Inlägg av Hoobabalooba

Inlägg som Hoobabalooba har skrivit i forumet

Skrivet av MickeV:

Lottar ut spelet som kom på plats 6 i årets spel!
Star Wars Jedi: Survivor
Fick det av AMD på moderskeppet2.
<Uppladdad bildlänk>
Säg till om ni vill ha chansen att få det, så kör jag ett spinn på wheelofnames.com

Enda kravet är att man ska tycka om Star Wars och inte sälja vidare det om man inte ger pengarna till barncancerfonden.

Uppdatering: tänkte avsluta lotteriet ikväll kl21 (lör 16/12) och sen dra en vinnare. Vinnaren får välja om den vill ha kupongen via post eller om jag skrapar fram koden och skickar den digitalt via PM.

Fint initiativ!
Jag äger det redan men är gärna med för att kunna sälja det vidare och skänka pengarna till Barncancerfonden.

Det blev 17 spel och 2 DLC totalt.

Nintendo Switch:
Steamworld Dig 2
Celeste

Xbox Series X:
It Takes Two
Cyberpunk 2077
TMNT Shredder´s Revenge
High on Life

Ps5:
Horizon Zero Dawn
Horizon Zero Dawn - The Frozen Wilds (DLC)
Horizon Forbidden West
Ghost of Tsushima - Iki Island (DLC)
God of War (2018)
God of War: Ragnarök

PS4:
God of War 3 - Remastered

Ps3:
God of War
God of War 2
God of War: Chains of Olympus
God of War: Ghost of Sparta
God of War: Ascension
Batman - Arkham Asylum

Fanns det verkligen inget spel som utnyttjade Dual Sense bättre än GoW? Kändes som det var väldigt få tillfällen som man märkte av något ärligt talat.
Vill minnas att Forbidden West var bättre på att använda Dual Sense funktionerna och säkerligen något annat spel också?

Blir förvånad av att så många endast spelat GoW 3 och GoW 2018.
Vem börjar en spelserie med del tre?
Är som att vilja se sagan om ringen men man börjar med konungens återkomst och fortsätter sedan med Rings of Power.

Skrivet av Kyathab:

*snyft*

Jag ville så gärna se Darksiders....

Ja besvikelsen var enorm
Jag håller tummarna för gamescom om ett par veckor. Tidigare Darksiders spel har ju annonserats under det eventet.

Skrivet av matt76:

Det var väl rollen som "Javier Peña" i "Narcos" som var hans verkliga genombrott. Han har, vad jag vet, aldrig medverkat i "True Detective" ( https://www.imdb.com/name/nm0050959/ )

Var väl snarare i Game of Thrones som det tog fart. Han var med där innan Narcos.

God of War Ragnarök

Skrivet av Faustian:

Då hoppas vi på Darksiders 4!

Instämmer! Snälla visa upp Darksiders 4!

Lejonkungen på snes..

Skrivet av Tomas Helenius:

Det är ju kul spel i grund och botten, och folk som köper kanske vart tredje Fifa blir säkert nöjda. Och det är ju alldeles uppenbart att väldigt många tycker det är värt pengarna - etta och trea på nedladdningslistan. Men det sticker förstås i ögonen när fullpris ger så lite nytt varje år.

Ignorance is bliss! Hade spelarbasen för Fifa varit mer högljudda och visat missnöje över att få betala fullt pris för för så lite, hade de förmodligen kunnat få igenom en förändring.

Skrivet av greb1989:

Du har både rätt och fel här tycker jag. EA är ett skitföretag, i FUTs tidiga bana så kunde du ju klara dig riktigt bra utan att behöva lägga en endaste krona...Idag? Not so much...Microtransaction bonanza som väl egentligen bara slås av 2K, deras NBA-spel är hemska...Laguppställningar och nya tröjor etc skulle såklart också kunnat lösas genom att man kanske fick betala en mindre slant för uppdateringarna i början av en ny säsong, men samtidigt. Rättigheterna till spelare, lag etc är svindyra. Ohyggligt dyra in fact. Så man förstår att EA behöver få in pengar på typ alla sätt de kan.

Vad jag vänder mig emot är att det skulle vara samma spel man betalar för varje år, stämmer på många andra sportspel men just FIFA tycker jag ändå är undantaget för det mesta där. Jag spelar alldeles för mycket FIFA för mitt eget bästa och jag känner av skillnader mellan varje år. Det kan vara mindre saker som bollfysik, passningar, tacklingar w/e men skillnad finns där.

Vad FIFA och EA gör bra jämfört med 2K är också att du verkligen aldrig känner ett måste att betala för saker (FUT undantaget) Håller du dig till alla andra spellägen så behöver du inte lägga ett öre medan 2K vill att du ska lägga pengar även när du spelar en karriär offline liksom...Det där sticker verkligen i ögonen.

Tror du har mycket rätt i sista stycket också, många som spelar FIFA spelar bara just FIFA. Det är fotbollsfans först och främst. Det finns folk som ställer krav och försöker förändra, men då den stora massan av spelare bara är glada över att Real Madrid har korrekta tröjor i spelet så är det ganska lätt för EA att vifta bort.

Avslutningsvis, visst kan man reagera på priset. Men samtidigt, sett till antalet timmar man får ut av det så är det inte en särskilt stort investering. Då blir jag mer förbannad när man lägger pengar på ett singeplayerspel som skeppas söndrigt till förbannelse som Cyberpunk exempelvis. FIFA går ändå alltid att spela.

Ja kostnaden för rättigheter och sådant är givetvis stora men inte direkt så att EA kämpar med att Fifa ska gå runt.
EA går i vinst med helt sinnesjuka summor på FIFA.
Att det finns fler skillnader än laguppställningar mellan årsupplagorna vet jag allt men de är dock ganska små. Alldeles för små med tanke på vad man betalar för det och jämfört vad andra spel ger för samma prislapp.

Innan mikrotransaktioner blev en grej i FIFA förstår jag att man tog fullt pris varje år pga att rättighetskostnader som du nämner men nu när när dom tjänar mer pengar på mikrotransaktioner än vad dom gör på spelförsäljning tycker jag inte prislappen känns lika befogad längre. De hade lätt kunnat halvera kostnaden för spelet och fortfarande gjort enorm vinst. Givetvis ingen förändring EA tänker göra dock så länge majoriteten inte kräver det.

Finns det något spel som blåser sina kunder lika mycket som Fifa? Eller det gäller väl alla andra sportspel också iofs..
Betala fullpris varje år för i stort sett ett oförändrat spel är helt sjukt i mina ögon. Att ha rätt laguppställningar kunde dom löst med en årlig uppdatering istället.
Känns inte som att spelarbasen för Fifa är de mest insatta i hur det skulle kunna lösas dock och ställer därför inte så höga krav.

Skrivet av Rhymst:

Tänker slå till på LG OLED C1 till nya lägenheten. Kruxet! Flyttar i Januari och pga corona får jag inte besöka lägenheten just nu så har svårt att få en känsla av rummet mer än bilder osv. Det finns plats så funderar på 65" men bättre pris på 55" lockar så velar. Har 40" nu och vill ha större. Någon som rockar 55" eller 65", vad säger ni? Är 65" overkill eller är det värt dom extra tusenlapparna? Självklart upp till mig men alltid bra med input

Jag har C1 55" och kan ångra lite att jag inte valde 65" istället. Tycker 55" kan kännas lite för liten ibland med ett avstånd på ungefär 3m mellan soffa och TV. Är lite kluven dock för jag vet inte om jag är villig att betala vad en 65" kostar.
Så om du är villig att betala vad 65" kostar så skulle jag säga att den helt klart är värd det. Rummet behöver vara ganska litet för att den ska kännas för stor.

Snälla låt en av annonseringarna vara Darksiders 4!

Skrivet av Maysay:

Valheim har väl Embracer bakom sig?

Iron Gate är ett fristående bolag. Däremot Coffee Stain Studios som agerade publisher för Valheim ägs av Embracer.

Ha lite mer seriösa programledare. Hade lust att stänga av flera gånger pga dem som var nu.

Diagrammet visar nu att "Cost of Goods" går under "Wholesale Price". Vad är det som gör att Sonys kostnader går ner men inte Microsofts? Antal sålda konsoler påverkar ju inte detta.

Någon som vet ifall det kommer ha cross save mellan Xbox och PC?

Skrivet av fakka:

Delar Xbox och cloud samma save?

Yes det gör det

Skrivet av zevile:

Hahah.. Jag får skända gudarna men det är det värt! Känns som givet att försöka bygga stavkyrka i detta spel.

Ja det får jag faktiskt hålla med om! Fantastiskt vackra byggnader

Skrivet av zevile:

Riktigt mysigt spel! Håller på att bygga en mysig by vid havet med flickvännen och två kompisar! Nästa projekt blir en vikingakyrka. Kul att små planera i huvudet medan jobbar eller när man ska sova Ett tips till nya äventyrare är att hitta kamrater som spelar på samma villkor och takt som du! Började med ett gäng på 7 spelare där 2 spelade 24/7 och rev det man byggt eller utforskade och spoilade för oss andra så det slutade med 2 spelare i den servern...

En kyrka i ett vikingaspel? Vet inte vad Oden hade tyckt om att du försöker förinta asatron även i Valheims rike..
Bygg ett blothus istället vettja! Eller ett mjödbryggeri kanske