Inlägg av ShciZo

Inlägg som ShciZo har skrivit i forumet

Tänkte bara informera de som befinner sig Östergötland med omnejd att East Sweden Games (https://eastswedengame.se/) kör liknande events för indie-utvecklare. Jag tror nog att de flesta lokala utvecklare känner till dem sen innan men kanske detta nå någon som söker efter likasinnade.

#jagvillspelabeta om det finns nycklar kvar

Jag håller med om man helst vill hålla sig ifrån färdigbyggt från HP, DELL osv. Inet har sitt Taurus-koncept som jag köpt själv och rekommenderar.

Denna är i ungefär samma prisklas:
https://www.inet.se/produkt/1511058/taurus-gaming-rx-6500-xt-...

Har inte järnkoll på hur rx6500 XT står sig mot 3060 dock

Som vanligt när det gäller nyheter angående World of warcraft handlar större delen av kommentarerna om hur ointresserad man är av just World of warcraft.

Jag själv är väldigt nyfiken på Wotlk classic. Tyckte den expansionen var väldigt rolig att spela när det begav sig.

Är det någon typ av väldigt taktisk RTS detta?

Skrivet av Angelino:

Ahh Master of Orion, det var grejer det!

Ja det var det faktiskt. Spelade framför allt 2:an väldigt mycket och minns vad besviken jag var på 3:an när den kom. Minns inte varför dock...

Skrivet av anon_79617:

Najs!
Är det någon som provat utvecklarnas förra alster?

De har gjort Northgard vilket jag minns som ett rätt mysigt settler-ish spel med vikingatema.

Skrivet av Johan Olander:

Hej,
Jag heter Johan och jag är allvarligt njursjuk. Varje dag gör jag dialys fyra gånger. Den 27 oktober skall jag få en ny njure. Kanske är du också njursjuk eller lider av något annat? Eller kanske har du någon i din närhet som inte mår särskilt bra.

Här tänker jag vi kan prata om hur det är att inte må särskilt bra eller att leva i närheten av allvarlig sjukdom*. Vi kan hjälpa varandra och bara få skrika ut våran ångest.

* Vad som är allvarlig sjukdom är upp till dig
** Jag pratar mer än gärna om dialys/transplantation/dödsångest etc, om du har frågor.

Ni som utgör FZ:as community är en fantastisk urkraft och det skall vi utnyttja till något bra <3

Jag är nyfiken hur du märkte av din sviktande njurfunktion? Jag har själv dåliga njurvärden, vilket upptäcktes av en slump vid en annan undersökning av en ambitiös AT-läkare, för vilka jag ska undersökas på njurmedicin om någon månad. Själv känner jag mig som vanligt i övrigt.

Det jag däremot lider lite av är restless legs sydrome vilket för mig yttrar sig i ofrivilliga ryck i benen, uteslutande när jag sitter eller ligger ner utan ordenligt svankstöd. Åtgärdas enklast med frekvent rörelse (promenader, cykling osv) vilket kanske inte är det lättaste när man är lat och har ett stillasittande jobb. Inget särskilt allvarligt utan mest väldigt störande då jag har svårt att sitta i mjuka soffor, ligga på rygg/mage.

Skrivet av Kaptenmossa:

Curse of the dead gods kanske kan vara något.

https://youtu.be/ZZX03sV7nS0

Kommer 23/2 😃

Är ju dock inget ARPG utan en roguelike?

Skrivet av PcGamer:

Vad många också verkar missa är att spel KRÄVER interaktion, således är den jämförelsen skrattretande.

Va? Vad har det med saken att göra? Det är fortfarande inte ditt spel.

Skrivet av Ziljun:

Vad du gör med din egen kopia av ett spel ska spelindustrin inte ha att göra med. När du livesänder ett spel är det din unika upplevelse du visar, något som bara du kan äga. Utan dig som spelare finns det inget att visa upp, spelet spelar inte sig själv, till skillnad mot film osv som inte kräver någon sorts interaktion. Gratisreklam, sponsrade streams osv borde vara nog

Du och många andra verkar inte förstå att det inte är din kopia av spelet. Det är en licens som ger dig rätt att spela spelet.
Det kan vara en sak att streama för att det är kul men när det, som i vissa stora streamers fall, handlar om miljonindustri är det en annan fråga. Tycker argumenten tagna från film och musikindustrin är väldigt rimliga.

Skrivet av Deekar:

Tack för svar:) Ja, jag ska lätt köpa spelet nu vid löning!

Jag fick inte med dem men de gick enkelt att flytta över manuellt.

Hur gör du kopplingen mellan port scan och ryska sökningar på google?

Jag är en gammal WoW-veteran som tycker att FFXIV ser rätt intressant ut, om inte annat för lite mer komplex klassdesign. Jag har dock läst mig till att det är rätt svårt att ta till sig som helt ny och att levelingen är rätt seg/tråkig. Ska väl tillägga att jag mest spelar MMOs för raids och inte så mycket annat egentligen.

Om man egentligen när det kommer till kritan inte bryr sig så mycket om story, är detta ett spel som någon som jag kan tänkas gilla? Kan man lvl-boosta karaktärer?

Skrivet av almblad:

@ShciZo: Tycker de har lagt ut "checkpoint" riktigt bra, som de brukar göra, så man behöver inte spela om allt för mycket. Känns nästan som att de namngivna "mellan bossarna" har ställt till mera problem för mig än själva bossarna, i alla fall hittills.

Men du får som sagt checkpoints nära bossarna så du behöver inte besegra allt för många fiender för att ge dig på ett nytt försök på bossarna.

Skrivet av Zimpan:

@ShciZo: Inte alls så, du kan spela stealth också som underlättar en hel del. Sen är många minibossar inte ett krav att ta död på, men de har ofta belönningar som hjälper en på traven som beads, som man använder för att förlänga sin livsmätare. Men även dem kan man attackera med stealth för att halvera livet. Så desto längre du spelar så blir Sekiro starkare samtidigt som man själv som spelare blir allt skickligare.

Skrivet av shaakz:

@ShciZo:
Du tappar hälften av dina pengar och xp till nästa skill point. När man väl tjänat in en skill point för att xp mätaren blivit full så är den din och kan inte förloras, endast progress till nästa skill point halveras.

Det är inte alls som darksouls när du måste hämta dina saker igen, detta spel är mycket mindre straffade att dö i

Tack så mycket för bra och informativa svar.

Jag är lite nyfiken på hur hårt bestraffad man blir när man dör. Jag har egentligen inte så stora problem med att bossar och fiender är svåra men är inte så intresserad av att behöva spela om 30 minuter innan jag kommer fram till den fiende som dödade mig.

Skrivet av Mauk:

Hur är kolstål till vardagsanvändning? Funderar själv på en sådan alternativt gjutjärn.
Har en Scanpan CTX som köptes i oktober 2017, nonstickbeläggningen är i dagsläget helt slut. Själva pannkonstruktionen är toppen men att nonsticken inte håller längre än vilken ICA-panna som helst gör den inte prisvärd för mig.

edit: Vill bara förtydliga att vi har varit försiktiga med beläggningen och det finns inte en repa i den, den har blivit helt matt och tappat all "nonstickighet".

Jag tycker de funkar bra men de är förtvivlat tunga och jobbiga att diska om man inte är noggrann och diskar direkt efter användning.

Kommer det en recension på FZ?

Nu har jag tagit mig igenom alla förslag och är oerhört tacksam till alla er som tagit er tid att skriva här. Många av er har föreslagit Lego-spelen men jag tycker personligen att de innehåller lite för mycket pang och tjong för att jag ska vilja spela dem just nu. Kanske är jag lite överkänslig men jag tycker att de kan vänta några år till.
Cities: Skylines och Civ är ju fantastiska spel men på tok för komplexa för åtminstone min 6-åring :). Jag spelade mängder av Sim City 1-3, otaliga Theme spel osv när det begav sig men då var jag betydligt äldre.

Jag tar med mig Pikmin, Kirby, Overcooked och The Witness från denna tråd och ska kolla upp dem närmare. Kanske även Rime. Minecraft äger vi redan men har inte riktigt tagit oss tid att sätta oss in i dem. Roblox är även det en kandidat.

Återigen, stort tack

Stort tack för alla svar. Ska ta mig tid att kolla upp allt i helgen.