Steam växer konstant på alla fronter: användare, spelutbud och trafik. Hur mycket får vi en delbild av från nätverksleverantören Level 3. Företaget säger i ett pressutskick att #Valve just fått nätverkskapaciteten uppgraderad så att de nu klarar 100 Gbps (gigabit per sekund), detta för att möta ökningen av datatrafik med ungefär 75 procent om året.

Den 75-procentiga årliga trafikökningen betyder att det numera skickas 450-500 petabyte data i månaden (1 petabyte är 1 000 terabyte, eller 1 miljon gigabyte). Det blir sisådär 5 exabyte om året. Level 3 uppskattar att en normal Steam-spelnedladdning är 10-40 gigabyte stor.

Steam hade nyligen drygt 12 miljoner användare samtidigt, vilket är nytt rekord. Tjänsten har över 100 miljoner registrerade användare och totalt spelas 2 miljarder minuter i månaden.

Men Steam är långtifrån den största nätverksaktören. Ars Technica har tagit fram siffror över de största aktörerna i Nordamerika, och där är Steam inte ens med. De två överlägset största aktörerna är Netflix och Youtube.