FZ har tidigare rapporterat om att rollspelsstudion #Obsidian kommer hjälpa till med Wasteland 2 om Kickstarter-insamlingen får ihop 2,1 miljoner dollar, och nu berättar företagets Chris Avellone mer om vad Obsidian skulle kunna bidra med i praktiken. Främst vore det narrativ, miljödesign och konversationssystemet som han nämner.

Chris Avellone har tidigare arbetat tillsammans med Wasteland-mannen Brian Fargo på varmt mottagna pc-rollspel som #Icewind Dale och #Planescape: Torment.

– För närvarande är det bara jag, och jag skulle eventuellt assistera med narrativ och miljödesign, samt konversationssystemsförslag och struktur. Just nu handlar det enbart om designarbete, vilket är en av Obsidians styrkor.

För den som oroas av att ytterligare en studio i grytan kan göra soppan vidbränd har Chris Avellone ett lugnande besked – "det är fortfarande Brian och Inxile som styr skutan".

– Medan jag är säker på att de kommer att lyssna och ta emot feedback, så finns det inget som kan döda ett projekts momentum som för många kockar med lika mycket att säga till om – det enda du tillagar då är ett recept för katastrof. Kortfattat: Brian känner till Wasteland bättre än jag, och han vet vilken ton han vill ha. Obsidians jobb och mitt jobb är att tillhandahålla kunskap från våra erfarenheter med rollspel och design, och hjälpa honom förverkliga sin vision på ett sätt som infriar och överträffar spelarförväntningarna, säger han.

För närvarande har Wasteland 2-insamlingen fått in 1,88 miljoner dollar, så det är ett par hundra tusen kvar innan det kan bli aktuellt för Obsidian att hjälpa till. Insamlingen stänger ner om 14 dagar.