Med lite god vilja skulle man kunna kalla #Off the Record för "Super Dead Rising Turbo". Att #Capcom följer upp sina spel med knappa uppdateringar är inget ovanligt, men den här gången tycks de åtminstone inte ha legat på latsidan. Vi får chansen att uppleva hela #Dead Rising 2 ur originalhjältens tillika fotojournalistens Franks perspektiv. Men Capcom pratar hellre om sandlådeläget, som i själ och hjärta är just en stor sandlåda. Hela Fortune City ligger vid våra fötter utan vare sig tidsbegränsning eller story. Fota dig med zombies, tävla i lekfulla utmaningar eller bygg dildokanoner – det bisarra valet är ditt.

[video=7670]

Efter tjugo sorger och åtta bedrövelser tycks den lilla blå plötsligt uppleva en andra vår. Både #Sonic Colours och den #fjärde delen har fått goda vitsord och #Sonic Generations ger mig en minst lika skön mag- och fartkänsla. Konceptet är att ta oss genom den knallblå historien längs klassiska banor som antingen nya eller gamla Sonic. Det kommer att finnas nio världar i både 2D och 3D; tre från Mega Drive-eran, tre från Dreamcast-tiden och så tre med moderna Sonic. Och jag törs lova att det faktiskt var lika oväntat kul som hisnande att spela Sonic i 3D-berikade Green Hill Zone (tro det om ni vill).

[video=7774]

Vi provspelade #Rayman Origins tidigare i somras och besökte då en ganska enkel – om än ljuvlig – djungelbana. Men när jag för andra gången på några månader testar äventyret ger utmaningen mig en dundersmäll i solarplexus. Den här gången befinner sig Rayman och Globox högt uppe i luften och måste navigera genom olika luftströmmar och dödliga fällor genom att ömsom falla ömsom sväva uppåt med strömmarnas hjälp. Minsta felberäkning kostar livet och påminner mig mer än en gång om varför #Donkey Kong Country Returns tuffa utmaning bör vara ett föredöme för varje plattformsspel värt namnet.

[video=9184]