Inlägg av ziip59

Inlägg som ziip59 har skrivit i forumet

Det brukar ta emot först, men sedan tänker jag "äh,what the hell" det är ju här man ska vara elak om man nu ska vara det. Sist det blev aktuellt var härom veckan i "Detroit becomes human" då jag gick all in mot mänskligheten som försökte förtrycka mig som android. 😉

Ja det är andra tider nu. Man har oftast tillgång till mer material än livstid. Jag är nu 51 bast och har helt ändrat filosofi när det gäller film och spel. Förr malde man sig ihärdigt igenom både filmer och spel man inte direkt tände till på, just för att ha tagit sig igenom dem. Eller, nja. Filmer man hyrde skulle man ju se av ren princip eftersom man hyrt dem och i någon slags förhoppning om att de skulle ta sig. Men nu ger man en film typ 30 minuter. Har inte handling eller övrigt fallit på läppen då så fimpar man filmen och drar på en ny. Spel har man kassvis till olika konsoler och över 100 på Steam, så de byter man också inom ett par timmar om de verkar kassa. Men EN sak ändrar jag mig aldrig på, så gammal och antik jag är, och det är att jag ALLTID betalar allt jag köper kontant. Ja undantaget hus eller liknande stora sällanköp. Jag tror det är där den yngre generationen går bet. De är uppväxta i ett samhälle som alltid söker snabba fixar. Detta är givetvis helt underbart för banker, lånehajar och övriga låneinstitut att få folk på kroken, ibland på livstid, genom ett grupptryck som ständigt skapar konsumtion antingen folk har råd eller ej. En fördel med att först knega ihop pengarna är ju just detta att man då vet vilken arbetsinsats som krävs, och då är det lättare att bedöma om varan är värd denna insats. Detta missar man ju om man bara hugger till och tar huvudvärken med pengar senare. Till kostnad av ränta etc.

Nu var ju jag med och spelade redan på VIC-20 tiden och har sedan tröskat mig igenom hela 90-talet på PC, så jag har vett att än i dag uppskatta grafiken på både 20år gamla PC-spel, XBOX360,PS2,PS3 och PS4. Så jag törstar inte heller efter det senaste hela tiden. Jag kan med stor behållning tex dra igång "No one lives forever" eller något gammalt tombraiderspel och fröjdas över detta. Faktum är att jag är så jävla gammal att jag nog med få undantag tycker att gamla spel är bättre än nya, åtminstone handlingsmässigt och det fanns en vilja att tänka nytt och våga producera spel runt dessa idéer utan att vara rädda för de inskränkningar som idag ofta det politiska klimatet skapar. Jag kommer säkert att investera i ett PS5 också vad det lider. Men absolut inte förrän det mognat och fått spel som fått något år på nacken, 7-800 för ett spel har jag aldrig betalat och kommer aldrig att göra. Och det behövs ju inte så länge jag har kassvis med spel. Möjligen behöver jag köpa mer livstid, men det är ju tyvärr endast förbehållet våra digitala vänner i spelens underbara värld.

Apropå profitens vara eller icke vara. Hur många påkostade spel eller hårdvara hade vi sett utan profit? Var hade utvecklingen varit? Det är väl bara att inse att pengar är det smörjmedel som driver planeten. På gott och ont. Se dokumentärserien "The men who built America". Dessa få män som grundade järnvägen, gav folk fotogen och olja för belysning och transport, elektricitet, bilar och andra saker som gjorde vår levnadsstandard möjlig, de blev enormt förmögna, mest pga uteblivna konkurrensregler. Faktum är att de 3-4 rikaste på den tiden var goda för mer pengar än de 60 rikaste idag. Men frågan är ju, var hade vi varit om inte pengar varit en drivkraft? Jag tvivlar på att idealism allena skulle vara tillräckligt. Och pengar behövs ju ändå för att ta fram landvinningar. Sovjet fungerade ju sådär. Även om de faktiskt kom förvånansvärt långt inom militär forskning, och rymdprogram inte minst, innan hela systemet klappade ihop.

Jag älskade "Thief:Deadly shadows" men vågade aldrig ta mig igenom Shalebridge Cradle. Jag kommer dock nu flera år senare att ge det ett nytt försök, och då ska det fan gå. Vill verkligen igenom detta spel. Även om jag ska steka hela mitt nervsystem på kuppen.

Det tar minst 3-4 år innan min nästa konsolgeneration börjar. Har en uppsjö med spel till PC kvar att spela. 2 plastkassar fulla med spel till mitt PS3, lika många till mitt Xbox 360 och ca 20 spel kvar ospelade till mitt PS4 PRO som jag endast haft i 2 år. Nä, fan, det dröjer nog en 6-7 år innan jag köper ny konsol. Men då får jag nog en mogen PS5 till ett lägre pris, och spel till överkomliga priser. Just nu spelar jag sista kapitlet av "The last of us 2"

Jag kör 50 tums plasma på 1080 och är helnöjd! Jag behöver inte mer än så här för att uppskatta ett spel. Jag går gärna sist och köper nytt när det blivit mainstream och "billigt", det viktigaste är att det inte laggar. Jag hade min köprusch på 90-talet. Då skulle man ha det fetaste direkt. Dyrt som fan var det och blev gammalt fort. Men å andra sidan kunde man ju platta till omgivningen med att man kunde spela i 1024 × 768

Ingen Ken Levine :-/

Nej nu får det vara med skiten. Grafikkortsmarknaden tippade till sist över mig till ps4. Går inte att motivera köp av grafikkort längre när man får en konsol med spel för samma pris som ett halvsunkigt grafikkort. Backloggen på steam får avnjutas med mitt befintliga gamla kort. Nu kan man ju dessutom samla på sig fysiska spel med för framtida högtidsstunder, något som blir mer och mer intressant ju mer det går mot prenumerationstjänster och smörja.

No one lives forever. Remakes eller 3.

Jag var detta år 18 år och hade just sålt min Commodore 64 med kassettbandspelare, 1541 drive, 2 joysticks och ett helt rack med kassettband fulla med spel. Efter att först ha haft en Vic-20 så tog här min dator och spelperiod slut till förmån för kvinnor, alkohol och ett vilt leverne. Det skulle dröja ända till Augusti 1996 innan jag åter ägde en dator, och då en PC. Här började en ny period som för mig är oändligt mycket mer nostalgisk, med de spel man då ivrigt satte tänderna i. Duke Nuken, Quake, Simon the sorcerer, Monkey island-spelen etc etc.

Är det jag som är dement eller varför reagerar ingen? Det måste väl varit 25 år sedan och inte 22 år sedan den olycksaliga filmen gjordes? 1993 var det ju.

EDIT: Ser nu att tråden är apgammal

Ingen har nämnt The last of us så det gör jag nu, och Red dead redemtion och uncharted och tombraiderspelen. Jag längtar till ålderdomen och demensen.

EDIT: Och naturligtvis Monkey island-spelen. Men de är det nog dax att spela om snart ändå.

Jag gör som med ps3 och xbox 360. Köper när nästa generation varit ute ett tag. Då får man högvis med spel och konsolen för en spottstyver Under tiden har man backloggen på Steam och ett par matkassar med ps3 och xbox360-spel att leka med.

Ha ha, och ändå går trenden mot allt dyrare spel också. Förr eller senare blir det kaos om de som köper vill ha fetare spel hela tiden, men färre och färre vill betala allt högre priser+loot och skit. Det riskerar att blir AAA-spelens undergång.

TJOHOOOO!!!!

Ja dessa spelen är sjukt bra, måste spela om NOLF 1 & 2 snart igen. Om de ändå kunde göra om inte nya spel, så iaf fräscha upp de två som finns.

En massa på VIC-20 & C-64
pc:
No one lives forever 1 & 2
Simon The sorcerer 1 & 2
Outlaws
Duke Nukem 3D
Doom2
Quake
Monkey island (alla spelen)
Grim Fandango

+En massa fler

@Banjo: Jo, visst finns cuphead på steam.Det var ju ett spel som hade alla förutsättningar. Relativt billigt, banbrytande grafik och enormt hypat. Kostar det inte merän ett par hundra spänn så köper folk det för att det är läckert och udda och ingen känner sig lurad om der aldrig spelas igenom.

@Banjo: Cuphead hade ju sålt en miljon exemplar redan den 14:e Oktober.

Tur för spelbranschen att inte jag är representativ. Jag skulle aldrig i helvete betala 600 spänn för ett spel. Jag spelar hellre äldre spel tills de nya går ner i pris. Och skulle inte det vara ett alternativ hade jag hellre spelat billigare produktioner än AAA spel. Var ska det annars sluta? Uppemot 1000 spänn för ett spel? Då vet jag en massa annat jag prioriterat istället, och då hade det dessutom varit slut med att uppgradera datorn etc etc. Skulle hellre kunnat tänka mig att köpa en ps4 med ett gäng gamla spel om ett par år när ps5 lanserats. Köpte ett ps3 och en xbox 360 och köper nu alla de stora titlarna för en spottstyver istället. Och ett par tre år gamla pc-titlar för max 200 spänn stycket.