Utvecklaren Crate Entertainment har än så länge bara Grim Dawn på meritlistan, även om det inte är så "bara". Spelet och dess expansioner har blivit väldigt omtyckta, men nu börjar det snart bli dags för Crate Entertainment att släppa sitt andra spel. Det går under namnet Farthest Frontier, och är en stadsbyggare i medeltida miljöer som utannonserades förra året.

Den första gameplay-trailern är nu här, och visar hur vi kommer kunna gå från en mindre, outvecklad bosättning till en fullfjädrad medeltidsstad. Resan dit lär dock inte bli helt smidig, och utöver den obligatoriska produktionen av mat måste vi även passa oss för bränder, vilda djur och attackerande banditer. Vi ska kunna odla tio olika grödor, och kommer kunna använda växelbruk för att hålla jorden bördig. Frost och värme är dessutom aspekter vi måste ta hänsyn till.

Spelet ska släppas i early access på Steam under året, där det troligen kommer att förbli i 4–8 månader, beroende på hur mycket som måste ändras eller läggas till. De uppskattar att det kommer finnas runt tio timmars innehåll vid early access-släppet.