Nyheter
Oj då – Ouya är ingen snabb Android-maskin

Oj då – Ouya är ingen snabb Android-maskin

45 kommentarer

Av 2013-04-17 10:01


Kickstarter-framgången Ouya står sig inte stark i jämförelse med andra Android-enheter. Faktum är att den nätta konsolen hamnar först på plats 78 i ett benchmark-test som utförts av Futuremark. Långt efter de starkaste mobilerna och surfplattorna.

Testet har gjorts på betaenhet och utfallet är egentligen inte särskilt överraskande, då Ouya bygger på teknologi som inte finns i de nyaste Android-maskinerna. Men värt att notera är att konsolen hamnar en bit efter Samsung Galaxy S III och Google Nexus 4, som tillhör förra generationens smartphones. Den nya generationen är mer än dubbelt så kraftfull.

Å ena sidan har Ouya-makarna några månader kvar av utvecklingen och vi kanske inte ska kräva hur mycket som helst för en budgekonsol. Dessutom kan du spela Android-spel på din tv. Fast å andra sidan kan det bli svårt för Ouya att övertyga alla som redan äger en kraftfullare smartphone till ett konsolköp.

Tänker du köpa en Ouya?
 
Hela benchmark-testet hittar du här
Tipstack till SwedishDemon.

Twittra

Facebook

Kommentarer
Dölj toppkommentarer Toppkommentarer
 • Ankh
  Ankh 2013-04-17 12:52
  azynkron skrev:
  Ankh skrev:
  Om den kan emulera c64/amiga bra så blir det lätt köp för mig.
  Hade gärna kopplat mina gamla amigor/c64or till tvn men den verkar inte kunna hitta rätt kanal.


  Varför köpa en ny enhet när det finns väl fungerande emulatorer till datorn? Och kom inte med det förbannade "sitta i soffan"-argumentet. Det börjar bli riktigt gammalt.


  Lugna dig.
  Jag har redan emulatorer till förintelsen till datorn. Och yes, samtliga amiga/c64 spel till datorn också.
  MEN jag sitter inne med en fet jävla tv som jag vill spela på och jag vill inte ha min dator igång undertiden (för yes, jag kan dra hdmi kabel). Varför? Tja, för jag har rätt mycket power i den och tycker det är 1. Onödigt med att ha den igång om jag ska spela saker som inte kräver en tusendel av dess kraft. 2. Det drar onödigt mycket ström.

  Och sen vad det gäller ditt "förbannade sitta i soffan argument" så sitter jag till 99% av min lediga tid framför min pc och jag vill faktiskt sitta just i soffan så jag kan spela igenom gamla spel med min son.
  Sen ligger jag inne med rejält många c64/amigor i garderoben som jag mer än gärna hade velat använda också.

  Edit: Och yes, jag blev irriterad på ditt sätt att fråga. Fråga gärna saker men prova använda snällare ton.
 • sparriskrigaren
  sparriskrigaren 2013-04-17 11:07
  McKinley skrev:
  Maskin som bara duger till indie-l och emulatorspel.
  Next!


  stenhuggarna skrev:
  Helt pointless konsoll, anledningen till att lättare mobilspel är så populärt är för att de är väldigt lätttillgängliga när man är uttråkad var man än är. Inte går jag hem och startar upp hembion för att spela angry birds.


  Ja, precis? Meningen är att indieutvecklare ska kunna använda handkontrollen och skapa mer retroartade spel, 8-bits/16-bits-stilen. Ni kanske inte är riktigt rätt målgrupp. Det lär bli stor skillnad mellan spelen på Ouya och nuvarande populära mobilspel då dessa kontrolleras med den värdelösa touchskärmen.
 • Stephan
  Stephan 2013-04-17 11:07
  Äh, poängen med Ouya är ju att den - och spelen - knappt kostar något jämfört med de stora drakarna. Alla har inte råd med en dyr konsol och spel för 600 kronor. På det sättet fyller Ouya en niche som definitivt inte är "pointless".

  Som jag skrev tidigare har jag personligen tänkt använda min för emulering av äldre konsoler. Det känns inte så "pointless" heller.
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ