Inlägg av waeress

Inlägg som waeress har skrivit i forumet

Testade demot för typ en månad sen på Steam Next Fest och nästan alla problem som nämns var tydliga i den korta del man kunde spela då. Och eftersom det bara var en månad kvar till release var det tydligt att dom inte skulle göra något vettigt av det.

Synd att ett sånt fint IP hamnar hos en shovelware-studio som Microids.

Bloodlines 2 "avslöjar" den första klanen, Brujah, i en kort video. I slutet avslöjas också att en extended gameplay (eller gamplay ) reveal är att vänta i januari.

Skönt att höra att Sega har kvar samma ambition sedan 80-talet.

Skrivet av Foolwolf:

Efter det får man en mellanboss som är oproportionerligt svår, så likt alla andra Owlcat spel är det rejäl minmax the warrior mentalitet som både premieras och behövs.

Tänker att Owlcat, i deras Pathfinder spel, har erbjudit story-mode svårighetsgrad och även erbjudit specifika settings för svårighetsgrad som inget annat spel jag sett. Vet du om dom kommer att erbjuda samma här?

Jag spelar både långa och korta spel. Så jag vill ha både och.

Inte alls. 42 nu och det har fungerat utmärkt utan än så länge, så det lär ju inte bli av.
Förra jobbet jag hade sa chefen på anställningsintervjun att han ville att jag skulle skaffa körkort inom ett år, gjorde det inte. På nuvarande jobbet har inte chefen körkort heller, så blir definitivt ingen sån dum idé därifrån.

Jag går, åker tåg, taxi, osv.
Tilläggas bör såklart att jag bor centralt i en större stad, så det underlättar ju helt klart mitt val.

Skrivet av Papphammar:

Var nyfiken att köpa och testa nu iom expansionen men enligt prisjakt säljs ju spelet knappt i någon butik (vill ej handla från svenska amazon), microsoft vill ha va de 850kr ink expansionen? Insane, så jag antar att man aldrig kommer få spela det..vad har hänt med spelmarknaden? Förr kunde man reafynda i butiker, känns som det inte går längre.

Dagarna efter en expansion har släppts är väl knappast tiden för att reafynda?

Skrivet av Frisell:

ingen aning om jag ska vara ärlig =D

Jag gissar nej, men jag vet inte om dom har infört det.
Iaf, när klienten inte tar hand om det (som med steam workshop t.ex.) så finns ingen anledning eller främst möjlighet att stänga av det.

Skrivet av Frisell:

Dom nämner inget om oss som köpte via GoG. Nån som har koll? Drog iofs base game utan mods

Har GoG en mod-funktion eller installerar man dom manuellt?

Skrivet av delli:

Sådan är utvecklingen. Man har ju sett det inom all industri sen när den kommer till skrivbordsjobben så blir det livat.
Testade faktiskt AI på jobb men det funka inte

Det har blivit "livat" tidigare också. Hundratals år bakåt i historien, men även (i förhållande till historien) rätt nyligen då industrin robotiserades med start i den tredje industriella revolutionen.

Folk som har levt länge nog för att komma ihåg spelen från iaf 80-talet och 90-talet har generellt glömt bort hur buggiga dom kunde vara, eller så såg dom det inte som buggar då (till skillnad från hur medvetna dom är som spelare idag).
Men troligtvis har dom "glömt bort" 85-90% av alla spel som släpptes under dom årtiondena och har inte med dom i sin jämförelse med idag. Det som det jämförs med är guldkornen.

Skrivet av Mirage:

Är det inte bra att samhället omformas så människan slipper arbeta, så vi kan ägna oss åt vad vi vill (inom rimlighetens gränser) istället?

Om du tror att det är vad som kommer hända, så visst, det skulle ju vara trevligt. Men för att kunna ägna mig åt saker som inte är arbete så behöver jag (generellt) resurser. Idag får jag dom genom arbete, men om arbete inte behövs?

Paradox teasar Millennia, ett nytt 4X spel som tar mänskligheten genom historien likt flera andra gjort förut. Det verkar dock vara med en någorlunda egen spin på saken.

Create your own nation in Millennia, a new historical 4x strategy game that challenges your strategic skills and encourages new discovery and experimentation. Navigate 10,000 years of history, from the dawn of humanity to the near future, as you tell the story of worlds that never were - choosing the course of development through Ages where you set the path, or adapt to a future of your rivals' choosing. Select your nation's attributes to match your strategic situation or play style, taking advantage of the resources around you to explore unique combinations of traits. Unmatched variety awaits you in Millennia.

https://www.paradoxinteractive.com/games/millennia/about

#nyhetstips

Skrivet av phi:

Jag vet då flertalet företag som bromsat in på att anställa juniorer till följd av in house AI-lösningar som sköter en mängd CRUD-uppgifter, vilket brukar vara det vanligaste en nyexad juniorutvecklare brukar får göra. Det börjar dock alltid svida lite i fisringen på folk när man påpekar att mindre erfarna utvecklare/programmerare sitter absolut inte så säkra som de tror i framtiden.

Och sen kan företagen fortsätta gnälla om att dom inte kan få tag i utvecklare med erfarenhet i all evighet För utbudet blir ju inte direkt större om inte företag är redo att anställa juniorer och låta dom börja vägen till seniorer.

Här är en några dagar gammal artikel/intervju, från Business Insider, med den framstående ekonomen Daron Acemoglu i samband med att han tillsammans med Simon Johnson (en annan framstående ekonom) släppte en avhandling om sambandet mellan tekniska framsteg och välstånd i historien. I avhandlingen utmanar de bilden av att teknisk utveckling och förbättrat välstånd för människan som grupp går hand i hand.
Det finns en rad faktorer att väga in i vad som hänt historiskt, och det finns många exempel där framstegen inte varit positiva för människan som grupp.

https://www.businessinsider.com/ai-chatgpt-replace-jobs-unemp...

Skrivet av Fearnox:

Typ 90% av befolkningen var bönder förr, det är en betydligt större grupp som inte sysslar med det längre än vad som väntas ersättas med VR.

Andra yrken kommer växa istället, det kommer ändå behövas arbetskraft då våra krav på vad vi får ökar i samma takt som utvecklingen. Då kommer det naturligtvis behövas folk som arbetar med detta.

Det här kommer spara extremt mycket resurser, liv och arbetstimmar. Fruktansvärt slöseri att inte använda AI framöver.

Tror du missade att jag skrev att det förmodligen kommer att ske under en väldigt kort tidsrymd. Övergången till det industriella jordbruket skedde under lång tid, och trots det var där stora negativa effekter med stor arbetslöshet, utslagning, social oro och upplopp under lång tid.

Jag är inte emot AI. Det kommer att hjälpa människan mycket. Men att jag tycker det gör mig inte blind för potentiella orosmoln på himlen.

Skrivet av Cane:

Varför är det alarmerande? Är inte första gången i historian som teknologiska framsteg gör människan överflödig

En skillnad mot tidigare är dock att AI kan slå så brett att stora mängder yrken försvinner, eller kan kapas med 40+%, nästan samtidigt eller i alla fall under en väldigt kort tidsrymd.
Att det har fungerat förr är på grund av att det varit begränsade yrkesgrupper och/eller att det skett över längre tid så att nya arbeten fått tid att skapas.

Skrivet av Fredrik Eriksson:

Så verkar det vara, och ibland sticker någon ut. Inte konstigt när det handlar om tyck.
Jag satte fem av fem på grundspelet, och det stack ut åt andra hållet.

Sedan är det ju alltid komplicerat att jämföra olika skalor hitan och ditan.
Klokt kan ju vara att läsa ett knippe recensioner och bilda sig en uppfattning.

(In other news: kul att 2.0 verkar bli så väl mottagen. Har letat efter en ursäkt att spela om Cyberpunk.)

Det är ju mycket möjligt att en hel del andra recensioner inte begränsar sig tydligt till själva expansionen utan även klumpar in 2.0 och därför är betygen annorlunda.

Skrivet av YawN:

Hittade den här videon med olika Pc DOS Demoscene:s (Demoscene verkar vara nyckelordet) som är det närmsta mina minnen jag hittat. (Även om det i mina minnen var ännu coolare) Men fanns det några grymma svenskar inom demoscenen?
https://youtu.be/O4T7pIs--LA?si=oMGRTcczbq9OPvFi

Fairlight (FLT) som även höll på med cracking är svenskar.
Sen har vi äver The Black Lotus (TBL) som gjorde demos (tror nästan några i TBL är aktiva fortfarande och gör demos)

Mer RPG goodness i år. Underbart år det här.