lite, men orkar inte när det är så här tungrott att köra. Väntar på färdiga releasen istället.
Men miljöerna är förbannat atmosfäriska.

Skrivet av Legerdemain:

Tack för välkomnandet!

❤️

Tjenare, Leger! Trevligt att råkas igen, fin text!

Just den där startsträckan är det som gör att jag bara inte orkar. Inte just nu, i alla fall.

Skrivet av Grodan:

En väldigt stor logisk lucka var jag med om när jag en kompis lirade Worms när jag var liten. Han vann över mig med en kamikaze attack. Men när reprisen visades blev det fel så han dog först och jag vann istället. Vi höll på att garva ihjäl oss. Kanske mer en bugg, men oavsett väldigt bristande logik

Också varit med om just det. Väldigt rolig bugg. Även hänt mig i flera fotbollsspel att en repris plötsligt visar att målvakten räddar det som blev mål alldeles nyss.

Skrivet av Slutbossen:

Man ser ju på flera fiender att de har terminatorvibbar medans vissa är straight up Giger/aliens eller en blanding av de två. Nu ger denna designsoppa spelet sin unika touch men ja, storyn blir bara rent nonsense.

Det är en härlig röra.

Introt till Journey to Silius försöker tappert, men förgäves, att ge någon sorts narrativ inramning till ett spel som först utvecklades som ett Terminator-spel. Resultatet är rent nonsens. En atombomb (?) slår ner i en stad. Orelaterat (?) dör huvudpersonens farsa i en olycka (är det atombomben som kallas olycka?). Sen hittar man en diskett där farsan skrivit att han "hört talas om några terrorister" och ber en att "avsluta hans uppdrag" (vad det nu ens är). Sen visar det sig, när man börjar spela, att "terroristerna" är en blandning av allsköns rymdvarelser med enorma resurser.

Skitbra spel, dock.

https://www.youtube.com/watch?v=pYmVf3GlhfY

Älskar Steamworld Heist. Har spelat igenom det rätt många gånger på olika plattformar. En uppföljare är på tiden.

Skrivet av Majoren:

Tycker karaktärerna känns en smula för modernt skrivna för att det på allvar ska kännas trovärdigt som "interaktiv dokumentär", mycket moderna jargonger och svordomar etc.

Sånt där är alltid svårt. De kan ju inte prata tidsenligt, för då skulle ingen begripa ett smack. Men för modern jargon i ett historiskt spel kan vara distraherande. Jag kan bli väldigt distraherad av motsatsen också. Har överlag väldigt svårt för den "rollspelsengelska" man lägger sig till med i en del spel, som nu senast i Dragon's Dogma 2, eller en del Final Fantasy-spel, och så vidare.

Ah, jag var för gammal för spelet.

Skrivet av Mike Stranéus:

Jag har Truberbrook liggandes till Switchen. Men aldrig fått tummen ur.

Och jag är med dig till 100 procent. Spel får gärna vara långsamma. Eller visual novel. Men måste alla bitar klaffa ordentligt.

Japp.

Tänkte precis posta den där. Älskar att han går in så hårt för det där.

Utmärkt kanal i övrigt. En av få jag följt någon längre tid på Youtube. Han har i regel originella perspektiv, ofta på doldisspel.

Skrivet av feistin:

Absolut - vill inte på något sätt degradera din recension men för mig träffade den på pricken vad jag gillar med Fallout.

Ser också att den verkar gå bra vilket verkar ge oss en säsong 2 - etta på IMDBs lista i popularitet. Kul!

Hoppas såklart detta också kan skynda på en Fallout 5 - vore ju kanon för dem att rida på vågen nu.

Ville mest påpeka att jag i allra högsta grad är en Fallout-veteran. Det är viktigt för anseendet, ju

Skrivet av feistin:

Nu sett alla avsnitt och kan verkligen inte hålla med recensenten om 3/5... Detta är lätt en 5/5 iallafall för en som lirat alla Fallout spelen. TV serien fångar precis allt från spelet och det känns som de verkligen vårdat källmaterialet med ömhet.

Tycker denna adaptionen är i samma nivå som Last of Us - och kanske ett snäpp till då den har en egen storyline vilket är imponerande.

Ser verkligen fram emot säsong 2 - Fallout New Vegas

Jag har lirat alla Fallout-spel. Man kan tycka olika ändå.

Fascinerande spel. Jag intervjudae Daniel Vávra om spelet på Gamescom, vill jag minnas. Han pratade om Kingdom Come nästan som en historisk, interaktiv dokumentär som skulle ge spelaren en smak av hur det var att leva på den tiden.

Det lilla jag hunnit testa gillar jag skarpt. Gillar vibben i spelen.

Synd på ett så fantastiskt koncept och så distinkt estetik. Jag ska ge spelet en chans någon gång, i alla fall. Jag har inga principiella problem med spel som har väldigt lite gameplay (finns gott om exempel på så kallade promenadsimulatorer och visual novels och liknande som helt fokuserar på narrativ och som är väldigt bra), men dålig gameplay som mest känns som att det stoppats in där för att dryga ut speltiden är inte kul. Och så måste ju narrativet som sådant hålla – allt står och faller med det.

Harold Halibut påminner så här på rak arm lite om Trüberbrook, ett äventyr med liknande (fast inte alls lika ambitiös) estetik, som i slutänden tyvärr inte var så minnesvärt.

Satir är ju i regel politisk på ett eller annat sätt. Fallout, som fullkomligen dryper av civilisationskritik, är i allra högsta grad politisk (både spelen och tv-serien).

Skrivet av PeTTs0n:

Har inte heller spelat sen vid release, och... jag är glad att det var gratis att pröva lite nu, fick sådan avsmak att jag nästan kände mig snuvad trots att det var gratis. Det var sämre än jag mindes det, jag antar att jag hade förträngt det.

Reklamen för olika prylar och tjänster körs upp i ansiktet på en hela tiden (ofta så fort man öppnar en meny), det är en viss latens som gör att allt känns oresponsivt, det är för att vara helt ärlig förbaskat fult, animationer är stela och ibland trasiga, UI:n är kass (trodde inte jag skulle sakna FO4:s dito) och att man måste punga ut såpass rejält (se nedan, det är alltså ovanpå inköpspriset) för att kunna spela själv är kräkframkallande. Och moddar? Glöm det.

Om du betalar ~150 spänn i månaden kan du spela själv, ja.

Låter dystopiskt. Finns roligare saker att lägga sin tid på, så FO76 får nog fortsatt vara avinstallerat, då.