Inlägg av Mirage

Inlägg som Mirage har skrivit i forumet

Ser verkligen fram emot Little Kitty, Big City.

Ja, görs det inte av Bethesda så finns ju chansen att det ska bli bra.

Skrivet av Casimir2323:

Jag är säker på att det finns miljoner kvinnor (och män) som uppfattar porträtteringen av kvinnor i Stellar Blade som sexistisk, eller åtminstone lite fånigt pubertal, och inte bara en liten minoritet på nätet. Men de lär inte inte göra någon stor sak av det, de syns inte. De väljer bort spelet bara, och det är nog en del av problemet för utgivare som Sony. Någonstans mellan 30-50% av alla gamers är kvinnor och det är klart att det gör avtryck i hur karaktärer förväntas presenteras i spel. Folk röstar med plånboken. Så det handlar handlar inte bara om CSR och image i sociala medier. Till syvende och sist så handlar väldigt mycket inom företagande om pengar.

Ni förstår väl förresten varför Eve anses sexistisk? Hon är nån sorts soldat som springer runt i högklackat och tajt latex. Klädseln är inte per definition sexistisk men det är kontexten som avgör. Det är t ex inte sexistiskt med en kvinna i bikini i ett beach volleybollspel. I Sverige är det förbjudet att göra reklam för bilar med lättklädda kvinnor t ex, men det är OK om man gör reklam för underkläder. Det är kontexten som avgör.

Självklart är det helt OK att spela och gilla ett spel som Stellar Blade, vi har ju behov av gestaltning av våra fantasier i vår kultur, inget fel med det. Man kan ju inte bara förbjuda allt, det är ju helt galet, men kanske finns även ett behov av att problematisera hur kvinnor ofta framställs i spel. Kanske finns det någon utomjording någonstans som håller med om det.

är det verkligen "ofta" nuförtiden? Det skriks alldeles för sällan för att det ska vara "ofta".

Skrivet av kebbe:

Borde inte vara några problem med Microsofts resurser. Släng pengar på projektet så kan de säkert ha ett Fallout redo till releasen av säsong 2 om drygt två år.

MS äger Bethesda, men de är fortfarande ett eget bolag med egna pengar. Tvivlar på att MS är sugna på att kasta pengar på dem.

Med det sagt, efter Starfield så känns Bethesda spel som något man inte köper längre.

Skrivet av Sphere Of No-Form:

Ja, ett Bethesda-spel som dessutom är framstressat låter ju som ett bra recept. Verkligen.

De blir inte bra ens med gott om tid längre...

Skrivet av NuZ:

Japp! Lätt snyggaste grafiken!

Skrivet av Kasse:

Agree to disagree.

Pixelspel och ursnyggt?

Skrivet av Rydell1986:

Haha ja självklart vill man ha det, De är ju även aktieägarna som tar förlusten när företaget släpper skitspel.

Sscchhh... kom nu inte här med rim och reson.

Skrivet av Gaara:

Fast det är ju lite grinding om du vill samla ihop till att låsa upp alla grejer...

Men det är just det, du behöver inte grinda. Ingenting som du kan låsa upp är ett måste. Visst, många saker är jättebra, men när du väl når nivån de är ett måste, så är de upplåsta genom vanligt spelande.

" Den enda kritik jag egentligen har är att det ibland blandas in fantasy-element, som jag inte tycker passar in i den annars så jordnära berättelsen. Det kan vara att en general som är en jätte med långa armar, eller att en fiende helt plötsligt har brinnande svärd. Visst är det lite coolt, men jag hade gärna sett att Team Ninja helhjärtat kört på den mer realistiska tonen."

Jag skulle säga saker som glidflygning som mer eller mindre är flyg och en magisk änterhake passar in i den biten också. De två sakerna fick mig att hoppa detta spelet. Samt tidsperioden.

Skrivet av CARTMAN:

Jag gillade 1an som kändes mest gangster aktigt. 2an var lite urflippat men skoj gameplay. 3an märkte man hur UBIsoft blivit så PK när de sabbade känslan. Bland annat att de kriminella gängen bestod till 50 % av kvinnor. Fotomodeller som gick omkring med hagelbrakare. Inkludering deluxe har sabbat känslan för egen del iaf.

Tänker på EA som också gått åt samma håll. Battlefield där man under 2a världskriget kunde lira som kvinna i Sovjet. Vita, svarta, asiat m.m

Tänk om Band of Brothers serien hade gjort samma grej. Sabba känslan. Visst det är en tv serie men ändå.

Det var det enda de fick rätt i BF V. Sovjetiska armén HADE kvinnor i stridande förband. Men de var också de enda såvitt jag vet.

Skrivet av Rowin42:

Fin recension!
Detta spelet är för mig bland det bättre som kommit på senare år.
Otroligt kul 👍😄

Skrivet av Kavakava83:

Tack för en bra recension. Jag tycker du ringar in det som gör spelet så fruktansvärt roligt att spela; kaoset.

Jag gnetar fortfarande på efter drygt 70h å det är kul att det ständigt släpps nya uppdateringar som gör spelet fräscht. Sen är svårighetsgraden lite väl ojämn om jag får komma med något negativt ☺️

Skrivet av magma:

Tack för recensionen

Jag håller med, riktigt kul och fler utvecklare borde ta efter, det är så här man gör en live service modell.
Spelat Det är simpelt men samtidigt så djupt. Jag köpte det för några veckor sedan men har spelat lite frekvent av och till med polarna, värt varje krona.

Om det finns något jag kan klaga på så är det att vissa uppdrag är lite ologiska, som till exempel när man ska lämna något paket i en låda och behöver gå så långt för att lämna det, medan andra gånger ligger lådan knappt några sekunder bort.

Skrivet av Pilestedt:

Tack för fin recension ❤️

Tack själva, kul ni gillade den.

Skrivet av Jonny Myrén:

Stämmer in i kören. Gillade verkligen det första spelet, med det lite mer seriösa tonläget. Därefter gick det bara utför.

Håller med dig och föregående talare. Ettan var riktigt kul, 2an var ren skit. 3an var underhållande, men knappast bra.

Skrivet av Atilaa:

Halvt sant (att exklusiviteten upphör) då Epic Game Services krävs och laddas ner även om du köper via Steam, det enligt flera recensioner på Steam.

Dvs precis som vilken Ubisoft titel som helst. Köp det där det finns tillgängligt, men skiten kommer launchas via Epics launcher ändå.

Skrivet av ZF:

Stora jäkla buggar överallt! ;D

Men seriöst, med nätbäver så kan det vara så. Funka perfekt för en användare medan en annan får flera felmeddelanden vid varenda försök att ansluta till en session. Tills det helt plötsligt "funkar" till sist.

Vad är nätbäver?

Problem att ansluta till sessioner är inte en "buggfest", det är en bugg.

Skrivet av tuxsmasher:

Xboxare ska ju också få ta del av buggfesten som spelet är just nu.

Buggfest? Funkar finfint för mig 99% av tiden, vad är det för buggar du stöter på hela tiden?

Skrivet av Najkan:

Nedladdningslänken låser sig nog inte efter x antal köp 😁 onödigt o förboka även om spelet säkert blir jättebra.

Varför är det onödigt? Om personen vet med sig de vill ha spelet, så kan de väl förboka om de vill? Om du inte vill är det upp till dig, men att säga åt andra det är onödigt är just det: onödigt.

Skrivet av Monstertarzan:

Verkligen, jag håller med. Ur ett designperspektiv tycker jag att ett sådant system bör vara tillgängligt och enkelt att förstå, men samtidigt tillräckligt djupt för att utmana och belöna dem som vill fokusera mer på strid.

Håller med till 100%!!!

Vilket monster!