Jag spenderade också mer tid i flerspelarläget som efter min London-resa i november gav rejäl mersmak. Vissa saker får jag inte prata om förrän recensionen men vi fick testa de två nya spellägena Squad Rush och Squad Deathmatch. Det första ställer två grupper om fyra soldater mot varandra och kommer säkert att falla de mer seriösa spelarna i smaken med sitt mer taktiska grepp: med få soldater gäller det att ha en sammansvetsat gäng för att lyckas. Varje position har bara en låda att spränga så det gäller såväl försvarare som anfallare. Samarbete är livsviktigt även i Squad Deathmatch där fyra grupper krigar om att komma först till 50 poäng, stridskaoset är märkbart. Släng in ett pansarfordon mitt på kartan i ekvationen och du förstår att det sällan blir en lugn stund.

Knäskydd är bra när du inte kan ligga ner

Genom att göra traditionellt sett svaga klasser som fältskär och understöd mer flexibla i vapenvalen blir det också enklare att få ihop en balanserad grupp. Till skillnad från betan kommer det i det färdiga spelet krävas att du låser upp defribrillator och liknande extraprylar genom erfarenhetssystemet, men enligt multiplayerdesigner Kristoffer Bergqvist kommer veteraner, som han uttryckte det, få tillgång till utrustningen direkt. Det finns också en sjätte stapel som fylls varefter du spelar. Den är inte klasspecifik utan ger tillgång till generella vapen såsom olika varianter av hagelbrakare som kan användas av alla.

En vän med en hagelbrakare är en bra vän

Sammantaget känns Bad Company 2 mer som #Battlefield 2 än vad föregångaren gjorde. Bergqvist berättar att det är ett medvetet val: vapen gör lite mer skada och fordonen är kraftigare och mer betydande för striden. Samtidigt är kartorna utformade på ett sådant sätt att infanterister inte är rökta när ett fläskigt kanontorn fått sikte på dem. Visst, det går inte att gömma sig bakom en vägg men fordon kan inte manövrera på trånga gator och gränder. Huruvida de lyckas spränga hål på recensenternas bepansrade hjärtan får vi se i den 4 mars, kanonen är laddad.

[video=4372]