Inlägg av XiNister

Inlägg som XiNister har skrivit i forumet

1
Skrivet av Kleptoman:

Det roliga är ju att de gamla spelen som exempelvis Baldurs Gate är riktigt dåliga om man spelar dem för första gången idag. Den enda anledningen till att de har många röster är p.g.a. att folk spelade dem när de var unga och har bra minnen från den tiden. Finns inte en chans att de spelen hade sålt bra eller spelats i större utsträckning idag.

Att BG1/2 är riktigt dåligt idag tycker jag är lite hårt att skriva.
Jag spelade inte dem när de kom utan spelade igenom båda enhanced edition för 1 till 2år sen. För mig hade jag ingen problem med utseendet och jag förvånades hur bra storyn och djupet i karaktärerna var.

Musiken i Q2 tycker jag inte man får glömma bort. Vill minnas det var konstant headbangande till de första 2-3 kartorna ^^
Bra spel!
Tack för ni skriver om '97 och dess otroliga spel!

Har otroligt många fina minnen av de spelen, förutom MDK som jag aldrig spelade.

Fallout 1 såg jag för första gången på ett program som hette Sajber som sändes på svt. Några veckor senare hade jag lyckats ta mig till "närmsta" spelbutik (5mil iväg) och köp mig ett ex.
Sen kan jag inte annat än bock o buga att skaparna av 2an blev ännu bättre
Att man inte kunde engelska hindrade inte en från att bränna många timmar genom att fylla gubbar med bly.

Demot till GTA spelade vi väldigt fligtigt på en skoldator, typ varje rast. Efter tiden gick ut fick näste man spela.

Minns att vi tyckte AoE1 såg väldigt snyggt ut... vill minnas det såg bra mkt bättre ut än Red Alert o C&C.

97 var nog ett av de viktigaste åren för min "spel utväckling" haha Go tid!

Samma problem här...tiiiiiiiid ge mig mer tiiiiiid!

Skrivet av Ahris:
Skrivet av k3m:
Skrivet av Ahris:

Det är lätt att vara nostalgisk och dissa de nyare versionerna men det talades inte särskilt mycket om de första Fallout-spelen innan Bethesda återupplivade serien.

visst pratades det friskt om de. därför Bethesda släppte ett nytt Fallout. o Fallout 1o2 är fortfarande bättre än de nya.

Inte som man gör idag, du kanske gjorde det men Fallout 1 och 2 var inte i närheten så kända som de är numera.

Lite svårt att jämnföra slutet av 90-talet med slutet av 2016 när de kommer till datorspel eller spel överlag. Internet var långt ifrån någon självklarhet och att spela datorspel var inte heller speciellt stort (antar konsol var mer poppis).
Fanns typ ingen media förutom några få spel tidningar som pratade PCspel.
För sin tid var nog ändå F1 o F2 inte så litet, men med F3 o NV så tror jag pubilken ökat mer än om man skulle göra en upphottad F2. Jag hör dock till genrationen som föredrar de gamla, har svårt att gilla att man kan följa en quest-pil genom hela spelet utan att reflektera var man är.

Fallout serien och speciellt 1o2 ligger väldigt nära hjärtat. Kommer aldrig glömma första gången jag såg fallout 1 på Sajber som SVT sände.
Jag som 12åring var helt såld! Tog iofs tid att övertala mina föräldrar med tanken på åldersgränsen men till slut var det iaf installer på min dator.
Sen vet jag inte hur många timmar jag och mina kompisar har lagt på att rita upp kartor och översatt engelska i dialogerna för att kunna ta oss vidare.
Det är 2 helt underbara spel!

F3, tyckte jag ändå lyckades ganska bra, men det var för enkelt. Lika så med NV.
Jag gillar inte att man kan klara main quest utan att behöva göra ett ända side quest. Vill se svårare main quest!
Iofs kan man säker göra lika så på F1 o F2, men vill minnas att man dog rätt fort om man kom på ett ställe i main quest utan vara stark nog.

Helt klart nostalgi..
Antar det var någon gång '97-'98 som Sajber visade upp Fallout 1 i SVT. Då var den sönderbombade världen helt främmande och nått sjuktspännande för en 11-12åring som mig!
Tror jag fortfarande har ett gammalt papper där jag och min bästa vän ritade upp kartan över F1 världen!

Fallout 2, är Fallout 1 fast mkt mer och längre.... och blir även en vinnare före Fallout 1.

Fallout 3, var både för enkelt och för kort vilket var lite synd för jag gillade ändå hur de lyckades föra över det till fps style.
Dock är det ändå turnbased som är det riktiga Fallout, för mig.

Fallout NV, slutförde jag aldrig.. tappade intresset.

Önskar Fallout 4, plockar bort all extra hjälpmedel bl.a. pilen som guidar en till varje quest... tycker det sabbar poängen med en okänd värld. De gäller ju självklart Skyrim o de andra efter Morrowind.
Hur som helst så hoppas jag att Fallout 4 kan underhålla en 30+... men tyvärr är jag nog lite tveksam.

Har länge viljat spela CoH2, men har hört att det skiljer ganska mkt mellan 1an och 2an och därför inte brytt mig om att köpa spelet.
Hur är det nu?
Går det till exempel zoom ut lite.. vet att det kändes väldigt mkt in zoomat när jag testade betan och tyckte det mer el mindre inte var spelbart.

Hoppas och önskar de gör ett bättre F4, jämnfört med F3 och Vegas.
De två sist nämnda är på tok för enkla och quests med en pil som visar exakt var och vem du ska prata med gör att den inte ens kan bli kul för barn... var finns nyfikenheten, spänningen och upptäckandet??

Nu kanske jag är lite gammal modig, men F1 och F2 liksom Morrowind var för mig betydligt mer "spel" enligt mig.
Tex bara hitta personen du skulle prata med kunde i sig vara ett uppdrag, men samtidigt var du då tvungen att prata i stort sett alla i staden och man blev mer involverad i själva "stadens story".

Sen önskar jag att main-quest ska vara mkt svårare... mkt svårare!, jag vill bli tvungen att göra side quests för att ens klara main quest.
Idag när man gör några side quests, blir main quest för enkelt och helt meningslöst.. typ Skyrim, F3 osv.
Sen är jag ju den som tycker ett spel är klart när man väl klarat main quest...att fortsätta med side quest är inget som lockar mig.

Ge mig ett mer utmanande och spännande spel igen! pls!

Skrivet av Johan Olander:

Jag lyckades aldrig starta Outcast på min dator

Hade precis samma problem! Därför fick jag aldrig uppleva detta spel...

Antar de som gnäller för det tar lång tid tills ett spel släppas också gnäller när ett spel släpps för tidigt fullt med buggar...

Skrivet av Bamia:
Skrivet av XiNister:
Skrivet av Bamia:

jag gillar såna där spel men inge PvE så det blir inget...

kommer nog skaffa det om det kommer pve

Av vad jag har sett verkar det ju ändå som det är något form av PvE, helst skulle jag nog vilja se en lagom mix av pvp o pve.

ja men jag e så räd för att folk kommer bara vara intresserade av att döda varandra o inte att överleva

Kan nog hålla med där.
Har sett något mer filmklipp, men såg dock inte lika övertyngade ut längre.. dock var de nog från alpha versionen.

Skrivet av Bamia:

jag gillar såna där spel men inge PvE så det blir inget...

kommer nog skaffa det om det kommer pve

Av vad jag har sett verkar det ju ändå som det är något form av PvE, helst skulle jag nog vilja se en lagom mix av pvp o pve.

Någon som testat Nether? (ny Dayz variant)

Är det någon som hunnit testa Nether? Filmer och bilder ser ju onekligen bra ut men det har man ju blivit lurad på tidigare..

/D

Skrivet av Gurant:

Är jag den enda som har datorn ikopplad till tvn och kör med gamepad eller? Inte som att det är rocket science att köra gamepad på pc.

Kan inte annat än hålla med! Kör med trådlösa Xbox360 kontroller vilket funkar utmärkt och har gjort länge nu. Iom detta behöver man ingen konsol

1