Inlägg av anon10107

Inlägg som anon10107 har skrivit i forumet

Skrivet av IcePillow:

Alltså, kan ingen svara på min fråga?

Nu är jag grymt sent ute med svaret och så ni har förmodligen löst era problem. Men hur som helst, för att använda magier måste du först öppna din "spellbook". Tror att B-tangenten är defaultbinden. Men annars kan du bara öppna menyn (Esc-knappen?) och ställa in vilka knappar du själv vill använda. (Esc -> preferences/options -> key bindings?) "recast spell" är också en viktig tangent att binda.

För att sen köpa eller ännu bättre, skapa sina egna magier så måste du gå med i Mage's Guild. Då får du tillgång till NPCs som kan hjälpa dig.

Skrivet av Varpire:

Kan någon beskriva hur man får igång det spelet?

Förmodligen måste du använda dosbox, vilket emulerar dosläget som var det primära sättet att starta spel på den tiden då spelet var nytt.

Här har du en guide:

http://www.uesp.net/wiki/Arena:Running_Under_DosBox

Skrivet av Döbringer:

Vilks är en otroligt sopig "konstnär" som hittat en nisch att få publicitet på. Gubben suger ju nåt enormt, titta bara på hans rondell-Mohammed, vilken 10 åring som helst kan skapa nåt liknande.

Det är nog det som är tänkt ska vara "konsten" om du frågar mig. Dvs att ett hafsverk som liknar någonting en tioåring klottrat ner på en halvminut (Man kan ju knappt ens tyda den!) orsakar mordhot och liknande extrema reaktioner.

Skrivet av MFC:

För övrigt så kan Google inte göra mycket åt Kina. Kina äger snart Google.

Det där är en intressant men smått oroväckande sak att säga. Av ren nyfikenhet, vad baserar du det på?

Någonting lättsammare nu, som ni kanske har läst så har "Arbeit macht frei" skylten från koncentrationslägret i Auschwitz blivit stulen i dagarna, med tjuvarna spårlöst försvunna.

Men det var fram tills igår, för då uppdagades det vars skylten tagit vägen!

http://www.svenskbladet.se/sverige/index.php?alias=reinfeldt_...

Stor humor.

http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/middle_east/artic...

The Times menar att Iran håller på att färdigställa en viktig komponent i skapandet av en atombomb. Visserligen har vi hört den här visan förut, men är oron befogad den här gången tro?

Anna Dahlberg: En ytlig debatt

[http://www.expressen.se/ledare/dahlberg/1.1812445/anna-dahlbe...]

Artikel om sjukfrånvaron i Sverige som känns ganska nödvändig med tanke på den infekterade debatten om vår sjukförsäkringspolitik.

Leif GW Persson: Polisen ägnar sig åt dagisverksamhet

[http://www.expressen.se/kronikorer/gw/1.1812647/leif-gw-perss...]

Leif GW Persson skriver om Sveriges kriminalpolitik och polisiära verksamhet.

Läsvärda artiklar, tipsa FZ's medlemmar!

Tänkte ta mig friheten att skapa en tråd där vi på FZ tipsar varandra om intressanta tidningsartiklar och dylikt som du anser att vi borde ta del av. Tråden får gärna uppdateras fortlöpande med nya inlägg i all evinnerlighet. Det kan vara lättsamma, humoristiska mer lättsmälta artiklar/sidor eller om mer allvarliga saker.

VIKTIGT:

Länka till en sida/artikel och skriv sedan en kort men ändå någorlunda utförlig beskrivning av innehållet, så folk får en uppfattning om huruvida intressant den är för just han/hon att läsa. Se mina exempel.

OBS! OBS!

ANVÄND INTE DENNA TRÅD FÖR DEBATT. Vill ni diskutera någons inlägg SKAPA EN NY TRÅD. Tack.

OBS! OBS!

Jag drar igång det hela med två artiklar från DN.

[http://www.dn.se/nyheter/varlden/vinterkriget-triumf-for-finl...]

Här har vi en kort men intressant artikel om vinterkriget, som utbröt för ungefär 70 år sedan. I Finland hölls nyligen en del minneshögtider av den anledningen. Bilder, youtubelänk och länkar till andra artiklar i ämnet finnes i artikeln.

[http://www.dn.se/opinion/debatt/historisk-mojlighet-att-skapa...]
Sedan följer en artikel angående ett närmare samarbete mellan de nordiska länderna som många (inklusive jag) ibland vurmar för.

p.s

Jag vet hur FZ funkar, så det här tål att upprepas:

ANVÄND INTE DENNA TRÅD FÖR DEBATT.

Läste att människorna som ville bannlysa minareterna fick en del draghjälp från ledande schweiziska feminister som ansåg att tornen var "patriarkala maktsymboler" och "en påminnelse om islams kvinnoförtryck". Skulle vara intressant att höra vad folk anser om detta.

Hur som helst, man får nog nu konstatera att denna folkomröstning är ett ganska stort bevis på att det finns en stor folkopinion som anser att islam och dess symboler är väldigt svåra att förena med västvärlden.

Och innan någon börjar så vill jag fråga, är det här beslutet någonting att ifrågasätta egentligen? Det var ju trots allt folket som beslutade om minaretförbudet, inte någon högerextremist.

Hmm, jag gillar ju när musiken höjer känslan av inlevelse i ett spel. Den här typen av musik kan ofta vara ganska undertryckt eller lågmäld.

Vampire the Masquerade: Bloodlines - (Modern urban miljö, nattetid.)
Thief: Deadly Shadows - (Från "Shalebride Cradle" förmodligen den mest stämningsfyllda/läskigaste banan jag spelat. Intressant artikel i PC Gamer om banan.)
Elder Scrolls: Daggerfall (Vinter/natt)
Wizardry 8 (Arnika, stad)
Hitman Blood Money (Undercover, modern miljö)

Sen finns det ju musik som på andra sätt kan "förstärka" en situation. Stridsmusik exempelvis.

Heroes of Might and Magic 3
Lufia 2
Rome Total War

Övrigt.

Deus Ex
Thief
Monty on the Run
Planescape Torment
Donkey Kong Country 1 och 2 och 3
Super Mario RPG
Castlevania
River City Ransom/Street Gangs
Shadowgate
Bionic Commando

Square Enix och nya Deus Ex, Thief

Någon som blir lika mörkrädd som jag av att läsa detta?

I dagsläget är det bara eventuella trailers och introduktionen för den kommande Deus Ex uppföljaren som Square ska ansvara för, hoppas verkligen det stannar vid det. Men ve och fasa, dom skall tydligen också vara intresserade av att jobba med Thief 4.

Visst är jag cynisk nu, men jag kan inte se att resultatet av en blandning mellan:

[ia=17455]

och

blir någonting annat än katastrof. Snälla Eidos, förstör inte dessa fantatiska spel ännu mer.

Ställ dig i rak vinkel framför väggen du vill klättra över och håll in "gå framåt" knappen i några sekunder bara, du skall inte behöva använda några andra knappar alls.

Skrivet av jeppe95:

Här kan ni berätta om ert roligaste moment i Oblivion.

När jag avinstallerade det.

Nä, skämt åsido så hade jag väl ganska skoj med slutuppdragen i thieves guild. Dark Brotherhood var ganska skoj också.

Minimala spoilers:

Om jag inte minns fel nu så heter nästan alla huvudstäder i varje provins likadant som själva provinsen. Dvs, är du i provinsen Daggerfall, öppna världskartan och sök på "Daggerfall". När du väl är där, kolla stadskartan. Det kommer att vara ganska uppenbart vilken byggnad som är slottet. Angående vars du hittar gillen, fråga invånarna i en stad bara.

Först vill jag säga att jag argumenterar inte av egen erfarenhet här, har inte varit i speciellt många farliga situationer, och vet inte hur modig jag skulle vara.

Skrivet av Greger:

Då kommer en till fråga ; Ska poliser då också ha denna rätt?

Här blir det svårare. En vanlig Svensson tycker jag man ska ge ganska mycket svängrum när man avgör huruvida de i civilkurage använt övervåld eller inte. Vanligtvis så är vi inte alls så vana vid att vara aktivt inblandade i en farlig situation. Mycket adrenalin, rädsla, reflexmässigt- och instinktivt reagerande till en situation som kan förändras snabbt gör säkerligen att man lätt kan göra en felbedömning eller gå lite för långt.

Och vem vet, om det blir allmänt känt att ribban är hög när övervåld bedöms för personer som agerat med civilkurage så kanske det har en liten avskräckande effekt på eventuella gärningsmän?

Med polisen är det lite annorlunda. För de har lite utav en skyldighet att hela tiden visa att de har kontroll över sig själva och sitt agerande i olika situationer. De har utbildning, träning och en mängd verktyg (Batong, Pickadoll, Handklovar) som underlättar när de skall neutralisera en gärningsman. Men dom måste såklart också få göra en bedömning i hur stor fara de svävar. Om någon påtänd skogstok rusar mot dem med en kniv är det bara att dra penisförlängaren och utdela en salva mot knäskålarna. Deras säkerhet kommer alltid först, inte brottslingarnas.

Skrivet av Greger:

Det behövs förvisso inte särskilt mycket för att man ska bli grovt skadad, även om man "bara" slåss mot en i sin egna storlek.

Just därför jag skrev att man får göra en bedömning av situationen. Om en av dem ligger på marken och den andra snubben är på väg att börja utdela sparkar är det kanske dags att smälla till med bollträt, men om dom bara ligger och brottas eller utdelar fyllekrokar mot varandra i snigelhastighet så kan man ju bara försöka att separera dem istället.

Skrivet av Greger:

Om personen misshandlar dig då du gör det där så kommer han få dubbelt straff, och det finns vittnen till det.
Du får ju ändå begå nödvärn i den situation att han anfaller dig, och då är det berättigat att ta till så mycket våld som situationen kräver.

Betänk situationen igen. Du bevittnar hur en kille har attackerat en äldre kvinna. Vad tusan har du för nytta av att han kommer att få dubbelt straff (vilket inte är säkert) om han har fått ner dig på marken och börjar helt hämningslöst utdela sparkar mot ditt huvud? Om han är kapabel är attackera kvinnor så är det här inte ett alls otänkbart scenario. Han har förmodligen mer erfarenhet av våldsamma slagsmål och en lägre tröskel för hur långt han är villig att gå, kanske är han större än dig också? Kampsportare? Psykopat? De här sakerna går inte alltid att avgöra med ett ögonkast, han kan vara den värsta tänkbara motståndaren eller den bästa - men är du villig att ta risken att han är den värsta? Har du förståelse för människor som inte är det?

Skrivet av Greger:

Och vad händer när han vill ge tillbaka då?

Jag förstår inte riktigt. Hela poängen med att neutralisera någon är ju att beröva honom från möjligheten att ge igen?

edit: Lite förtydligande.

Tycker också att drömmar är fascinerande. Går på mina egna erfarenheter och ströinformation nu, men jag tror att människor drömmer på två olika sätt. Det ena är långa, sammanhängande historier som ibland häftigt nog kan delas upp i episoder, dvs du drömmer en del av historien den första natten, sedan nästa natt drömmer du episod två osv.

Sen verkar det finnas ett annat, i mina ögon mer intressant sätt att drömma. Om jag inte missminner mig nu så under djupsömn sätter kroppen igång ett sorts självtestläge där vissa kroppsliga funktioner testas. (Förklaringen till morgonstånd!) Även hjärnan verkar testas då, genom att smälla av synapser vilket då triggar ett uppenbart helt slumpartat urval av dina minnen, ibland minnen som du inte ens visste att du hade. Det du då gör i drömmen är att du försöker skapa "historier" av alla dessa helt skilda och osammanhängande minnen så att det ska bli mer "logiskt". Detta blixtsnabba logiska resonerande och historieskapande är enligt mig hjärnans och ditt försvar mot att bli galen, och kanske även ett tecken på människans faktiska intelligens och hjärnkapacitet i jämförelse med andra, instinktsdrivna däggdjur.

Skrivet av Hizzi:

Vet iaf inte vad man ska tro på,
det här med att känna igen platser man aldrig varit på,

Kanske var det helt enkelt så att din hjärna uppfattade stigen och omgivningen och gjorde då en blixtsnabb logisk koppling, eller "flash of insight" vilket medförde att du då kunde hitta grillplatsen direkt. Häftigt hur som helst.

Känner en som gjorde ett laseringrepp på ögonen. Tydligen finns det flera olika laserbehandlingsvarianter, såsom LASEK, LASIK och PRK mfl. Den värsta är PRK tror jag. Med den varianten bränner lasern igenom hornhinnan innan den börjar korrigera synfelet, andra varianter ska "lyfta bort" hornhinnan för att sedan påbörja ingreppet.

Hur som helst, ingreppet ska bara ta någon halvminut - ögat är kraftigt bedövat så du känner ingenting, men det kan tydligen lukta bränt från det vilket är ganska olustigt kan jag tänka mig.

Efter sitt PRK-ingrepp fick polaren gå med ett bandage över ögat i några dagar, och det kunde göra jävulskt ont. Dock så fick han kraftiga värk- och sömntabletter med sig så det var ingen större fara. Har man råd verkar det helt klart vara värt det, att slippa glasögon resten av livet? Ja tack.

Mitt tips är att du besöker den ögonläkare du tänkt göra det eventuella ingreppet hos, och frågar vilken laservariant du kommer att behöva använda, och vad det innebär. Du bör även ta reda på vilka villkor som gäller om synen går tillbaka efter några månader, vilket jag hört kan hända.

Skrivet av Greger:

Ok ny fråga ;

Är det okej att begå övervåld som civilperson när man visar civilkurage?
(Kom ihåg nu att man aldrig egentligen kan veta vem som är "the bad guy", t.ex om någon blir misshandlad)

Svar: Ja.

Till en viss grad, beroende på hur man bedömer situationen. Om du exempelvis stöter på ett fylleslaggis mellan två jämnstora grabbar behöver du kanske inte direkt springa in och börja veva vilt med ett bollträ. Påkalla andra och separera dem istället.

Om du däremot skulle råka på en situation där en ganska stor (större än dig) snubbe försöker misshandla en äldre tant, då är det i mina ögon acceptabelt att göra det som krävs för att neutralisera honom. Även om det är en fraktur eller två. Om du bara utdelar ett lätt slag och sedan skriker "Stick härifrån!" så kanske du bara gör honom förbannad - och då svävar du också i större fara helt plötsligt, eftersom han är större än dig och du inte har något överraskningsmoment längre. Mao, får du in ett slag, behåll ditt momentum och puckla på honom tills han helt enkelt inte är i "stridsdugligt" skick längre.

Samma situation men gärningsmannen är mindre än dig tycker jag inte egentligen heller att man ska hålla igen. Han kan ju vara mma-mästare, vad vet du? Ingen "hederskod" gäller heller, du måste slåss för att vinna. Har du ett järnrör men inte han, använd det.

Det vart ett himla liv i luckan av det här, den saken är säker. Både SVT och TV4 hade SD's uttalanden som sin stora "grej" ikväll, även dagstidningarna har hakat på. Säkerligen lär cirkusen fortsätta imorgon.

Iallafall, i överlag tycker jag att godwins lag och hårda ord som "rasist" ofta används lite väl lättvindligt, men i dagens sensationssamhälle är det väl ingen som förvånas av det. Att angripa islam och dess troende tycker jag hur som helst inte kan klassas som rasism, med samma logik kan man ju nästan säga att attacker på tokstollarna i Knutby är i samma anda. Bör andelen människor av utländsk härkomst bland utövarna ha någon betydelse när man kritiserar ett sätt att leva eller en tro? Kanske om man riktar kritiken mot ett annat land, jag vet inte. Men vårat eget? Vad tusan menas med detta exempelvis? Från artikeln:

"På så vis har det blivit okej på konservativa och framför allt liberala ledarsidor att diskutera muslimer på ett negativt sätt, utan att behöva anklagas för rasism."

Jaha? Menar de att det ska vara otillåtet att diskutera muslimer utan att få rasiststämpel i pannan? Eller att det inte ska vara okej att diskutera det i annat än vänstervridna medier? Jag ogillar iallafall all form av extremism, vänster som höger, men jag älskar yttrandefriheten.

Tror att denna debattartikel från herr Åkesson var ett ganska välplanerat drag, man säkerställer nog lojaliteten från partiets mest extrema väljare. Men det fortfarande är ett år kvar till valet, och innan dess lär den värsta stormen ha blåst över - och när det börjar dra ihop sig kan partiet försöka skifta fokus till andra, mindre skrämmande frågor.

Vartsom, det blir intressant att följa opinionsundersökningarna framöver. Just nu är folk nog alldeles för chockade över att en sådan här otrolig politisk inkorrekthet kan komma från ett parti som vill vara med och styra, så det får nog ett negativt utslag nu den omedelbara framtiden. Men min misstanke är att SD's kurva kommer att vända uppåt igen när det hela har sjunkit in, men det återstår att se.

edit: Nu hävdar tydligen SD att Aftonbladet har *flämt* vinklat artikeln. Dramat fortlöper.

Skrivet av blajban:

Jag valde att inte svara på allt då jag tror vi förstår var vi står. Hoppas du inte misstyckte. Jag tror att min inställning helt enkelt kan sammanfattas med att jag inte för allt i världen kan förstå hur det kan vara "glasklart" för dig att det är en ligistaktion som ska behandlas därefter. För mig är det verkligen inte glasklart. Hur skulle det någonsin kunna bli det?

Nej, jag misstycker inte. Ingen tvingar dig till någonting. Vi befinner oss på ett random forum på en random internetsida. Befolkat av en salig blandning väldigt random människor, och vi må vara ganska högljudda emellanåt, men egentligen är det nog inte så många som lyssnar, hehe.

Jag skrev att det är ganska glasklart för mig, inte helt. Men ja, jag skulle bli väldigt förvånad om någon skulle lyckas få mig att se den här situationen som någonting annat än det jag beskrivit.

Skrivet av blajban:

Däremot tycker jag i allmänhet att det är oerhört viktigt att vara kritisk mot ordningsmakten. Att ha rätt att bruka våld och betvinga människor är en rättighet som ständigt måste granskas och diskuteras. Maktmissbruk är ju det värsta som finns. Observera att jag inte pratar om just det här fallet eller fallet som tråden startade med, utan i allmänhet.

Här håller jag i stort sett med dig. Men ofta tycker jag att polisen missgynnas i media när de framställer en incident där polisen är inblandad. Samtidigt har jag pratat med eller har varit löst bekant med en del polisstudenter, så det är kanske inte en omöjlighet att jag känner mer stöd och sympati för deras arbete än dom flesta andra, jag vet inte. Svårt för mig att bedöma.