Inlägg av Abominable

Inlägg som Abominable har skrivit i forumet

Håll koll på de bästa julkalenderrabatterna

Känns som det fattas något..

Eller så är jag korkad..

..Vart är listan?

Skrivet av AplAy:

Jag säger bara Trump 2016!

Jag har väntat länge på den ryska invasionen och "kärnvapenprov" i Sverige.

Det börjar med att svenska infrastrukturen stängs ner så vi tappar kontakt med omvärlden och omvärlden med oss.

Sedan sker ett simpelt angrepp på Gotland och allt försvar slås ut där med några missiler som jämnar hela ön med marken så det blir lättare att sätta upp en militäranläggning där.

Sedan skickas några miniatyrer av kärnvapen från Gotland så att Sverige utplånas och varken Norge, Danmark eller Finland vill gå in där eftersom det kommer att lukta radioaktiv strålning många år framöver där...

Varför detta med Trump och inte Clinton? Simpelt: ena slickar Putins pungkulor och den andra upplever Putin som ett hot mot hans planer om att erövra Europa...

Men visst, Trump är en "riktig alfa som tar kvinnorna han vill ha" och är en bra förebild. Jag skiter fullständigt i vad han kommer att göra med USA, det är snarare vad han kommer att tillåta andra länder som Ryssland, Kina och Nordkorea att få göra med tanke på vilken osäker fjolla han egentligen är.

Faktum: han får inte skriva längre på Twitter för han kommer nog att vara impulsiv då. Detta är såklart mer allvarligt än faktumet att kunna skicka iväg kärnvapenmissiler till diverse Twitter-troll som kommer att provocera honom.

Eller varför inte faktumet att hans kampanj skickade ut falska dokument som Ryssland skapade? Då kan Ryssland lätt hitta på saker som de meddelar Trump så att han tillåter Ryssland saker som att få invadera Sverige och liknande.

Trump kommer garanterat att skicka iväg åtminstone en kärnvapenmissil på grund av ett Twitter-inlägg och alla som utplånas kommer hans följare att se som "vilken badass han är!".

Detta jävla val är så efterblivet och har verkligen visat hur faktafria stora delar av det amerikanska folket är och det har verkligen lockat fram konspiratoriskt tänkande hos stora delar av det globala folket.

Men men, jag ska iaf fira mina/våra sista dagar ihop med familjen. Livet blev kort men roligt. Vi ses i helvetet, himmelen eller ingenstans! ^^,

#Trump2016

Är du sarkastisk? Jag kunde faktiskt inte tyda om du försöker driva med foliehattarna eller om du är en själv. Oavsett så har du rätt i en del med vissa faktafel.

Ryssen vill inte bomba sönder Gotland, dom vill ta kontroll över hamnar och flygfält för att kunna använda Gotland som "base of operations". Med kontroll över Gotland kontrollerar man Östersjön brukar man säga.

Taktiska kärnvapen kommer säkerligen att användas men i första hand för att slå ut infrastruktur och olika skyddsobjekt. Det kommer inte bli en repris av Hiroshima i Sverige. Strategiskt kärnvapen som det som användes mot Japan i WW2 lär inte användas igen eftersom det troligtvis skulle leda till fullskaligt kärnvapenkrig och jordens undergång. Taktiskt kärnvapen används för att exempelvis penetrera bunkrar då man behöver den extra kraften för att komma igenom befästningen. Strålning och svampmoln blir det ju förvisso men inte alls i samma utsträckning som "Atombomben".

Så du kan va lugn, ryssarna kommer inte invadera Sverige. Dom kanske lånar Gotland ett tag och sätter en robot (missiler är nått annat) i skallen på Löfven men vi kommer aldrig behöva läsa ryska i skolan och rösta på Putin i ett presidentval. Om man inte bor på Gotland då

Bara jag som reagerar på att det kostar 300:- för att titta på en reklamfilm? Blizzard börjar bli som spelvärldens Britney Spears, lever på sitt namn och fanboys långt efter bäst-före datum.

Men men, jag köpte precis ett liggunderlag för 5 lax så jag är väl den största idioten. Men tycker ändå det är lite magstarkt av Blizzard att ta betalt för sin egen marknadsföring.

Tycker det här kommentarsfältet är ett strålande exempel på hur extremt lättkränkta folk överlag har blivit.

Jag gillar One Direction. Någon ogillar OD. OD har blivit en stor del av min personligthet. Någon ogillar min personlighet! OMGWTFBBQRAGE!!!! Alla som hatar min personlighet är dumma i huvudet och borde gå o dö.

Byt ut One Direction mot Pokemon, Justin Bieber eller kanske Pewdipie. Samma fanatiska reaktioner från samma fanatiska människor.

Kan inte folk bara sluta ta åt sig så jävla mycket, tro på er själva o gör eran grej! Vem fan bryr sig vad andra tycker?

Blir ju knappast förvånad egentligen. USA är ju en freakshow på alla möjliga sätt.

Den här stämningen känns ungefär lika genomtänkt som att stämma McDonalds för att man blir fet om man äter deras mat varje dag. Eller stämma Starbucks för att deras kaffe är för varmt.

Med tanke på att storföretagens lobbyister styr USA så kan jag ändå förstå alla dessa sjuka stämningsansökningar, är ju enda chansen för en "average joe" att få något tillbaka.

Ser fram emot denna fars, alltid lika kul o höra argumenten från åklagarsidan

Skrivet av Mortaigne:
Skrivet av phi:
Skrivet av KoP:

Är det verkligen så kul att titta på? Man måste nog vara insatt i e-sport för att uppskatta det antar jag.

Hur ofta kollar du på sporter eller idrotter som du inte förstår?

Det brukar generellt sett vara väldigt svårt att uppskatta någonting man inte förstår.

Handlar inte så mycket om att förstå som att vara kul att se på utan att vara fanatisk. Jämför med OS, där det kan vara intressant att se en hel del obskyra sporter utan att för den skull vara insatt i sporten/spelet. E-sport är icke lättillgängligt eller publikfriande för den stora massan på samma sätt.

Tycker det är svårt att jämföra OS med något annat sportevenemang. Jag kan förvisso bara tala för mig själv men jag tycker det som är underhållande med OS är deltagarna och inte sporten i sig. Att se vem som kan hoppa längst i en sandlåda eller springa runt i en ring snabbast borde ju vara rätt ointressant för dom flesta. Men tanken på att en svensk kan vinna OS-guld är stort och det skapar spänning. Eller om en Maasai tävlandes för Kenya eller Tanzania gör bra ifrån sig när hen till vardags bor ute på slätten. Det skapar fascination och beundran, iaf hos mig.

Sporter jag inte förstår som exempelvis baseball (hur kan man kalla brännboll för en sport? Det är ju för fan en lek i skolan eller på fyllan) är totalt ointressanta för mig. Hade jag förstått sporten kanske jag hade tyckt den var underhållande eftersom jag först då förstår skickligheten som krävs. För i slutändan så är ju sport själva definitionen av att testa sin skicklighet mot någon annan. En sport jag inte förstår kan jag inte uppskatta en deltagares skicklighet i och därmed försvinner hela poängen.

Glömde bort min poäng så det här framstår väl mest som svammel

I värsta fall kan dom alltid flytta alla tillgångar (varumärken osv) till ett annat bolag och dumpa aktien. Och lämna börsen. Låta någon syndabock sitta av några år i fängelse. Men sånt händer ju aldrig..

När vi ändå konspirerar

Glöm aldrig, börsen är ett spel.

Skrivet av Frux:

Men varför har Gran Turismo-serien slutat förbättra sig och stagnerat så här totalt? Varför verkar de inte bry sig längre? Det är ju för tusan inte ens försök till mjölkning med massa dlc och nya banor inför varje julafton osv. Det är... ingenting. Ett halvhjärtat spel sisådär vart tredje år med numera medioker grafik och utdaterad bilfysik. Det känns bara tomt.

Tror att Yamauchi blivit för upptagen med racing i verkligheten. Han var ju ändå drivkraften bakom, en visionär. Nu tror jag det på typiskt japanskt vis bara kör på i samma spår, invävt i massa byråkrati.

Kan ju hoppas att Yamauchi blir för gammal för att tävla på professionell nivå snart och återgår till att leva ut sina drömmar i Gran Turismo.

Gillar Lisa Miskovsky men "Still Alive" är rätt kass.

Chvrches låt va jävligt najs dock!

Jag har spelat ungefär 10 timmar nu och jag känner tyvärr precis som jag gjorde med Civ i rymden (glömt namnet, beyond earth eller nått), varför gör jag detta? När man har våran jord och dess historia att utforska och forma så finns det alltid något som lockar runt hörnet i utvecklingen. I spel som utspelar sig i rymden så försvinner min motivation direkt för jag har ingen relation till rasen jag spelar (Cubensis, farligaste svamparna i universum!) samt att jag har svårt att se det storslagna i att ha ett stort rymdimperium. Lyder exempelvis hela Sydamerika under min flagga i EU4 så känns det rätt fräckt att bolla med den tanken i huvudet något som saknas helt i detta spel.

Så hur gör man för att "nörda ner sig" i rymdstrategi? Spelet i sig är ju välgjort så jag vill gärna lära mig. Och det har inget med rymden i sig att göra, jag spelade EVE i många år och trivdes som fisken i vattnet.

Skrivet av Ap@n:
Skrivet av Abominable:
Skrivet av DrDoom:
Skrivet av Tomtampong:

För Eve är ett sånt spel man bara hoppar in o lirar lite snabbt medans det är gratis en helg...

För att testa och se om spelet är något att ha? Skitbra ide. Det är inte alla som vill slänga pengar på spel de inte vet om de alls skulle gilla, så bara bra man kan få testa gratis ibland.

Nu har inte jag lirat EVE på nästan 10 år så det har förhoppningsvis blivit bättre. Men för 10 år sedan så hade det här aldrig fungerat eftersom första MÅNADEN i EVE var ren tortyr, mining och agentmissions dagarna i ända. Men det var lite det som var storheten på den tiden, förlorade jag mitt skepp som jag bokstavligt jobbat för i 1 månad så påverkade det mig mer än något spel någonsin gjort.

Blir dock lite nyfiken, EVE är som en gammal flickvän man inte riktigt kan släppa taget om. Så skulle gärna få svar på några frågor om det finns någon här som spelar det aktivt.
-Finns det något för mig att hämta i EVE som redan spenderat 12-16 timmar per dygn i 4 år varav 3 år som "pirat"?
-Är det fortfarande lika oförlåtande och "hardcore" som det var förr?
-Finns det någon chans för mig att nå eliten i spelet igen eller är det lika svårt att komma in som ny (tveksam om någon ur gamla corpet spelar fortfarande) som det var tidigare?
-Och framförallt, hur fungerar ekonomin nu? När jag slutade spela sålde jag en "alt" för 500$ till en rik ryss och hade bud på min main på 1500$. Har det blivit som med guldförsäljare i WOW eller har CCP lyckats behålla kontrollen någotsånär?

1. Ja det gör det nog, gott om nya konflikter och saker att slås över om du är intresserad av PvP sidan. Om du inte vill vara pirat i liten grupp utan letar efter mer syfte kan du antingen ansluta dig till någon av de större "nullsec" organisationerna som strider om kontroll lite överallt just nu eller ansluta dig till Faction Warfare och slås för din faction i "lowsec".
2. Ja och nej, samma principer och mekaniker som förut men med en del streamlining. De har till exempel tagit bort förlust av Skillpoints när du dör om du glömt uppgradera klonen. De insåg att detta endast gjorde det dyrt för folk med hög mängd skillpoints att gå ut och ha kul och inte vara rädda för att dö (mer än att förlora skeppet då).
3. Inge problem att nå eliten. För det första finns det mängder av bra nybörjarorganisationer som ständigt letar kompetenta piloter och Fleet Commanders. Så även om du inte är helt ny så är de perfekta stället att testa på ledarrollen lite när du väl kommit in i det hela igen. De har även introducerat Skill Injectors. Helt enkelt att föremål som låter folk sälja en del av sina Skill Points för ISK till andra spelare. Inga nya Skill Points produceras men spelare kan göra sig av med skills de inte längre är intresserade av och någon annan kan köpa poängen och distribuera som de vill, helt enkelt en mekanik för att få folk att kunna investera lite i en karaktär med ingame pengarna.
4. Alltid vart illegalt att handla med karaktärer för riktiga valutor (okej att sälja för ISK, ingame valutan, så länge det går genom rätt forum). De gör såklart sitt bästa för att hålla koll på botar, RMT (real money trading) och liknande med en del stora tillslag varje år men inget MMO är perfekt på den sidan. Ekonomin i sin helhet är dock vackert intakt.

Tack för att du tog dig tid att svara, låter som att man kanske ska ge det en chans igen när tillfälle finns

Av ren nyfikenhet, finns Evolution och m0o kvar? Eller reinkarnationer av dessa?

Skrivet av Traxad:
Skrivet av Abominable:

Hur ska man tolka XBOX-skärmen? Battlefield för XBOX först? En framtida PC-portning? Äktenskapet mellan DICE och EA gör mig illamående och rädd på samma gång.

Xbox får tre dagars försprång. Kommer ut 18e oktober, ut på PC den 21a. Har för mig att något av BF3,4 eller Hardline gjorde samma sak.

Jo, såg också slutet när han gick igenom releasedatum. Känns ändå inget vidare att MS är o drar i trådarna. "Tur" att EA har Origin iallafall så man slipper Windows Store..

*NEWS FLASH* Microsoft inleder nära sammarbete med EA, köper in sig i Origin och integrerar det med Windows Store. Alla framtida EA-spel blir Windows10-exklusiva på PC.

Den som lever får se

Skrivet av billybob:
Skrivet av Abominable:

Tycker det är lite provocerande nästan att han (Lars) är så dålig på engelska. Man borde kunna begära mer av en höjdare i en bransch som är så internationell som spelbranschen. Dags för en engelskakurs tycker jag, ordförrådet verkar inte vara större än det man fick lära sig i högstadiet.

Det är stor skillnad att tala och skriva.

Självklart är det så men han har nog hunnit förbereda sig en hel del inför det här. Skulle förvåna mig om dom inte kört ett helt gäng repetitioner inför detta "jippo". Så tycker inte nervositet borde ursäkta det bristfälliga ordförrådet. Sen är självklart hans brytning lite störande men sånt är man van vid om man följt Paradox utveckling av Europa Universalis genom åren.

Hur ska man tolka XBOX-skärmen? Battlefield för XBOX först? En framtida PC-portning? Äktenskapet mellan DICE och EA gör mig illamående och rädd på samma gång.

Tycker det är lite provocerande nästan att han (Lars) är så dålig på engelska. Man borde kunna begära mer av en höjdare i en bransch som är så internationell som spelbranschen. Dags för en engelskakurs tycker jag, ordförrådet verkar inte vara större än det man fick lära sig i högstadiet.

Skrivet av DrDoom:
Skrivet av Tomtampong:

För Eve är ett sånt spel man bara hoppar in o lirar lite snabbt medans det är gratis en helg...

För att testa och se om spelet är något att ha? Skitbra ide. Det är inte alla som vill slänga pengar på spel de inte vet om de alls skulle gilla, så bara bra man kan få testa gratis ibland.

Nu har inte jag lirat EVE på nästan 10 år så det har förhoppningsvis blivit bättre. Men för 10 år sedan så hade det här aldrig fungerat eftersom första MÅNADEN i EVE var ren tortyr, mining och agentmissions dagarna i ända. Men det var lite det som var storheten på den tiden, förlorade jag mitt skepp som jag bokstavligt jobbat för i 1 månad så påverkade det mig mer än något spel någonsin gjort.

Blir dock lite nyfiken, EVE är som en gammal flickvän man inte riktigt kan släppa taget om. Så skulle gärna få svar på några frågor om det finns någon här som spelar det aktivt.
-Finns det något för mig att hämta i EVE som redan spenderat 12-16 timmar per dygn i 4 år varav 3 år som "pirat"?
-Är det fortfarande lika oförlåtande och "hardcore" som det var förr?
-Finns det någon chans för mig att nå eliten i spelet igen eller är det lika svårt att komma in som ny (tveksam om någon ur gamla corpet spelar fortfarande) som det var tidigare?
-Och framförallt, hur fungerar ekonomin nu? När jag slutade spela sålde jag en "alt" för 500$ till en rik ryss och hade bud på min main på 1500$. Har det blivit som med guldförsäljare i WOW eller har CCP lyckats behålla kontrollen någotsånär?

Äntligen! Du är efterlängtad André, på tiden att FZ har någon i stallet som faktiskt har lite koll på Dota. Det är ju ändå ett av dom större spelen inom e-sport.

Vad gäller patchen så börjar det gå fort mellan dom stora förändringarna nu. Nästan så man blir lika "stressad" som när det kom en ny hjälte var varannan månad i Dota1 (WC3). Men omväxling förnöjer sägs det

Skrivet av LoffeLuff:

Cossacks 1 var ok, men att inkludera "Ukraina" som land är mycket revisionistiskt, speciellt under det namnet. Kan lika gärna inkludera Pakistan, Taiwan, Skottland, Kalifornien också i så fall.

Du har inte så bra koll på historia va? Namnet kan man dock diskutera..

Det här har ingenting med artikeln o göra men jag måste få gnälla lite. FZ, hur mycket reklam ska ni klämma in mellan huvudartikel och kommentarsfält? På den gamla goda tiden fanns där ingenting. Sen blev det 4 rutor i kvadrat. Och nu är det 6 rutor på raken. Varför? Vad är syftet att göra allt så plottrigt som möjligt? Varför sjunka till en nivå som innehas av plottriga sidor som MSN och Nyheter24? Ni börjar bli värre än Aftonbladet med att trycka ner information i halsen på mig. Information jag aldrig bett om.

Det är uppenbart att modus operandi för reklamansvariga på internet går ut på att få människor att klicka på länkar dom aldrig skulle göra medvetet. Lite som med telefonförsäljare som håller på med uppsökande försäljning. Allt handlar bara om klick...

Det här är inte första gången jag framför bakåtsträvande gnäll så jag förväntar mig ingen feedback direkt. Men kan någon som är VIP/Stammis informera om man slipper allt "onödigt" innehåll på sidorna? Då kommer jag nog bidra.

OnT: Romero är ett original, en konstnär. Fast inte en vanlig konstnär, mer som Kurt Cobain snarare än Picasso. Var länge sen han fick till det dock. Har inga förhoppningar..

Skrivet av conthox:

Nice, men hade varit mer imponerande om det gick att skjuta med den på något sätt.

Borde gå o bygga in en Airzooka i den där om man har tid över..