Inlägg av Solidur

Inlägg som Solidur har skrivit i forumet

Det diskuteras mycket i tråden att enskilda konsumenter ska bojkotta spelet men är det inte viktigare att företag som Microsoft bojkottar spelet med tanke på att dom antagligen är bolagets största inkomstkälla? Ska man som konsument då bojkotta Microsoft? Då får många stänga av datorn på en gång då Windows samlar in anonym data och säljer vidare. Min poäng är att det går att dra till absurdum. Vart går egentligen gränsen?

Funderar på hur stora belopp det kan handla om egentligen. Kollar vi på spelet A Plague Tale: Requiem som också är ett AA spel på gamepass så verkar det ha gjort en förtjänst på 9,2 miljoner dollar hittills, dvs 92 miljoner kronor. Den ryska inkomstskatten för företag verkar ligga på 20% det skulle innebära att ryska staten då drar in 18,4 miljoner på spelet. Kollar vi sedan vad en enskild rysk stridsvagn kostar (https://en.wikipedia.org/wiki/T-14_Armata) så verkar kostnaden för en sådan vara mellan 37-46 miljoner beroende på utrustningen. Inkomsten från spelet skulle alltså generera en halv stridsvagn om försäljningen av Atomic Heart motsvarar försäljningen av A Plague Tale: Requiem vilket jag är skeptisk till.

Jag har svårt att se hur försäljningen av det här enskilda spelet skulle vända kriget till rysslands fördel.

Jag har förståelse för att FZ vill publicera den här typen av nyheter. Samtidigt tycker jag att FZ bär ett ansvar för vad dom publicerar och vad det kommer att generera för typ av kommentarer. Det är lite naivt att tro att en sån här nyhet inte kommer generera otrevliga kommentarer och göra forumet till en sämre plats att hänga på. Det kanske är läge för avstängt kommentarsfält när kontroversiella nyheter publiceras?

FZ redaktionen när dom skriver nyheten

Riktigt tråkigt besked men förstår att det kan vara dags för något nytt efter så många år inom speljournalistiken. Det var egentligen du och Calle som gjorde att man fastnade för FZ, speciellt när fräcka fredag (som det brukade kallas om jag minns rätt) började sändas i etern. Såg alltid repriserna men det var lika bra i repris som live.

Stort tack för underhållningen och många skratt. Jag hoppas att studierna blir kanon och att du och Calle får möjlighet att göra comeback på FZ i något sammanhang (starta en spelpodd el liknande annars, jag kommer prenumera direkt!)

Fick ingen leverans idag pga postnords nya varannandagsutdelning(!)... Jag beställde dock från spelbutiken som skickar spelen som brev. Någon mer som drabbats?

Jag har spelat samtliga FromSoftware spel, men skulle ändå hävda att Returnal är det svåraste jag spelat med tanke på att man får börja om från början varje gång man misslyckas. Det finns inga riktiga checkpoints i spelet som gör att du kan försöka flera gånger med kort mellanrum på samma fiende som i Souls-spelen. Den slumpmässiga looten i spelet avgör också i allra högsta grad om din runda kommer bli bra eller inte. Sekiro är också en utmanare till titeln, men där har man i alla fall en möjlighet att göra om och om igen.

BOOM! Första gången man vågar skryta, hade ingen aning att Sekiro gavs ut av Activision trots att jag spelat det

Skrivet av Ralf:

Nej poängen är att det iaf går att spela. Och det når ut till fler människor.

Jag har ingen koll på GeForce now, så jag kan inte säga nått om det.
Jag googlade lite snabbt och GeForce now verkar inte stöda cod, Så xcloud var visst frälsaren ändå.

Så du menar att det är bättre att spelen försvinner för X antal miljoner användare på playstation för att folk ska kunna streama spelen till mobiler? Hur går det ihop med att nå ut till fler människor. Det är sånt som Microsoft säger för att massan ska tro att dom gör något bra, kul att du går på det.

Jag har dessutom svårt att se hur någon på en mobil med horribelt input lag ska kunna göra något vettigt i en online shooter som call of duty. Men det är ju kul att möjligheten finns.. Prova gärna tjänsten själv och återkom med hur du upplevde det. Jag har själv provat och valde att stänga av efter 5 minuter.

Skrivet av Ralf:

Med gamepass kan du ju spela överallt förutom ps5 och switch. Du kan alltså spela nya nextgen xbox spel på en värdelös dator eller på en mobiltelefon.

Så gamers borde vara nöjda över detta eftersom fler spelare nu kommer kunna ta del av fler spel.

Att Playstation och Nintendo fans är sura kan jag dock förstå. Men dom får väll skaffa gamepass då😊

Skrivet av kaealy:

Rätt kul att man pratar om att exkludera folk när både Playstation och Nintendo är experter på det. Microsoft släpper ju typ allt på PC/XBOX hädanefter medan Nintendo och Playstation sitter på exklusiva titlar. Fattar inte hur dom tänker helt ärligt. haha

Poängen är att streamade speltjänster aldrig kommer vara ett lika bra alternativ som att spela på faktisk hårdvara som exempelvis playstation (vilket var möjligt innan uppköp). Alla sitter ju inte heller på en tillräckligt bra uppkoppling för att köra XCloud. Sist men inte minst så är det möjligt att redan idag streama med hjälp av tjänster som Geforce Now, så jag förstår inte riktigt hur Microsoft är frälsaren i det här med sitt Xcloud?

Jag har så oerhört svårt att se hur det skulle vara positivt att ett bolag köper sig till monopol på spelmarknaden, oavsett om det skulle vara sony, microsoft eller nintendo.

Sony har köpt upp studios på ett annat sätt, min bild är att de köper upp mindre utvecklare som exempelvis housemarque och med hjälp av investeringen får dessa mindre studios en möjlighet att göra större spel framgent. Det Microsoft gör är att de köper upp de största aktörerna med redan färdiga produkter för att på så vis få marknadsandelar. Det är detta som sticker lite i ögonen. Spel som tidigare var tillgängliga på flera plattformar blir helt plötsligt exklusiva för PC/Xbox och XCloud-tjänsten. Jag har provat XCloud själv och det är verkligen inte ett alternativ till att spela på riktig hårdvara.

Hur kommer spelmarknaden se ut när Microsoft har köpt upp alla aktörer som levererar spel till multiplatform? De kan antagligen diktera i vilken ordning spel ska släppas, glöm att två stora spel släpps samtidigt. De skulle också kunna sänka budget och standard på spelen eftersom de inte har någon konkurrens. Det jag försöker säga är att konkurrens behövs på spelmarknaden, det gynnar oss spelare.

Nu tror jag inte att detta köpet på något sätt gör att Microsoft tar över marknaden, de har främst köpt till sig ett gäng IPn. Jag hade hellre sett att Microsoft lade pengarna på att utveckla sina egna studios eller att de investerade i mindre utvecklare, vilket hade ökat konkurrensen och på så vis varit positivt för alla spelare.

Det jag är oroad över är utvecklingen framöver, kommer Microsoft att fortsätta köpa upp de största aktörerna? det är inte en utveckling jag vill se i alla fall.

Skrivet av Ac3 Toni:

FUD
Det har inte annonserats någon höjning.
Om du äger 200 av de ~460+ spelen som finns på Xbox Game Pass om jag räknar lågt på ett värde på ca 350kr per spel så har du fortfarande tillgång till spel värt över 90K kvar + alla exklusiva spel som inte försvinner + alla nya spel som fylls på kontinuerligt.
135kr/mån blir, även om du redan skulle haft XGP i grovt räknat 4 år blir 6480kr, då blir spelpriset ca 32kr/st.
Vi låtsas nu att det kommer finnas exakt totalt 500st spel där något senare i år och du spelar samtliga under dom 4 åren så blir det 14kr per spel. Och är du ny inom gaming så kommer du in på Xbox Game Pass för första gången och köper ett helt år, så får du välja o vraka spel för lite över 3kr styck om vi låtsas du kommer spela alla 500 spel.
Sen kanske det släpps 4st nya exklusiva AAA spel per år, dom kostar kanske grovt räknat nästan dubbelt så mycket som vad du lägger på 1 år Xbox Game Pass, än om du köper dom löst. Ekonomiskt ger XGP dig redan en ekonomisk "vinst" på 3-4st AAA spel och resten av det enorma spelbiblioteket är en bonus.

Att det kommer en höjning snart är väldigt sannolikt, Jag skulle gissa att Microsoft just nu går back på gamepass med de låga prenumerationskostnaderna. Men precis som med nya konsoller så väljer dom nog att gå back för att sedan kamma in vinsten. Och hur gör man det då? Jo genom att höja prenumerationskostnader.

Något som jag tycker ofta missuppfattas med gamepass är spelens varaktighet. Spelen är tillgängliga under en begränsad tid om de inte kommer direkt från xbox studios. Jag har själv blivit irriterad över detta då ett spel jag börjat spela spela helt plötsligt låg under kategorin "försvinner snart". Det innebär att jag då betalar för spel som jag måste hinna spela klart under en begränsad tid. Det är stor skillnad på detta och att äga spel. Du borde alltså istället betrakta det som att du hyrt spel för 6480kr efter 4 år.

Om du köper spel på skiva så har du möjlighet att sälja dessa vidare, det kan också komma att bli ett samlarvärde om du behåller spelen tillräckligt länge.

Jag undrar om alla är lika pepp på gamepass när Microsoft väl höjer priset på tjänsten för att finansiera alla inköp? En stor del av planen är nog att få in så många användare på tjänsten som möjligt med hjälp av ett lågt pris, sedan kommer prishöjningen.

Jag har både xbox och playstation för att förekomma arga xbox fanboys.

"PC master race" består av personer som aldrig ägt en tv eller har ett vardagsrum.

Skrivet av VirtualBoost:

Ser sjukt framemot att få prova detta spel imorgon. Är det någon här på FZ som vet ifall man kan använda den €10-kupong man fick på EGS för Early Access-spel?

Hur får man kupongen?

Utan Sony hade dom inte haft några sidpaneler att sälja överhuvudtaget. Dom har inte reflekterat över det?

Det skulle ju helt klart vara en rage quit tangent (måste vara röd och arg), Vid tryck skickas ett "trevligt men bestämt" meddelande till övriga spelare, därefter avslutas spelet och hela datorn. Därefter är datorn låst 10 minuter eller så lång tid som spelaren behöver för att lugna ner sig. Detta vore en solklar funktion för Razer att implementera.

Förslagsvis tangent 3 eller 5 i bild

Skrivet av bond12:

Kan styrka det här la in 3st 12 månaders Xbox Live och konvertera till gamepass ultimate så klarar mig nu 3 år framåt sjukt prisvärd tjänst
Och roliga varierande spel 😊

Skrivet av Sergey:

Tack för tipset!
Köpte 3 år för 1000 kr, fram till 2024-10-01 för ett slutpris på 27kr/månad

Happy to help! Själv var jag dumsnål och köpte ett år, ångrar mig lite nu.

Vill man ha Game Pass Ultimate billigare så kan man köpa prepaid xbox live gold och konverta med 1:1 ratio. Testade förra veckan och det fungerade. Finns lite olika krav för att det ska fungera som lyfts i diverse reddit trådar.

Reddit
https://www.reddit.com/r/xboxone/comments/htkwtp/deal_there_i...

Microsoft
https://www.xbox.com/sv-SE/live/gold/upgrade