Nyheter
Sparkade Dota 2-kommentatorn försvarar sig med 17 sidor långt dokument

Sparkade Dota 2-kommentatorn försvarar sig med 17 sidor långt dokument

56 kommentarer

Av 2016-02-28 11:00


Efter bara ett par dagar av Shanghai Major-turneringen i Dota 2 såg Gabe Newell och Valve rött och sparkade kommentatorn James Harding samt produktionsbolaget bakom sändningarna. Motiveringen i korthet är att de misskött sig – läs mer om Newells uttalande i vår förra nyhet om saken.

Nu har Harding som utlovat gett sin syn på saken, och han gör det ordentligt med ett 17 sidor långt dokument som alla kan läsa via Google Drive. För er som inte orkar ta er igenom det mastiga dokumentet har Kotaku sammanfattat innehållet.

Harding menar att ett gräl med en högt uppsatt Valve-anställd ligger till bakgrund för att han avskedats, trots att Valve själva motiverade det hela med Hardings ton och att han skulle varit respektlös mot spelare. Bråket ska enligt Harding ha börjat när han och den Valve-anställde hade olika åsikter om ett segment under The International 4.

Angående porrskämtet han drog i direktsändning så förklarar han att han behövde öppna med något "starkt" för att det är vad hans fans förväntar sig. Som en slags isbrytare för att det var ett tag sedan han var programledare. 

Läs hela inlägget.

Gabe Newell kallar Dota 2-kommentator för "röv" och sparkar honom
Spelinformation

Twittra

Facebook

Kommentarer
Dölj toppkommentarer Toppkommentarer
 • 4liv3
  4liv3 2016-02-28 11:38
  Han misskötte sitt jobb och fick sparken. Ser inte det märkliga i det hela.
 • Newklear
  Newklear 2016-02-28 11:54
  4liv3 skrev:
  Han misskötte sitt jobb och fick sparken. Ser inte det märkliga i det hela.


  Förutom att han skötte sitt jobb och gjorde vad han blivit tillsagd.

  Valve däremot har misskött hela major:n och försöker nu peka finger på andra istället för sig själva. Väldigt ledsamt beteende.
 • gunnzi
  gunnzi 2016-02-28 12:21
  Mannen är rolig, gaming ska inte vara stelt med massa kostymklädda stela människor. Personligen så föredrar jag casters som inte distanserar sig från spelarna, känns som att dom är med i gänget då.
  Folk som säger att det inte är professionellt förstår nog inte vad professionellt betyder. Lite som att säga att en komiker som drar könsskämt inte sköter sitt jobb.
  Spelar inte dota 2 men älskar att se dom stora turneringarna och det blir ack så mycket roligare med casters som kan dra skämt lite då och då.
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ