Att #System Shock 3 är på gång stod klart i december, och nu kommer ännu ett lovande besked om nästa del i den svårt hyllade spelserien – Warren Spector är med i utvecklingen.

Den legendariska utvecklaren har börjat som studiochef hos #Otherside Entertainment, skriver Games Industry. Han avslutar en akademisk karriär på University of Texas för att ägna sig åt Otherside och deras projekt System Shock 3 och #Underworld Ascendant.

– Jag har älskat att jobba med studenter som chef för Denius-Sams Gaming Academy på Texas Universitets Moody College of Communications, säger Spector. Men när chansen dök upp att få en större del i att återuppliva Underworld Ascendant, liksom att få spela i System Shock-världen en gång till och hjälpa till att ta dessa spel till en 2000-talspublik, kunde jag inte tacka nej. Att jobba med System Shock är en av de mest givande saker jag gjort och det är svårt att beskriva hur mycket jag ser fram emot att låta spelarna veta vad Shodan haft för sig sedan det senaste spelet.

Okända Otherside grundades av den förra #Looking Glass-medarbetaren Paul Neurath, med ett förflutet i #Ultima Underworld, Thief och System Shock. Spector var producent för det första #System Shock från 1994, och det trängs med titlar som #Thief: The Dark Project, #Deus Ex och #Epic Mickey på hans meritlista.