Inlägg av DeFeCT

Inlägg som DeFeCT har skrivit i forumet

Fallout 4 - 428h
Destiny 2 - 345h
The Elder Scrolls V: Skyrim - 138h

Skrivet av One:

Jag köper iaf inga spel för 700st, kommer dock nog göra det när elden ring kommer.
From software kan få för sig att göra fler Ps exklusiva, så för mig är det ett lätt val.
Bra lista på spel, tror samtliga förutom hellblade fd Sony exklusivt och a plague tale varit på Ps now.
Är inte världens fanboy av Sony men överlag passar deras spel mig bättre

Så du köper inga spel för 700kr, om det inte är ett spel du faktiskt vill ha? Det är nog så resten av oss också resonerar. Är jag bara måttligt intresserad så väntar jag på rea eller om det kommer på någon gamepass av något slag.

Jag litar inte på ett enda ord som den skojaren säger.
Jag kommer aldrig förboka eller köpa ett Bethesda spel på releasedag igen.

Skrivet av Kyraal:

Men varför? Att driva de såpass tunga servrarna är ju inte gratis, och när försäljningen avtar blöder spelet fortfarande pengar om det har en stabil spelarbas. Jag förstår att budgetering inte är helt lätt att förstå sig på alla gånger, men om det ska finnas en motivation för utvecklarna att fortsätta släppa innehåll måste de ju få betalt för framtida arbete. Då snackar jag inte om vanliga patchar för att fixa problem.

Själv förstår jag inte att man måste få allt framtida innehåll gratis efter man köpt basspelet.

Kanske någonstans mitt emellan som det var förr i tiden, köpa spelet och betala för lite större expansioner.
Det är rätt konstigt att man ska ha ALL framtida innehåll utan kostnad för att man köpt grundspelet.

Spelet ska släppas färdigt och inte som en early access/beta som majoriteten av spel är idag, trots att de kallas full release, och sen kan de släppa lite större expansioner som man betalar för 1-2 ggr per år. Det var bättre förr...

Jag saknar den gamla goda tiden när man faktiskt kände sig som en Assassin i Assassins Creed.
Men med dessa siffror känns det inte rimligt att den typen av Assassins Creed kommer tillbaka, serien har bara blivit sämre och sämre, allt började med Syndicate när de ändrade hela stridssystemet till buttonmashing istället för taktik, det är mitt tycke i alla fall.

Skrivet av Gaara:

Farcry 6 kostar runt 599kr på skiva till ps5, spelen är 100-200kr dyrare på PS store det är därför man har en ps5 med skivläsare

På PC slipper man skiva för samma pris

Skrivet av Gaara:

Tyvärr är ju spel till PC typ lika dyra som på konsol när det kommer till nya AAA spel, nu pratar vi inte om allt detta indie/early access trash som steam är nerlusat med.

Det håller jag inte med om, ett par exempel på nyare spel:
Far Cry 6 kostar 599kr på Ubisoft till PC men 729kr på PS Store
Fifa 22 kostar 649kr på Origin till PC, 849kr på PS Store

Det är mer regel än undantag att det är 100-200kr dyrare på konsol än på PC.

Man kan dessutom få tag i spel billigare på 3:e parts sidor, även sådana som är helt "legit" tex Greenmangaming. Då kan man komma ner ytterligare 50-100kr på PC, och ännu billigare om man handlar på sidor som inte alltid är helt "legit"

Det jag menar är att på PC så är det lite mer priskrig och möjligt att hitta bättre priser än på konsol där man är tvingad att köpa spelet till det priset som finns på PS store eller MS.

Skrivet av NoiizeR:

Man lämnade ju PC pga alla cheaters

Jag slutade spela MP Shooters, mycket på grund av alla cheaters, men det finns fortfarande massor med fördelar att spela på PC.

Priser på spel, moddar, add-ons, inställningar efter eget tycke, uppgraderingsbar plattform, möjlighet att göra mer än att bara spela och/eller titta på film, listan kan göras lång

Jag fattar inte hur de tänker, de gör sig själva inga tjänster med att släppa en så gammal build.

Jag skippar denna Betan helt och hållet och väntar tills efter release med eventuellt köp, eventuellt testa en månad med EA play eller vad det heter när det är släppt, bättre att testa en månad för en låg kostnad än att bli blåst på 6-700kr om det är skit.

Skrivet av rewoX:

För en annan som inte kört AC sedan Black Flag, vilket tyckte ni va roligast/bäst av Odyssey eller Origins?

Jag tyckte Origins var bäst, mer AC känsla för mig.
Odyssey är ok på sitt sätt.

Skrivet av m_g_karlsson:

Håller med om tråkspelet Valhalla men Odyssey och Origins är ju för fasen moderna mästerverk.

Det jag menade var att det är inte direkt någon Assassins Creed-känsla i spelen längre, som det var när man spelade som Ezio eller Altair och möjligtvis Bayek, Bayek var ju i alla fall med i uppstarten på hela Ordern så det är ju rimligt att det inte är riktigt som de gamla spelen.

Att springa omkring som en Viking eller Sparta-krigare är inte riktigt samma sak.
Jag har spelat alla delar och lagt ner alldeles för många timmar på dem alla , men det är inte riktigt den känslan som det en gång var.
Stridssystemet blev skit i och med Syndicate när det blev 100% button-mashing = win och alla efter det har bara blivit sämre och sämre, enligt mig i alla fall.

När assassins creed fortfarande var ett assassins creed, saknar den gamla goda tiden.

De 3-4 senaste spelen har ju varit katastrof rent Assassins Creedmässigt (möjligt undantag med Origins), vem f*n vill smyga om kring som en lönnmördare när man är en Viking och inte bara springa in som en bärsärk och kötta allt som rör sig istället?

Ser riktigt nice ut i ett så gammalt spel, man blir ju lite sugen igen

Undrar hur alla företag som försvarat Kinas beteende tidigare kommer att reagera nu när de inte kommer ha en chans att komma åt deras marknad som de hoppats på. Nu blir det väl 100% vändning istället, visst är det synd om dem?

Tråkigt för de stackars människorna som faktiskt bor där och blir drabbade av detta, men inte ett dugg synd om alla giriga företag utan någon som helst moral och som gör vad som helst för pengar.

Ja tack, PC

Precis skaffat mig en PS5 igen så det blir Ghost Of Tsushima, spelade det när det precis var släppt men blev aldrig klar innan jag sålde PS5:an, denna gång ska det bli avklarat

Alltid samma visa, det är mer regel än undantag att spel och expansioner/DLC släpps helt sönderbuggade och dåligt optimerade.

Deras ursäkter kan de stoppa upp någonstans, det är helt omöjligt att de inte vet om i vilket skick det är när det släpps och de väljer ändå att släppa det.

Dåliga omdömen är det minsta de förtjänar.

Den bistra sanningen är att man kan inte lita på något företag längre, alla gör i stort sett samma sak.

Kör med trådlös Xbox One dosa i de spel jag använder kontroll till, det fungerar alltid problemfritt och är supernöjd.

Jag kommer att vänta lite så jag vet att det fungerar innan jag köper det.
Man har blivit lurad av buggiga och dåligt optimerade spel lite för många gånger nu.

De får inte en krona av mig innan dess

Vissa förändringar var ju märkbar skillnad, andra inte, jag är mer hyped på gameplay uppdateringarna de gjort i ettan än grafikuppdateringarna.

Skrivet av Kleptoman:

Vem ska stå för serverkostnaderna tror du?

De kan väl avsätta lite pengar till servrarna från all miljoner de tjänar på försäljning av spelet?