Nyheter
Nu är det klart - Activision köper King för 50 miljarder

Nu är det klart - Activision köper King för 50 miljarder

28 kommentarer

Av 2016-02-23 16:25


I början av november blev det officiellt att Activision ville köpa svenska spelutvecklaren King för jättemycket pengar. Nu har affären slutligen gått i lås och den stora utgivaren, som bekant även äger Blizzard Entertainment, betalar 50 miljarder kronor för skaparna av Candy Crush Saga.

Bobby Kotick, ständigt leende vd för Activision Blizzard, säger att det egna nätverket efter affären når en halv miljard spelare. 

– Vi når nu 500 miljoner användare i nästan varje land, vilket gör oss till världens största spelnätverk.

För att sätta detta i perspektiv har vi räknat ut vad 50 miljarder kr ger dig i pusselspelet som fortsätter att dra in flera miljoner åt King dagligen. Köper du maxbeloppet guldtackor, med vilka du kan köpa liv för, kostar varje enhet 0,795 styck. Ett liv kostar 89 guldtackor vilket ger ett styckpris per återupplivning på drygt 70,75 kr. 

Kings prislapp ger därför, med en snabb uträkning, 706 663 840 liv vilket bore vara tillräckligt för att nå den högsta nivån utan att tigga på Facebook. Vi hoppas att Bobby Kotick antecknar.

Activision vill köpa King för jättemycket pengar
Liam Neeson spelar huvudrollen i... Candy Crush: The Movie!

Twittra

Facebook

Kommentarer
Dölj toppkommentarer Toppkommentarer
 • Hittebarn
  Hittebarn 2016-02-23 16:58
  För att sätta det i perspektiv så köpte Disney upp Star Wars-franchisen för 27 miljarder. Ungefär hälften av vad en (nåja, flera) Bejeweled-kopia kostade.

  Utvecklingen går sannerligen åt rätt håll?
 • pinalina
  pinalina 2016-02-23 18:11
  Vem är det som spelar såna här skräpspel egentligen? Det är ju detta som totalt kommer döda traditionella spel för oss gamers när alla spelföretag till slut har insett att dom tjänar 10x pengarna på att sälja mobila skitspel som knappt har en utvecklingskostnad i jämförelse med AAA spel som kostar flera 100 miljoner att göra.

  Fruktansvärt skrämmande utveckling enligt mig som gamer, om 20 år kanske man sitter och lirar 10 år gamla spel för det har slutat släppts spel till PC och Konsoler.
 • KittyCatMan
  KittyCatMan 2016-02-23 16:57
  Call of Candy: Crush warfare
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ