Inlägg av ConraDargo

Inlägg som ConraDargo har skrivit i forumet

Skrivet av androsynth:

Vilket är värst - Flashback 2 eller den horribla Flashback-remaken som sket på allt som gjorde originalet så kul?

Jag röstar absolut på remaken. Tveklöst.

Verkligen inget att förvånas över, tyvärr. Det är ju ändå swing-and-miss studion Microids som är utvecklare, samt att det inte har sett superbra ut i trailers heller. Och det var ju precis samma problem med HD-remaken också: dålig kontroll och ett jobbigt sikte, helt enkelt 2.5D som bara är i vägen istället för att tillföra någonting positivt till spelets gameplay.

Igår behövde jag för övrigt spela om 1 timme dels för att det är så himla random med auto-saves och att förstå när det blir en sådan, dels för att både den senaste sparfilen _och även_ den innan hade en bugg i sig som gjorde att jag inte kunde ta mig framåt vid två olika tillfällen...

Som tur var tog det bara typ 10-15 minuter att komma ikapp, nu när jag visste vad jag skulle göra och eftersom det går att snabbt trycka sig igenom dialoger. Därefter hade jag en helt förbluffande tråkig fight mech vs. mech. Gud vet vad det skulle tillföra och vem som hade regisserat detta, helt ofattbart dåligt och tråkigt gjort - som så mycket annat.

Det bästa med Flashback 2 är att det _inte_ pissar på Fade to Black, nu när det visar sig vara en föregångare (8 år tidigare), samt den grymt fina samlarutgåvan med en riktigt snygg Conrad-staty - som säkerligen kommer att rasa i pris när nu spelet får ett så himla dåligt mottagande.

Franchisen Monster Hunter: jag äger massor av merchandise, utöver att dessutom ha spelat varje ny (engelsk) del i serien sedan Monster Hunter Freedom på PSP 2006 ^^

Enskilt spel däremot... någon specialutgåva är det ju, förstås, men osäker på vilken som har varit dyrast. Gissningsvis var det Ni no Kuni II - King's Edition, som jag dock inte kan minnas vad den kostade men den var dyr - och otroligt välfylld och värd sitt pris rent content-mässigt imo, synd bara att spelet i sig var så mediokert och själlöst i jämförelse med originalet ;__;

Skrivet av Hullken:

Alltså, ja det var olika människor som gjorde spelen, men dels gav Delphine ut bägge, så det var deras logga man såg på omslaget och när man körde spelet, och dels så presenterades Flashback som åtminstone en "andlig uppföljare" till Another World i speltidningarna på den tiden. Så att man tänker att det är samma utvecklare är egentligen bara logiskt.

Oja oja! Det är superenkelt att göra det "misstaget" och få den uppfattningen, när såväl samma företag är inblandat som att animationsarbetet är så likvärdigt (och tekniskt samma)! Absolut/självklart ingenting illa menat från min sida när jag påpekar hur många det är som drar den slutsatsen bara sådär

Det är heller inte alla som vet att Another World faktiskt fick en uppföljare, på tal om det! Heart of the Alien, exklusivt till Sega CD (och således bara i USA också)!

Skrivet av SunShine:

Var inte flashback en sorts uppföljare till Another World?

Skrivet av ConraDargo:

Ja, det är ju verkligen det ena eller det andra! Många har spelat båda men lika många blandar ihop dem och tror att det ena spelet är en uppföljare på det andra, speciellt som nu bägge är utvecklade av en fransk studio X)

Point proved

Skrivet av Fearnox:

Blandar lätt ihop detta med Another world, provade det på Super Nintendo, men förstod aldrig vad som var lockande varken med grafiken eller konceptet.
Another world kanske skiljer sig mycket från Flashback, så jag kanske har missat något här.

Prince of Persia har jag dock spelat igenom på PC för länge sedan och tyckte det var bra då.

Oja, de två spelen skiljer sig mycket från varandra. Även Prince of Persia, som nog har mest gemensamt med Another World i det här fallet. Flashback är som... mer spel, helt enkelt. Väldigt stor skillnad på bandesign och kontroller!

Skrivet av Kazutoyo:

Att Paul Cuisset som ligger första spelet även jobbar med kommande Flashback 2 känns ganska så mixat, han jobbade även på nyversionen som kom 2013 och det var ju ett riktigt bottennapp.

Verkligen ja, men jag hoppas att kritiken som spelet har fått gör att han går en annan väg med hela alltinget nu - både i bandesign och karaktärsdesign. Hoppas han hittar tillbaka till sina rötter och gör en betydligt mindre krånglig och mer "clean" produkt.

Skrivet av Kazutoyo:

Den här nyheten får mig också vilja spela igenom Fade to Black igen, men det kommer aldrig ske igen. Kontrollerna är helt fel och det är väldigt bökigt att spela, hur mycket man än vill spela det i dag så tröttnar man efter bara några minuter.

Det skulle verkligen, verkligen kunna bli en bra remake tror jag om det gavs samma behandling och kärlek som t.ex Resident Evil 2! Putsa till kontrollen och kameran och göra om lite av såväl bandesignen som några av uppdragen. Finns några partier i det som är lika repetetiva som de är frustrerande svåra, men så är det ju också - som jag sa - en produkt av tidig 3D-utveckling (och var ändå överraskande bra då på sin tid). Tycker att striderna kan vara riktigt spännande

Skrivet av anon_176162:

Gillade det när det kom ut, har fortfarande kvar det till SNES. Köpte nyutgåvan i steelbook till Switch för några månader sedan och tänkte återuppleva minnen.
Som det är i en del fall så är det tyvärr bättre att låta barndomsminnen vara.

Waaaat den är ju svinbra! Speciellt om du kör modern-versionen med bättre sparsystem och möjligheten att kunna spola tillbaka tiden lite! Det är enligt mig det enda som verkligen osar gammalt om spelet: checkpoints och sparning, typiskt old-school svårt.

Skrivet av RiddarKatig:

"I'd like a work permit", amiright?

Underbart spel.

“No, it’s not here, see window C”

“No, it’s not here, see window B”

>_>

Skrivet av waeress:

Spelade remastern 2013 och blev förvånad över hur kort spelet var, drygt 6 timmar loggat på steam blev det.
Minnena från barndomen var att det var hyfsat mycket längre än så.

Det vore kul med en uppföljare, helst i samma stil fast mer.

Klassiskt barndomen när man inte hade någon bra tidsuppfattning om saker och inte var lika skillad heller XD Varit med om samma sak när jag spelat igenom både Another World och Wonder Boy III: The Dragon's Trap, spel som tog mig typ veckor att klara som barn men som visar sig bara vara någon timme långt när man vet vad man gör och bättre kan hålla tungan rätt i mun

(eller som att tecknade "filmer" kändes som minst en timme långa men egentligen bara var som korta episoder på kanske 20-25 minuter)

Skrivet av Fletchett:

Fade to black var ju uppföljaren... samma karaktär, och handlingen är ju vad som hände honom direkt efter Flashback? Eller minns jag fel?

(har för mig det till och med hette Flashback 2 i någon region)

Jodå Fade to Black var en regelrätt uppföljare, typ 50 år efter händelserna i Flashback - plockar verkligen upp direkt efter originalet (bokstavligt talat plockar upp, pun intended för de som sett slutet i Flashback). Sålde bra gjorde det också, och fick bra betyg och god kritik - även om det ju var på den här tiden när 3D var nytt och därför gjorde kontrollerna att spelet kunde vara lite svårt emellanåt (idag känns de förstås rätt så klumpiga).

Lite förvånad ändå över att Paul inte följer upp just Fade to Black, men jag vet att han kom in i det arbetet lite sent pga att studion även jobbade med ett annat spel på den tiden, och han satt huvudsakligen med det projektet då. Så, jag antar att han helt enkelt vill göra sin helt egna, regelrätta uppföljare från scratch!

Ska bli intressant att se fler detaljer kring detta, kanske är det så att man rent utav återanvänder någonting från Flasbhack Legends - som ju var under utveckling till GBA men lades ner. Bara det inte liknar remaken från 2013 på något vis, för den var verkligen verkligen hemsk...

Skrivet av theBoosing:

Detta var en ganska cool nyhet, då jag älskade originalet som pojkspoling. För mig började det dock med:

https://www.youtube.com/watch?v=ubauz394ZDY

Ja, det är ju verkligen det ena eller det andra! Många har spelat båda men lika många blandar ihop dem och tror att det ena spelet är en uppföljare på det andra, speciellt som nu bägge är utvecklade av en fransk studio X)

Hade hoppats på att få se något om Rings of Power i quizzet! Galet ambitiöst och gigantiskt open-world RPG till Mega Drive och det spel som fick mig att inse vilken fantastisk genre RPG är, och att verkligen börja söka efter fler såna upplevelser.

Caverna: The Cave Farmers ser ett par dvärgafamiljer leva livet såväl i som utanför sina grottor, när de såväl odlar grödor och föder upp djur som bedriver gruvdrift och går på expeditioner. Kan du som spelare finna rätt balans mellan lantbruk och gruvdrift för att stå med den mest välbärgade familjen när den sista spelrundan väl är över?

Eldritch Horror kastar in sina spelare i en värld där mycket står på spel just nu, då en av de skräckinjagande gudalika varelserna från Cthulhu-universumet är på väg att uppvakna och bryta sig igenom till vår värld. Därför behöver man i detta spel samarbeta för att hålla hemskheterna borta och världen från att gå under.

Spelfestivalen Nordsken går av stapeln i år igen om bara två dagar och jag kommer att finnas på plats tillsammans med WorldofBoardGames - som sedvanligt!

I Nations får varje deltagare representera en av fem stora nationer i en poängjakt genom fyra tidsåldrar, vars teknologiska framsteg påverkar hur nationerna utvecklar sig. Men att resa underverk, träna soldater och skapa nya kolonier blir snabbt en viktig balansgång mellan att lyckas få sin nation att fortlöpande utvecklas - utan att för den delen råka driva folket till antingen svält eller uppror.

I Might & Magic Heroes: TBG leder spelarna en av fyra fraktioner i fantasyvärlden Ashan att försöka bli det mäktigaste kungadömet. Arméer rekryteras, residensstäder byggs upp och hjältar sänds ut att överta de viktiga gruvområden som krävs för att kunna stå som segrare.

PS. I'm back ^^

Skrivet av Kleptomaniac:

Har alltid varit intresserad av brädspel i fantasy/rpg genren men aldrig spelat något själv då jag inte haft chansen/tagit chansen.

Nu har jag dock lyckats övertala ett par kompisar att börja spela och därför så skulle jag behöva lite professionell hjälp med att välja ett bra spel för nybörjare inom just fantasy/rpg/dungeon etc ifall du skulle kunna ge mig några förslag

On topic: Grymma recensioner och tack, nu har jag ganska många videos att kolla på under händelselösa dagar!

Tack så hemskt mycket! Önskar att jag inte var så stressad just nu och kunde ge dig ett lite mer utförligt svar, sådär som jag gärna gör när jag får såna här frågor, men det får bli lite hastigt den här gången - har redan skjutit upp att svara på din fråga länge nog!

Jag rekommenderar Runebound som nybörjarspel, därefter Legends of Andor, ett valfritt Dungeons & Dragons (men själv skulle jag nog välja Wrath of Ashardalon!) och slutligen Mage Knight: Board Game! Har en videorecension på två av dessa spel (först- respektive sistnämnda) så därigenom kan du se och få höra mer av hur de spelar sig

Och så avslutar jag med att tipsa om den här tråden på Loading.se också, som är min egen och har ännu fler spel - kategoriserade och kort beskrivna!

När tärningarna slås i Dungeon Roll gäller det att tänka sig för både en och två gånger extra, innan man kastar sig in i nästa strid mot allsköns monster! För ju djupare ned i grottan man går, desto starkare blir motståndet - men desto större är även chansen till fler belöningar och därmed också segern!

De två fraktionerna Vox Populi och Founders ligger i ständigt krig om de olika områdena som utgör den flygande staden Columbia, när spelarna gör sitt yttersta för att vinna territoriestrider med sina små arméer av figurer. Allt detta i sällskapsspelet Bioshock Infinite: The Siege of Columbia.

I Trains strävar spelarna efter att såväl få en balanserad kortlek som ha smart utplacerade spelpjäser på spelplanen, när de successivt försöker bygga tågsträckor mellan olika städer i Japan. Vilka kort man bör satsa på att använda sig av, var man vill resa poänggenererande tågstationer och exakt hur man ska placera ut sin tågräls är alla tre viktiga beslut som behöver fattas med omsorg för att man vid avslut ska kunna stå som vinnare.

Skrivet av Tybalt:
Skrivet av ConraDargo:
Skrivet av Tybalt:
Skrivet av ConraDargo:

Som med The Eye of Judgment - som var min största anledning till varför jag köpte en PS3 8)

"Lever" det spelet fortfarande?

Nej det gör det "dessvärre" inte -_- Man tog det ganska långt med sina tre expansioner och rankade turneringar, men idag går det inte längre att spela online eftersom några servrar inte längre uppehålls av Sony.

Sorgligt att höra! Går det att spela mot "dator" / "AI"?

Å andra sidan visar det på hur hållbara eller gångbara "riktiga" brädspel är.

Japp, det gör det! Såväl AI som en vän

Skrivet av Tybalt:
Skrivet av ConraDargo:

Som med The Eye of Judgment - som var min största anledning till varför jag köpte en PS3 8)

"Lever" det spelet fortfarande?

Nej det gör det "dessvärre" inte -_- Man tog det ganska långt med sina tre expansioner och rankade turneringar, men idag går det inte längre att spela online eftersom några servrar inte längre uppehålls av Sony.

Som med The Eye of Judgment - som var min största anledning till varför jag köpte en PS3 8)