Inlägg av anon_118566

Inlägg som anon_118566 har skrivit i forumet

Skrivet av Rakoon:

Vad är det med Epic och älska playstations egentligen

Finns även på xbox men det kanske inte har samma nyhetsvärde;)

The Matrix Awakening: An unreal engine 5 experience finns tydligen att lägga till gratis nu:

https://www.xbox.com/en-US/games/store/the-matrix-awakens-an-...

Edit: låses upp den 12e.

Edit igen, den nionde ska det vara. Är ett techdemo för att visa lite vad motorn kan göra:

https://www.windowscentral.com/matrix-awakens-unreal-engine-5...

Skrivet av Löfbergs lila:

Beror på om du räknar i år som "nov" eller d senaste året? Sony försenade ju hela sin höst line-up lite för att d ska sälja mera men d väntar ju nu efter årets slut, då Microsoft har det lika tomt igen. Vad är deras nästa driva av spel du kommer få på Gamepass härnäst?

Precis......på kort tid. Resten av d senaste året har vart kasst.

Ms Flight Sim och kickstarter psychonauts 2 jaha wow perks!

What? Jag räknar året 2021 så klart. Jag tycker Sony har haft ett ganska svagt 2021. Hoppas på ett bättre 2022 med GoW och Horizon. Vare sig man kollar vilka spel som har flest spelare eller högst betyg på meta så ser man ganska tydligt att så är fallet.

Detta får bli min slutreplik i tråden då det börjar bli lite menlöst. Njut av din playstation istället för att kasta obefogat skit på andra system.

Skrivet av 4thePlayers:

Gissar att du menar gamepass ultimate med ovanstående inlägg och inte enbart gamepass.

Till PC måste man streama jo. På konsol kan du ladda ner. Du kan även testa spel genom att snabbt streama en stund för att sedan ladda ner det om det var något för dig. Detta gäller alla spel på tjänsten. Om jag förstått xcloud rätt så är det egentligen en skilld tjänst från gamepass (som råkar ingå i ultimate) och som inte innehåller alla gamepass spel.

Man kan även här spela vidare på samma save med Playstation now på PC och konsol.

Spela på platta eller mobil fungerar också (varför man nu skulle vilja göra det). Dock via remoteplay istället. Native mobilapp ryktas vara under utveckling.

9 st dag 1 ps5-spel har släppts till ps plus sedan lanseringen av PS5.

Hur många första parts spel släpps i snitt årligen till gamepass som gör det till den största fördelen? Ärlig fråga eftersom jag inte har någon aning.
Vad jag hittar snabbt är att Microsoft ska försöka sikta på 1 spel / kvartal. Så max 4 vill säga. Om varje spel håller halo eller Forza kvalitet så förstår jag gott och väl att det känns som en stor fördel. Dessvärre kommer det nog smyga in lite crackdowns och bleeding edge också tror jag

Skrivet av Löfbergs lila:

De är väldigt utspridda. Vi pratar inte ens fingrarna på en hand. Sony gör både mkt mer och mkt större spel än MS så att begära d av PS Now är egentligen rätt verklighetsfrånvänt! Däremot är d inte bara förstapart spel som ibland kmr direkt till Gamepass men d är ju indiespel en då främst betalar för. Sen kmr det nya releaser även på PS Now, VF Ultimate Showdown, Tokyo Olympics, Gta3 DF bla.

I år har väl Sony endast släppt Ratchet som kan anses vara ett "storspel"? Xbox har på kort tid släppt Halo, Age of empires och Forza 5. Där ligger skillnaden som jag önskar hos en tjänst hos Sony för att vara intressant. Dag 1 av de stora och inte bara spel som förväntas sälja dåligt eller har funnits ute länge.

Skrivet av Molotov:

Tänker att det är större chans att det bara bli "snabba spel" som "säljer" om allt ska prenumereras.
Inga djupa spel med längre/dyrare utvecklingstid.
Dvs mycket utfyllnad, lite "riktigt" innehåll.

Ja den risken finns ju alltid. Det är ju typ Ubisofts affärsidé. Men jag har läst intervjuer där utvecklare berättar att med game pass kan de ta risker då utvecklingskostnader är betalda redan innan release. Men det kan ju var PR-snack.

Skrivet av Molotov:

Ja vi får hoppas det blir bra.
Senaste tidens AAA släpp som tex battlefield ser det inte ljust ut.

Exakt. Buggiga spel släpps även om en prenumerationstjänst är inblandad eller ej.

Skrivet av Molotov:

Det kommer inte gå runt i längden med prenumerationer speciellt inte om konkurrenter dyker upp.
Enkel mattematik
Priserna måste höjas en hel del så fall.

Matematiken är knappast enkel då varken du eller jag sitter på alla faktorer. Det gör däremot Microsoft och Sony. Jag litar mer på att de har koll.

Skrivet av Molotov:

Då är det ett stort tyvärr.
Kommer bara bli förhållandevis enkla skitspel. Jag befarar den här trenden med game pass att det är inte bra för kvalitet i längden.
Se på netflix tex.

Som Netflix? Red Notice kostade 200 miljoner dollar för att nämna ett exempel. De har ett tiotal serier som kostar runt 10 miljoner dollar per avsnitt. Inte direkt enkla budgetserier.

Halo ryktas ha kostat 400-500 miljoner dollar. Xbox har aldrig haft så många AAA-titlar i produktion som de har idag med sina 20-30 studior.

Det finns absolut ingenting som talar för att spelen kommer bli enkla lågkvalitets-spel pga tjänster som game pass.

Folk glömmer även bort att game pass månadsavgift är långt ifrån den enda inkomstkällan. Varje gång Xbox släpper ett spel ligger det i topp på Steams bästsäljarlista. Senast Forza som hade två positioner på samma lista. Utöver det finns DLC och expansioner.

Så folk som är förskräckta över att prenumerationstjänster kommer döda allt vad kvalité heter kan lugna sig. Köp spelen på tradionellt vis om det lugnar nerverna. Den möjligheten försvinner inte.

Skrivet av 4thePlayers:

Så skitnödig kommentar så jag bara måste skratta lite åt dig.
Klart Sony inte har gamepass. Ingen tror det. Det Sony har heter playstation now som, likt gamepass, är en prenumerationstjänst som ger tillgång till ett bibliotek av spel som kan streamas eller laddas ner.

Now är billigare, har fler titlar och fler features än GP.

Jag förstår att man hyllar PS Now över Game pass om man endast har en Playstation och inte har råd/lust att skaffa något annat men jag som skaffar det mesta tycker att du har fel. Du kan inte ladda ner spel till din PC med PS now. Du måste streama och sist jag testade så var man tvungen att använda handkontroll. Med game pass kan du testa spel genom att snabbt streama en stund för att sedan ladda ner det om det var något för dig. Du kan i många spel skifta mellan konsol och PC och köra vidare på samma save eller progression. Du kan spela på din platta eller mobil med game pass. Men den kanske största fördelen kontra PS now är att alla första parts inklusive AAA-titlarna kommer dag ett. Även vissa tredjeparts kommer dag ett. Jag säger inte att PS Now är kasst men det är i stort sett bara om man spelar på sin Playstation det är bra. Jag välkomnar att Sony gör ett omtag och hoppas att det kommer ges mer kärlek till PC samt att spelen kommer direkt.

Förövrigt tycker jag PS+ och Xbox gold är bullshit som borde vara gratis. Som att betala en månadsavgift för att få spela på Steam eller Epic.

Skrivet av Vercadi:

Vilket är världens högst värderade bolag?

Ok, Apple och Microsoft brukar skifta plats i toppen men min poäng kvarstår.

Lite mysigt att läsa alla kommentarer med folk som har bättre koll på vad som kan tänkas vara lönsamt än världens högst värderade bolag.

Finns två saker som jag vill se med den här nya tjänsten, att man kan ladda ner spelen på PC(som inte går nu) samt att det kommer nya spel. Annars är det inte så intressant. Om inte priset blir riktigt bra.

Storheten i GPU är att man på ett mycket prisvärt sätt kan ladda ner eller streama massor av nya, halvnya och äldre spel på framförallt PC och Xbox men på mobiler och webbläsare som bonus. PS now + PS plus är inte i närheten av detta i dagsläget.

Sony filar på egen variant av game pass:

Edit: kodnamn Spartacus. Handlar om att likt game pass slå ihop PS plus och Now. Tre olika tiers som beror på vilken uppsättning spel man ska få tillgång till. Tanken är att det ska släppas till våren.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-12-03/playstatio...

Skrivet av Margy:

På vilket sätt är det mer logiskt?

Om försäljningen på ett format minskar är det väl större chans att man går med på exklusivitet till det format som säljer mer?

Om någon nu är missnöjd med kompensationen från game pass är väl det logiska att man inte har sitt spel på game pass? Logiskt borde väl vara klassisk försäljning i det läget? Vad har exklusivitet på en annan plattform med det att göra? Game pass är inte samma sak som exklusivt.

Skrivet av Margy:

Det blir intressant att se hur tredjeparts-utgivare behandlar Game Pass när det gäller storspel (eller hyfsat stora spel) nästa år.

Tjänar man pengar på det lär man vara villiga att lägga fler spel på tjänsten

Ser man att Game Pass kostar försäljning (och pengar) på Xbox så kanske man är mer öppna för exklusivitetsavtal med PS.

Mer logisk slutsats vore att man inte har någon exklusivitet alls...

Skrivet av Molotov:

Tror inte nån 3e part vill lägga sina nya spel på gamepass, om man inte får en rejäl pengapåse av microsoft som man tror väger mer än vad försäljning ger.

Vi vet redan att flera 3e parts som Avalanche, IO Interactive m.fl gör spel exklusivt för Xbox och game pass. Men då handlar det om att Xbox går in och tar utvecklingskostnaderna.

Grym månad!

Detta blev jag väldigt glad över! Aliens fireteam elite till game pass PC och xbox!

https://news.xbox.com/en-us/2021/11/30/aliens-fireteam-elite-...

Det ska redan gå att stänga av crossplay. Men man måste göra det från menyerna i xboxen.

https://gamertweak.com/halo-infinite-turn-off-crossplay/

Intressant resultat i omröstningen måste jag säga. Trodde inte Xbox och Playstation skulle dra jämnt skägg(även om det fortfarande kan ändras). Känns som Xbox är på ordentlig frammarsch. Men det speglar ganska bra det som händer i min bekantskap, fler och fler försöker hitta en xbox. Game pass, lyckade spelsläpp och studiouppköp har fått igång intresset igen.

Skrivet av johanAndersson:

Nej, det är som toppskiktet av förra generationen men med en SSD.

Nja, den har betydligt mer modern arkitektur än förra generationen så det blir lite missvisande att beskriva den så. Även om den är klenare än X så har den stöd för Velocity architecture, har mesh shaders, VRR, Direct ML stöd o.s.v. Så den duger utmärkt om man vill spela nya spel men kanske inte i 4k.