Efter bara ett par dagar av Shanghai Major-turneringen i #Dota 2 såg Gabe Newell och #Valve rött och sparkade kommentatorn James Harding samt produktionsbolaget bakom sändningarna. Motiveringen i korthet är att de misskött sig – läs mer om Newells uttalande i vår förra nyhet om saken.

Nu har Harding som utlovat gett sin syn på saken, och han gör det ordentligt med ett 17 sidor långt dokument som alla kan läsa via Google Drive. För er som inte orkar ta er igenom det mastiga dokumentet har Kotaku sammanfattat innehållet.

Harding menar att ett gräl med en högt uppsatt Valve-anställd ligger till bakgrund för att han avskedats, trots att Valve själva motiverade det hela med Hardings ton och att han skulle varit respektlös mot spelare. Bråket ska enligt Harding ha börjat när han och den Valve-anställde hade olika åsikter om ett segment under The International 4.

Angående porrskämtet han drog i direktsändning så förklarar han att han behövde öppna med något "starkt" för att det är vad hans fans förväntar sig. Som en slags isbrytare för att det var ett tag sedan han var programledare.

Läs hela inlägget.