Tusentals anti-gay-brev strömmar in till #Electronic Arts, som av anti-gay-grupper beskylls för att "påtvinga en homosexuell agenda på barnen". Det är de möjliga homosexuella romanser som återfinns i spel som #Mass Effect och #Star Wars: The Old Republic som har fått vissa av spelarna att se rött.

EA själva slår ifrån sig, och menar att det inte handlar om barnen utan snarare politiska trakasserier.

– Alla EA:s spel innehåller åldersmärkningsbeskrivningar så det är svårt att tro att någon blir överraskad av innehållet. Det här handlar inte om att försvara barn, det handlar om politiska trakasserier, säger EA-chefen Jeff Brown.

Han tillbakavisar också påståenden om att det är HBT-grupper [homo-, bi-, transpersoner] som verkat för att få med homo-inslagen i spelen.

– EA har inte blivit påtvingade av någon grupp att inkludera HBT-karaktärer i våra spel. Däremot har vi träffat HBT-grupper och sponsrat industriforum för att diskutera innehåll och trakasserier av spelare i online-forum. Kortfattat: vi har med möjligheten för samkönade förhållanden i våra spel; vi tolererar inte hets mot folkgrupp på våra forum.

Två religiösa grupper i USA, Florida Family Association och Family Research Council, sägs vara extra pådrivande i att försöka motverka homosexuellt innehåll i framtida EA-spel. Samtidigt är kampanjen för mänskliga rättigheter positiva över EA:s inställning i frågan.

– De av oss som jobbar för HBT-jämlikhet är glada över den rättvisa inställning EA tagit. EA bör applåderas för deras omfamnande approach som återspeglar olikheterna i våra samhällen, säger Michael Cole-Schwartz vid Human Rights Campaign.