Nyheter
Stor piratgrupp slutar knäcka spel

Stor piratgrupp slutar knäcka spel

55 kommentarer

Av 2016-02-08 16:44


För bara en månad sedan varnade den ökända piratgruppen 3DM att kopieringsskydden börjar bli så pass svåra att ta sig förbi att de inom några år inte kommer att kunna knäcka dem. "Inga fler gratisspel", var deras egen formulering. Nu har de, via sajten Torrentfreak, annonserat att de slutar försöka att cracka singleplayerspel men anledningen är inte att det börjat bli för knepigt.

Istället vill de utvärdera om den lagliga försäljningen påverkas för spel som inte går att ladda ner från piratsajter. Gruppens ledare, med smeknamnet Big Sister, förklarar:

– Vi hade just ett internt möte. I samband med att det kinesiska nyåret startar [idag] kommer 3DM inte att cracka några singleplayerspel. Vi kommer att utvärdera detta om ett år och titta på hur den lagliga försäljningen har påverkats.

Än så länge har varken Just Cause 3 eller Rise of the Tomb Raider, båda med kopieringsskyddet Denuvo, knäckts och lär alltså inte bli det så länge inga andra än 3DM lyckas.

Pirater gråter floder – moderna spel för svåra att cracka
Recension - Just Cause 3
Recension - Rise of the Tomb Raider

Hämtar priser från Prisjakt.nu ...

Priser från Prisjakt.nu Prisjakt.nu
Kommentarer
Dölj toppkommentarer Toppkommentarer
 • I_AM_GROOT
  I_AM_GROOT 2016-02-08 17:05
  Jag tror allt går att knäcka, man vet bara inte hur, än. Jag har absolut ingenting emot att betala för mina spel men det jag har emot är att betala fullpris för halvfärdiga spel.
 • sam_s
  sam_s 2016-02-08 17:50
  Om jag laddar hem ett singleplayerspel så gör jag det releasedagen eller någon dag efteråt för att se om det är något som jag vill lägga pengar på. Det gör jag för att många av utvecklarna/utgivarna inte går att lita på. Dom säger att spelen kommer se ut eller fungera på ett sätt och sen är det inte ens i närheten av vad dom lovat.

  Anser jag att spelet är bra så köper jag det garanterat nån dag efteråt, är spelet inte bra så avinstallerar jag och skiter i att spela det.

  Ska jag sluta att pirata helt och hållet så får utvecklarna sluta ljuga och sänka priserna. Jag har absolut ingen lust att betala 500:- för ett spel som inte håller vad det lovar.

  Och många kommer säkert säga att man kan läsa recensioner osv för att bilda sig en uppfattning, men mycket är ändå subjektivt och därför vill man gärna prova själv.

  Börja att ge ut en demo en månad innan release som på gamla goda tiden, det är helt klart ett bra sätt att bilda sig en uppfattning på.
 • Boomer
  Boomer 2016-02-08 17:55
  Slashgibber skrev:
  KonradA skrev:
  Är det inte lite märkligt att inte vilja betala för sig?


  Jag tror dom flesta pirater kan kategoriseras inom två grupper, dom som inte har råd att köpa spel (tonåringar, studenter, etc), och dom som först vill pröva innan dom bestämmer sig. Den sistnämnda gruppen skulle vara väldigt intressant att se relevant statistisk data om, då man inte vet hur många pirater som sedan går vidare och köper spelet man piratat.


  Du glömde bort den största kategorin av pirater (vad gäller all typ av media) - de som inte vill betala.
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ