Favoritspelet

- vilket är ditt favoritspel genom tiderna?

"Om jag går tillbaka och spelar något spel idag så lirar jag hellre Doom än Quake!"

Att folket vi samlat ihop unisont tycker att Quake är ett av de bästa spelen är knappast oväntat, men därefter är favoriterna väldigt olika.

HonK: QuakeWorld är nog min favorit genom tiderna. Tätt efter kommer Diablo I, II. Om man skall gå längre tillbaka så är nog Elite en favorit. Lotus Esprit Turbo på Amiga är ett underbart spel också.[/quote]

Mumin: Quakeworld är definitivt favoritspelet nr.1, inget kommer nog att kunna lyckas slå inom den närmaste framtiden.

DOOMn8: Tja, jag skulle nog säga att Quake var ett av favoritspelen så klart Men jag måste lägga till Turrican 2 på Amigan och Ghost 'n' Goblins på c64'an.

LeoN kan självklart inte nöja sig med ett eller två spel utan måste räkna upp halva sin spelhistoria. Dune2, UFO och Total War-spelen håller jag däremot fullständigt med om.

"QuakeWorld, finns inget spel med bättre spelkänsla eller action."

LeoN: Det är en mycket svår fråga att besvara, det finns så många att välja på och det beror lite på vilka kriterier man ska räkna in här, mest revolutionerande spel och spel jag lagt mest speltid på är 2 kriterier jag hellre skulle sortera in bästa spel i. Mest Revolutionerande spel: första Civilization, Dune2, första UFO/X-COM spelet, Quake1, plus att man inte får glömma gamla klassiker som Pong och Space Invaders som drog igång hela spelindustrin. Spel jag lagt mest speltid på: Är väl Total War spelen, Quake1-2-3, Battlefieldserien samt UFO/X-COM spelen.

Calvin: Det är svårt. Ska jag se till spenderad tid så blir det nog Quake. Civilization och Speedball 2 är två andra spel jag har lagt många timmar på.

DOOMer: QuakeWorld, finns inget spel med bättre spelkänsla eller action.

Bugsy: Ja, det måste ju bli Quake då, i alla fall inom multiplayer-kategorin. Det finns dock mycket andra bra spel som jag måste nämna som "favoritspel" genom tiderna, vad det gäller C64:an så finns det många aspiranter på favorit, vi har ju Last Ninja, och Monty on the Run, Turrican osv. Jag ägde även en Amiga, vilken var favoritmaskinen genom tiderna. Jag måste nämna Superfrog, i alla fall, ett mycket fullkomligt plattformsspel.

oKKun: Fortfarande Quake 1 helt klart.

Totte är den enda som nämner mitt eget favoritspel, nämligen Doom II. Ett av de äldsta spelen jag fortfarande kan spela idag.

Totte: Mitt favoritspel genom tiderna är nog Doom2. Tätt följt av quake1. Quake spelade jag totalt sätt mycket mer än Doom men det senare är mer spännande som singleplayerspel. Om jag går tillbaka och spelar något spel idag så lirar jag hellre Doom än Quake. Quake gör sig bara i multiplayer och där får jag bara stryk numera Doom kan dock fortfarande vara givande i singleplayer.