I samband med att sekretessavtalet, NDA:n, togs bort ifrån #World of Warcraft: Mists of Pandaria har en strid ström av information kommit ut på nätet. FZ har sorterat igenom informationen för de mest intressanta nyheterna i #Blizzards fjärde expansion till världens största MMORPG.

  • Världskrig. Det finns ingen stor ond boss i Mists of Pandaria. Istället handlar expansionen om det alltmer accelererande kriget mellan Horde och Alliance som hotar att förstöra den fredliga världen Pandaria. Kriget kommer att slita Horde mer och mer itu. I en kommande patch ska både Horde och Alliance kunna attackera Orgrimmar för att avsätta den blodtörstiga Garrosh Hellscream som har tagit över makten efter Thrall.

  • Asien – here I come. Sju helt nya landskap kommer att kunna besökas i Pandaria. Det finns också ett åttonde område som är startzon för den nya rasen pandaren. De nya områdena är inspirerade av asiatisk kultur, precis som hela rasen pandaren.

  • Från ägg till drake. Det ska gå att mata och ta hand om små mounts för att få dem att växa. När de har växt tillräckligt och du har gjort nog många quests kommer varelsen att bli vuxen.

  • Farmville hjärta WoW = sant? I Mists of Pandaria ska du kunna skaffa dig en bondgård där du kan odla och ta hand om grödor, föda upp djur, skaffa pets och så vidare. Grödorna kan vara både herbs och speciella grödor som behövs för att förbättra ryktet hos spelets fraktioner.

  • Antar du utmaningen? Challenges är en ny funktion för spelare som har max level. Det går att anta olika utmaningar och spela i extra svåra dungeons för att samla brons-, silver- och guldmedaljer.

  • Scenarios istället för quests. Istället för att göra samma daily quests dag efter dag för att bättra på ryktet hos diverse fraktioner finns "scenarios". Ju fler scenarios du gör – desto fler låses upp. I början kanske du plockar blommor för den misstänksamma fraktioner och tillslut försvarar du deras stad från en invasion.

  • Åk till Pandaria på semester i sommar. Enligt det som har visats upp från expansionen tyder det på att mycket är färdigt. Många vågar sig på gissningen att spelet lanseras i sommar.

Kommer du att slukas av den massiva Warcraft-världen när expansionen släpps?