Inlägg av DeFeCT

Inlägg som DeFeCT har skrivit i forumet

Det blir till att vänta på några patchar och sen 149kr EA sub en månad och spela det.

Skrivet av gundemannen:

Förstår helt hur du tänker, men samtidigt är det tekniska något som inte påverkar alla. Jag märkte tex inte av något alls med Elden Ring. Och med den utgångspunkten borde ju inte spelen för 10/20/30 år sedan fått så bra betyg heller, med tanke på att spel med buggar, ofta stora buggar alltid har funnits som kan ha påverkat upplevelsen.

Håller med, och det är ju långt ifrån alltid de faktiskt spelar versionen som släpps i skarpt läge, men dag ett patch.
Tycker det är bra att det i alla fall nämns att de upplevt problem och buggar.

Gissade dock på mer än hälften

Jag ger upp för ikväll, sitta i kö i 20-30 minuter för att få spela 5-10 minuter innan man får disconnect, sen sitta i kö 30 minuter till, nej tack.

Fick spela 2h ungefär, efter 30 minuters kö, fick DC och nu är det 2h väntetid

Är det Todd Howard som ska stå och ordbajsa och hitta på saker igen då?

Jag hoppas verkligen detta blir ett bra spel och att det är bra och spelbart redan vid release, men jag är tyvärr skeptisk med tanke på de senaste spelen de släppt. Jag hoppas jag har fel.

Det vore ju inte mer än rätt att även de som köpt fusken ska betala också, men det blir ju såklart svårt om inte omöjligt. Men det hade ju varit riktigt fin grädde på moset

Sett båda avsnitten och än så länge är jag riktigt nöjd och jag tycker den följer spelet väldigt bra, det första spelet var ett av de bästa jag spelat. Hade de släppt hela säsongen på samma gång hade jag kollat klart alla avsnitt på 2 kvällar

"Tvunget att göra det" är väl lite att ta i med tanke på att de går med ca 150 miljarder dollar i vinst varje år.
Men mycket vill ha mer

Skrivet av GooGeL:

SJ säljer "bara" biljetter, likförbaskat rasar hela sidan då trycket blev för högt.

Ta ett djupt andetag och fundera istället över hur svårt det kan vara och rymma alla dessa människor på samma gång, när de begär att få göra precis samma sak.

De kan fixa det om de vill, de har ju obegränsat med pengar, så att utöka kapaciteten rejält vid lansering av ny expansion är ju inte en orimlig begäran? Vi menar bara att det vill inte lägga pengarna på det. Så ta ett djupt andetag du också, du behöver inte försvara giriga företag som bara är ute efter mer pengar 😉

Skrivet av trion6:

De har helt enkelt gjort en risk-reward kalkyl där de bedömer att det är mer lönsamt för dem att inte anstränga sig till det yttersta för att spelarna ska ha en bekymmersfri launch... och precis som alla tidigare gånger lär de få rätt då det är ytterst få spelare som avbryter sin prenumeration för att det är problem första dygnen.

Så är det såklart.
Folk har redan köpt expansionen och betalat för speltid.
De skiter helt enkelt i att det är strul 1-2 dagar efter släpp, inte värt att lägga pengar på det när de "redan fått betalt"

Det är inte ett undantag i dagens läge, det är standard.
Det är ju tyvärr bara att acceptera och vänta ett par dagar om man stör sig på det, det kommer förmodligen aldrig att bli annorlunda.

Skrivet av burkmopp:

Inget dom sagt säger emot att det kommer finnas p2w innehåll, om något har det hittills bara bekräftat något som borde vara en del av spelet man betalar för inte kommer vara det. Blizzard har allt att bevisa, men det är bara att inse att man inte är målgruppen längre.

Exakt, de säger bara att det är byggt RUNT kosmetiskt innehåll och betalda expansioner, inte att det inte förekommer något annat.
Jag tror tyvärr att de bara försöker göra en rövare precis som vanligt, sen när det visar sig inte stämma med vad man skulle tro så säger de bara att de aldrig sagt något sådant.

Skrivet av Karmak:

De har sagt att det blir bara kosmetiska saker

Diablo immortal är ett f2p mobilspel. Diablo 4 är ett pc spel man köper. Går inte att jämnföra

Jag kan inte hitta information om att de lovat detta, det enda jag hittar är att den är byggt RUNT kosmetiska prylar och till slut betalda expansioner, jag hittar inget om att de lovat att det ENDAST ska vara kosmetiska prylar.

Citat:

D4 is coming out as a full price game built strictly for PC/console audiences. The game is huge & there will be tons of content after launch for all players. Paid content is built around optional cosmetic items & eventually full expansions. We will be sharing more info soon!

— Adam Fletcher 💙 (@PezRadar) June 12, 2022

Grafiken såg ju redan gammal ut tyvärr, men det var väl väntat och det kan man kanske leva med om spelet är bra i övrigt.
Såg mycket Fallout 4 i spelet, och även en hel del No Mans Sky.

Det som såg bäst ut var nästan flygstriderna, det var tyngd i dem och köttigt ljud, så det kan bli kul.
Över 100 system och över 1000 planeter att utforska verkar ju rätt nice om de lyckats fylla dem med något meningsfullt och inte bara tom yta för ytans skull.

Jag vet att jag kommer lägga 100-tals timmar i spelet så jag hoppas verkligen det blir bra, och att det är något sådär optimerat vid launch, det brukar ju Bethestaspelen vara... Nej vänta nu, hur var det nu igen?

Jag fruktar det värsta, Diablo immorals cash shop i Diablo 4, det är ju bekräftat att de ska ha en i alla fall så vitt jag förstår, nu återstår att se hur jäkla illa den kommer att vara, jag är inte optimistisk med tanke på hur de ha betett sig den senaste tiden.

Det gör lite ont inombords.

Litar inte på ett enda ord som den mannen säger tyvärr.
Det blir absolut inte förbokning eller köp precis vid release, det blir att vänta på riktigt gameplay, alltså inte iscensatt som Cyberpunk 2077 var, och/eller vänta på recensioner så man kan se hur det faktiskt är, inte hur de vill att man ska se det.

Skrivet av Jonny Myrén:

Jag vet inte riktigt vad du invänder mot. När uppdateringen sköts upp till 2022 var tanken att den skulle släppas i februari, men den blev därefter försenad ytterligare. Många förväntade sig alltså att den skulle släppas betydligt tidigare under året än vad som nu är fallet.

Då kan man ju förtydliga det i nyheten, det är inte alla som vet att det skulle varit tidigt 2022. Jag hade tex ingen aning om det jag heller och tyckte också att det var lite märkligt skrivet

Skrivet av Issue:

Folk alltså… jag förstår att folk kan vara upprörda när det blir svårare/dyrare att köpa bilar, eller att det suger att inte kunna spela single player för att servrarna är nere. Men är det verkligen tillräckligt för att ge betyget en nolla?

Det finns tyvärr inte så många andra sätt, som kan ge effekt, än att visa sitt missnöje med att ge skitbetyg.
Folk har ju redan köpt spelet och det går inte att få återbetalning när det gått så lång tid, men det kanske hindrar en massa andra från att köpa spelet istället vilket ger mindre klirr i kassan hos utgivaren, och det är det enda de bryr sig om.

EDIT: Jag tycker även att det vore bra praxis att spelsidorna uppdaterar sina betyg i efterhand, med tydlig information varför det är ändrat, när de gör så stora och fula ändringar efter patchar när alla review redan är gjorda, otroligt fult sätt att göra det på.

Mitt resultat: 10/10
Los Santos är ditt andra hem. Där stannar du kvar.

Är riktigt sugen på spelet och kommer att köpa det, men jag väntar på en patch eller två först.