Inlägg av ziip59

Inlägg som ziip59 har skrivit i forumet

Skrivet av Bojkott:

Betalar inte en krona över vad PS5 kostar idag. Både PS4 Pro och Xbox One X kostade lika mycket som sina småsyskon gjorde vid release, och Slim-modellerna gick ner i pris. Så ska det även vara denna generation, annars så får det vara.

Haha, ditt inlägg passar sjukt bra med ditt nick

Jag tvingades säga upp mig själv. Fick en blodpropp i levern för 5 år sedan, sedan en till i fjol. Då sade läkaren att jag inte fick lyfta tungt pga ökat tryck på blodkärlen i halsen, går ett stort kärl sönder är det godnatt på sekunder.. Magen har tydligen ett eget blodflöde. Fick lock för öronen och kunde knappt svälja mat pga trycket. Så där fick jag ju svar på varför jag spottade blod när jag lyfte tungt. Jag sade upp mig och jobbade min sista dag den 5:e maj i fjol. Tre veckor senare spydde jag upp flera liter blod eftersom ett blodkärl brast. Ilfart till lasarett och 5 påsar blod. Efter en vecka fick jag åka hem. Tre veckor senare hände det igen. Med den skillnaden att ambulansen tog 2 timmar på sig, så jag låg i rabatten utanför huset och spydde blod under tiden, vit som ett lakan i huvet. Då sade läkaren att jag inte överlever en 3:e gång eftersom blodvärdena var nere i källaren, höll på att smälla av bara jag skulle gå 3 meter till en toalett, hjärtat försökte kompensera blodbristen genom att slå som en tok, så man fick sitta på golvet och vila. Så det där med att de dör i lugn och ro på film av blodbrist är det lite si och så med. Så jag fick åka till Lund, där de gick in i halsen och vid revbenen inuti blodkärlen och tog bort propparna. Så nu var det hux flux onödigt att ha sagt upp sig. Men tunnplåt är ändå ingen hit om man äter blodförtunnande. Nu läser jag upp till svenska 3 och engelska 6 och ska eventuellt plugga på YH, eftersom arbetsmarknaden är körd. Det roliga är bara att jag förutom 5 år i byggsvängen har 17 år inom IT, men ändå kasst med jobb. Men jag kanske ska vara glad att jag inte ligger på kyrkogården iof. Jag är 54 bast, så kyrkogården kommer snart nog ändå. Jag hade dock hellre blivit uppsagd med allt trassel som följde med A-kassan.

Det är ju mycket värre än så. Lycka till med ditt liv om tex banken spärrar ditt bank-id eller kort. Eller egentligen räcker det med att bli av med din mobil utan kunna skaffa en ny på nån vecka. Jag har en reservtelefon och padda inlåst i vapenskåp, just för att kunna komma åt mina konton om min mobil pajar eller försvinner. Hela samhället bygger i dag på just inlåsning och inte många opponerar sig, för på köpet får ju folk en galen bekvämlighet som är just bekväm så länge det fungerar och allt rullar på. Just när det gäller bank-id och sånt har man ju inget val, man kan ju inte ens ringa en myndighet eller teleoperatör utan att först identifiera sig med bank-id. Det otroliga är att viktiga samhällsfunktioner som Kivra och bank-id drivs i privat regi, bara det är galet. Det handlar ju om livsviktiga grejer som att skaffa medicin och sånt dessutom. När det gäller spel på PC är jag tyvärr helt digital i princip. Men när det gäller ps2, ps3 och xbox 360 så har jag allt på skiva. Ps4 med, fast där är man ju ändå rökt om servrarna försvinner. Jag köper i princip aldrig digitalt. Spotify använder jag, men jag har en diger samling musik på cd och på mp3. En massa filmer med. Jag kollar sällan på nya filmer. Men nu är jag en gammal jävel, så detta har ju byggts upp under lång tid i en tid då det nästan bara fanns fysiska kopior. En ung människa hamnar troligen i det digitala träsket från första början och skaffar aldrig fysiska media. Jag har en polare som vägrar spotify, han köper skivor eller slangar hem från nätet, likaså med film. Och en annan vägrade internet och mobiltelefon fram till för typ 1,5 år sedan, då fick han en smartphone av en jobbkompis, så först då slutade han betala räkningar på bank manuellt och började bli "digital". Men han inser ju nu i efterhand vilken pärs det var och vilka kostnader han hade för att han inte "kommit in i matchen". Men i framtiden får nog många som endast har "sina" media digitalt erfara att det man en gång trodde man hade inte finns längre.

Ouch! Nä, skulle inte tro det va!

Jag kan ju bara säga 360 eftersom det är den enda jag haft, men en hel del spel verkar vara bättre på 360 är på ps3, som tex red dead redemtion. De är så billiga nu de spelen att jag vid ett par tillfällen faktiskt köpt det till xbox360 istället trots att jag redan haft det på ps3. Om det är stor skillnad eller ej vet jag inte egentligen, men jag gillar xbox-kontrollen bättre så det blev en vinst oavsett. ps3 har jag mest för de exklusiva titlarna.

Köpte min Ps4-Pro 2018 ihop med RDR2. Bara det!. Sedan blev det Uncharted spelen, TLOU 1&2 och en massa annat. Jag har forfarande en matkasse med spel till ps4 jag ännu inte spelat. Så för mig är ännu både xbox360, Ps3 och ps4 i högsta grad levande. Mååånga spel kvar att gå igenom till alla tre. Ps5 köper jag inte förrän ps6 varit ute ett tag.

Jag har just köpt Ghost Recon Wildlands för 95 spänn för att köra co-op med en polare i helgen. Installlerar spelet och laddar headsetet för första gången på säkert 8 år nu. Onlinespel är inte mitt förstaval, men co-op är kul.

Det är ju en fundamental skillnad mellan ex filmtjänster, bio och spel. Bara själva plattformen att spela på är ju snordyr och sticker konstant upp i pris med. Det som tills sist kommer att hända är ju att användarbasen kommer att svikta och göra priserna ännu högre tills det bara är fåtalet riktiga entusiaster kvar som har råd och vill lägga dessa belopp på spelandet. Och har folk väl hittat andra saker att sysselsätta sig med och lägga sina surt förvärvade slantar på, så blir det inte lätt att få dem åter. I synnerhet när teknik nog aldrig mer blir så överkomlig som den varit förr om åren. Sviktar spelandet, så sviktar även konsolmarknaden, PC -spelsbranschen etc. Så det kommer att dra med sig en massa. Jag sitter ofta här och förundras över vilka belopp folk ännu är villiga att hosta upp för tex ett grafikkort, eller en konsol för 7-8 lax och sedan bli inlåst med spel för en 7-800 spänn stycket till den. Det är imponerande att folk är så hängivna, men också ett tecken på sjukdom att priserna stigit så brant på tämligen kort tid. Men det finns en smärtgräns för alla, och när det stora flertalet har nått den så blir det stora problem för branschen som helhet.

Skrivet av scaryfoot:

Jag hade ett par produktkataloger från Philips (1993 eller 1994 tror jag) och där såg man bilder på CD-i, och spel som 7th Guest. Oj, vad coolt det såg ut, tänkte jag. Detta är framtiden, spel på skivor. Läste nyss och det var tydligen bland det sämsta som släppts, haha Tur att Playstation dök upp sen. Jag spelade faktiskt på Saturn innan, och det var första konsolen jag testade med skivor. Baku Baku Animal och Quake. Quake var en mardröm att spela med den kontrollen, jag slet i månader. Drömde om spelet t o m. Minns faktiskt en av drömmarna väl. Jag och Chandler (Matthew Perry, RIP) hoppade mellan våningssängar i ett mörkt rum medan vi jagades av en Shambler som sköt blixtar.

Haha, 7th Guest har jag faktiskt i original i låda till pc. Fick det i födelsedagspresent på 90-talet. Jag har även "Ripper" nån skräck-detektivhistoria som polarn spelade med sin tjej innan jag fick det. Även det i original i låda. På den tiden hade de ju lågupplösta videosekvenser istället för animationer. Christopher Walken är med i storyn och framträder i många sekvenser.

Det där med PC började egentligen nån gång vintern 94 när en annan polare köpte en Olivetti desktopdator, pentium 75 med 14 eller 15 tums skärm. Han gav runt 25000 för den. Satt en hel natt hos honom och spelade DOOM. Skärmen var så liten att man i princip hade ögonbrynen limmade i rutan. Minns att när jag kom hem och hade lagt mig och blundade så såg man denna jävla banor framför sig och alla monstren. Det var nästan som om man fortfarande satt kvar och spelade.

Sedan 1996 så pluggade jag media och började hålla på med grafik, skolan hade pentium 133:or och jag blev helt såld på hela grejen. Då blev jag via en klasspolare satt i kontakt med han som fixade alla piratskivor sedan, han byggde och sålde datorer på den tiden. Jag slog till på allvar och beställde en maskin med Pentium 200 (inte den med MMX instruktioner, den kom först senare). 16mb RAM och jag tror det var en 2,1Gb hårddisk. Eftersom jag skulle hålla på med grafik blev det ett Matrox Millenium grafikkort. Samt en 8x CD-läsare med ljudkort och högtalare (Creative soundblaster). Var nog ett AWE-32 ljudkort vill jag minnas.

Diamond stelth-kortet var det andra alternativet om jag skulle ha datorn till spel. Det hade 4Mb RAM i värstingmodellen. Hursomhelst så kompletterade jag detta med en Relisys scanner och en Epson skrivare. Detta brakade loss på 26000 spänn, 1996. Det var en rejäl slant. Men det var också en dator i hästväg på den tiden. Alla andra hade som värst en pentium 133 med 4 eller 8mb RAM.

Så den datorn var väl ganska vass i cirka 1,5 år, sedan var den mellanklass och efter en 2-3 år var den medioker som bäst. Men jag hade den ganska länge, stoppade in fler hårddiskar, CD-brännare och fetare grafikkort med tiden, Hade den tills 2002-2003 då jag och en annan kille byggde ett varsitt miditower.

Konsol hade jag inte förrän runt 2010, då sålde de ps2 slim till vrakpris, så jag köpte ett och byggde upp en bra samling med spel, många ganska svårhittade. Dessa har jag ännu i dag. Men det spelar jag aldrig på nu. Köpte ett ps3, PS4 och ett Xbox-360 för några år sedan.

Har 3 matkassar fulla med spel jag köpt begagnade, så dessa kör jag på nu förutom mitt alldeles för stora bibliotek på steam. Men som jag sade tidigare så behöver man egentligen inte köpa fler spel, någonsin. Men ibland hugger man något spel ändå, men aldrig ett som är nyare än typ 3år. En gång om året ca spelar jag om No one lives forever 1 och 2.

Dessa spel, med den grafiken håller mer än väl idag, för det som fattas i grafiken kompenseras med råge av den innivationsrikedom och humor som dessa gamla spel har. De vågade laborera förr när inte spel var en miljardindusti. Men som du säger så är det nog mycket nostalgi med. Jag tror ju inte att någon i 20-30 års åldern idag skulle finna lika stort nöje i dom spelen.

Skrivet av scaryfoot:

Ja, jag tror vi som upplevde spelen då fortfarande kan uppskatta dom, trots att vi vet att spel nu är snyggare. Jag sugs fortfarande in i atmosfären av spel som Tomb Raider, Vice City, San Andreas, Spyro och Resident Evil. Mycket är säkert färgat av nostalgi, då jag minns känslan av att spela dom för första gången.

Jag gillar RE2-remaken, men föredrar ändå originalet. Kanske är för att jag spelade det först, men det är nåt speciellt med de kameravinklarna, musiken och atmosfären. Och Resident Evil är överlägset remaken tycker jag.

Ja, jag minns hur det var. Jag hade en kompis som löpande fick brända skivor med spel. zipcd´s. Där låg hur många spel som helst packade i zipfiler. Det var ju små spel på den tiden. Han ringde och sade "Kolla nya pc-gamer, där finns ett spel som heter tombraider, det verkar ball, det får vi hålla koll efter när det kommer på en skiva". Någon vecka senare kom det på en skiva, det var vintern 1996. Man satt uppe hela nätterna och spelade som en tok. CD-brännare var svindyrt och man fick ha scsi-kort. En tomskiva kostade 100 spänn, och ofta gick bränningen åt helvete när man fick "buffer underrun" Samma sak med Resident Evil och de andra spelen för övrigt, magisk känsla. De har gjort outplånliga minnen i hjärnan över en tid före genomkommersialiseringen av internet och hela industrin omkring. Man satt och lekte med photoshop och använde ICQ och kopplade upp sig mot passagen och torget.se och spelade quake hela nätterna. Minns det klickande ljudet när man något år senare köpt ett 3dfx kort och startade spel med stöd för detta. Det är nog svårt att få folk att förstå hur det var på den tiden, när tom stora företag satt och funderade på hur man skulle kunna tjäna pengar på internet som var segt som sirap dessutom. Om man började tidigt på morgonen kunde man kanske hinna få hem ett album till festen på kvällen som man brände på skiva. Men oftast ringde det och bröt uppkopplingen och då fick man nöja sig med de låtar man hunnit få hem. Det fanns ett program som hette "Netmeeting" som Microsoft släppte. Där kunde man kontakta folk över hela världen via text, men även via mikrofon. Man kunde ringa vem som helst och alla tyckte det var skitball att nån från Sverige ringde. Snackade mycket med en kille i Florida på nätterna när det var dag där. Ringer man någon random idag undrar de om man har ringt fel eller är galen, haha. Tyckte helt klart att det var roligast innan smartphones kom, när det mest var entusiaster som höll på. När internet fortfarande var relativt rent från politik och otrevligt beteende. Nu kom jag på att man spelade "simon the sorcerer" med, undrar om man tycker det är bra idag? Och monkey island. Ja jävlar, det finns hur många minnen som helst från min ungdom och internets relativa barndom. Man åt, datorer, drack datorer och drömde om datorer och jobbade med datorer. Man fick inte nog, och det hände nya saker hela tiden, utvecklingen var enorm.

Då måste ju jag vara bland de äldre här, men inte äldst alltså. Jag är 53 och har därför inga problem med att spela äldre och billigare spel på PC, Xbox 360, ps3 och ps4. Jag började redan 1982 på VIC 20, Commodore 64 för att sedan haka på PC 1996. Så jag vet hur jävla illa spelen såg ut på den tiden. För mig är allt norr om år 2000 en orgie i fin grafik och spelmekanik. Tom år 2000 känns nytt ännu. Jag minns en tid då det var ett äventyr bara att få ljudet att fungera i spel, under DOS. Och handkotroll kunde man glömma. Jag hade en period i 30 års åldern då man byggde ny maskin så fort en ny generation CPU:er kom ut. Då gick utvecklingen framåt i rasande takt. Man fick i princip uppgradera varje gång ett nytt officepaket kom ut, bara för att kunna köra det. Sedan dess och i synnerhet de sista åren har man blivit tacksam att man inte längre måste ha det senaste för att ha kul med datorer. Hela branschen har ballat ur. Men vad vet jag? Jag är ju över ett halvt sekel gammal och ska snart liksom Dracula ligga och softa i en sarkofag, haha

Ja, då tackar jag för infon, då vet jag bättre
https://www.youtube.com/watch?v=lu9gaK7Tl4o

Dart Vaders knappsats

Goddag! Vad har den gode Dart sina knappar till som han har på bröstet? Jag är inget stort fan av starwars så jag orkar inte kolla igenom filmerna för att se vad han har knapparna till. Så jag frågar här istället, här finns nog många som har koll. Tack på förhand.

Alltså. Var kan man läsa inlägg som dessa, om inte i Sverige, de inbillat snusförnuftigas och skenmoraliskas hemvist. Beröringsskräck och moraliserande över vapen i spel som likväl spelas. Det är ju samma sak som om en alkis suttit och moraliserat över spriten han sitter och dricker. Ett skjutvapen är inte mer än ett föremål som kan brukas eller missbrukas,som en kökskniv eller en yxa. I detta landet moraliserar man över allt i utlandet, samtidigt som man skapar ett samhälle här hemma där snart även den mest pacifistiske tvingas använda våld, kanske rentav skjutvapen, för att freda livet på sig själv och sina anhöriga. Man tar sig för pannan. Inse att världen ser ut som den gör, där ingår även skjutvapen, även om de flesta länder lyckats bra mycket bättre än vi när det gäller missbruk av dem. Tjeckien är ett land där det är helt fritt att bära skjutvapen för självförsvar, även finland och Schweiz är väldigt liberala, och likförbannat är det Sverige som sticker ut i Europa i verkligheten alltså. Men ni sitter alltså och moraliserar över om det är osmakligt eller ej att någon tjänar pengar på att ha med digitala avbilder av vapen i en fantasivärld? Jesus!

Ja det är ju samma trend överallt. Märker tillverkarna att saker säljs, så varfär inte skruva upp priset några varv till. Inga problem att sälja mobiler för 20 lax och mer därtill, så varför inte skruva upp priset en tusing till nästa generation osv osv. Det ska dock bli intressant att se vad tex apple gör när de ska flytta över produktionen från Kina till Indien. Kommer de att skära i sina marginaler eller kommer de att hissa priserna ännu mer mot kund? Det kommer högst troligt att innebära högre produktionskostnader med den flytten. Det måste väl förr eller senare ta stopp med vilka belopp folk vill och kan betala för elektronik., Åtminstone nu när det är ordentligt kännbart med lån.

Tur man började med gaming i mitten av 90-talet och kan finna nöje i mer spartansk grafik. Frånsett ett antal nyare titlar på pc (aldrig nyare än ca 2år) så har man fortfarande 3 matkassar proppfulla med spel att gå igenom till xbox360,ps3 och ps4. Tiden då man kunde ligga i frontlinjen med hårdvara och spel är över, iallafall om man dessutom vill bygga upp en sund ekonomi i dessa tider. Tack och lov fullständigt kryllar de sista 10-15åren av strålande spel som kostade en spottstyver att samla på sig.

Jag och min tjej kollar aldrig/mycket sällan på filmer yngre än 10-15år. Förutom att vi tycker kvaliteten generellt sett sjunkit så har tyvärr politik blivit en ledstjärna i hur en film ska skrivas/produceras numera. Många vågar heller inte ta ut svängarna eller tänka nytt längre av rädsla för att få ett drev emot sig med förlust som resultat. Fast nu börjar man se att det är tvärtom, folk börjar bli så sjukt trötta på att få en agenda nedkörd i halsen hela tiden att de precis som vi vänder det hela ryggen. Vi får se vilken tyngd Oscarsgalan får i framtiden när de nu ställer krav och kriterier över hur en film ska göras för att kunna bli nominerad. Troligen leder det till att Oscarsgalan avskaffar sig själv. Det blir som världsmästartiteln i boxning, det blir olika bälten (galor) som delar ut sina egna priser. I grund och botten handlar allt om pengar, och hur mäktiga intressen du än tjänar faller du stenhårt om du på något vis äventyrar pengaflödet i verksamheten du företräder.

https://www.oscars.org/news/academy-establishes-representatio...

Ja, jag ser nu att priset jag såg var hos galenshoppen. Där är ju alla priserna helt verklighetsfrånvända https://store.playstation.com/sv-se/product/EP1004-CUSA36843_...

Jag har tänkt spela om det nu efter snart 10 år på min ps3, men såg att det faktiskt är bra mycket snyggare och flyter bättre på xbox360. Eftersom jag har båda konsolerna köpte jag "Game of the year edition" till 360. Nytt för 284 spänn med frakt. Det är väl ungefär så långt jag sträcker mig för ett så gammalt spel, och det för att det är ett extremt bra spel. Såg att det ju med svensk växelkurs är uppe och sniffar på 600 spänn för ps4/switch utgåvan. Det vore ju vansinne att betala det, det köper jag inte något spel för.

Jag visste att det var bra att spara min ps3 konsol, liksom mitt xbox 360. Likt återkommande mode går nu gamla spel i retur., Så det är bara att köra RDR på ps3:an vilket jag ändå tänkte göra igen snart eftersom jag glömde att spela Undead Nightmare när jag för en massa år sedan körde det. Grafikledes verkar jag ju då inte förlora något ändå. Gött att spara 500 spänn bara så där.