"Kärlek vid första ögonkastet för min del och ett underskattat spel som jag hoppas lyckas lösa sina ekonomiska problem och fortsätter att skina en lång tid framöver" – Petter Mårtensson

I en genre som domineras av antingen orcher och alver eller rymdskepp var #The Secret World en frisk fläkt. #Funcom vågade tänka i helt andra banor och valde att sätta sitt spel i en modern värld fylld av konspirationer, zombier och hemliga sällskap. Lägg dessutom till investigation-missions som påminner mer om äventyrsspel än typiska mmo-uppdrag och du har ett av årets bästa och speciella onlinerollspel. Kärlek vid första ögonkastet för min del och ett underskattat spel som jag hoppas lyckas lösa sina ekonomiska problem och fortsätter att skina en lång tid framöver.

Recension – The Secret World

[video=11912]

Hajpen var total. Hur skulle #Arenanet leva upp till förväntningarna? I mångt och mycket lyckades de och levererade en solid produkt. Tyria var fullt av dynamiska händelser, vacker grafik och tog klassiska mmo-system och tänkte om dem. Medan jag numera oroar mig lite för hur spelet kommer utveckla sig satte jag när det begav sig högsta betyg på det – varje gång jag återvänder, nu senast för att kolla in julfirandet, så känner jag att jag gjorde rätt val.

Recension – Guild Wars 2

[video=11875]

Trots att jag är ett stort Assassin's Creed-fan, och trots att jag gillade det, så levde inte #Revelations upp till samma nivå som #Brotherhood hade gjort året innan. Jag blev därför lite orolig för i vilken riktning #Ubisoft skulle ta serien. Det hade jag inte behövt göra, för #Assassin's Creed III blev helt fantastiskt. En typiskt överdriven handling, välgjord speldesign, smockfullt med saker att göra... Ännu en gång, efter #Assassin's Creed II och Brotherhood, hamnar ett AC-spel i toppen av min personliga årets spel-lista. Nu hoppas jag bara att Ubisoft kan leverera ett lika bra spel varje år.

Recension – Assassin's Creed III

[video=12945]