Inlägg av D.K

Inlägg som D.K har skrivit i forumet

Skrivet av pewwww:

Alla kommer bara fixa recept, alla som spelar cs:go kommer ha adhd.

Blir ju problem när vi i Sverige har läkare som är väldigt restriktiva när det kommer till att skriva ut ritalin eller concerta (adderal är vad jag förstått extremt ovanligt här), och att det dessutom är narkotikaklassat. I USA däremot (och kanske andra länder) är det betydligt mycket enklare att få det lagligt.

Skrivet av niclas_mif88:
Skrivet av RiddarKatig:
Skrivet av niclas_mif88:

Tycker som många andra här att dessa debatter börjar bli så otroligt irriterande! Varför tvinga folk till saker för att "allt ska vara lika, och jämlikt bla bla". Varför kan inte varje person, kvinna eller man, bestämma precis själv vad denne vill syssla med? Varför måste vi ha politiker och media som ska snedvrida allt och försöka få exakt lika många av varje kön på varje arbetsplats? Vad fan är det som är så viktigt med det egentligen? Samhället ska inte tvingas till att utvecklas på ett visst sätt. Nog för att jämlikhet är viktigt, men sluta tvinga samhället till saker. Hela debatten är bara urbotligt dum och fjantig!! Börjar bli trött på den vänstervridna politiken..

Samhället är och har alltid varit i förändring, förhoppningsvis till det bättre. Du verkar vara arg för att dina och Arnroths åsikter går isär. Är det inte bra att kunna få argumentera för sin uppfattning? Eller känner du att dina åsikter inte får komma till tals?

Nej, jag är inte arg för Anroths åsikter. Jag tycker bara att dessa debatter har börjat gå för långt. Visst ska alla få argumentera sina åsikter, så även jag. Att samhället förändras är en självklarhet och förhoppningsvis till det bättre. Men dessa debatter som försöker tvinga till en förändring, som ingen vet om det är till det bättre, är bara löjligt. Säg att du äger ett byggföretag. Vill du då bli tvingad att anställa exakt lika många av varje kön bara för att politikerna tycker det? Eller vill du anställa personer utefter den kompetens som passar bäst för jobbet?

Jag hittar inget om kvotering i hans text? Det är ingen som tvingar någon (speciellt inte staten) att anställa 50/50. Vart har du fått det ifrån?

Skrivet av PsyX:

Kul att ingen snackar om att de finns få kvinnor inom bygg branschen , gruvbranschen , oljebranschen osv.

Det finns få män inom barnomsorg, äldrehem , skolor , dans o konst osv.

FZ håller verkligen på att bli Aftonbladet med fokus på "spel"

Alla är lika alla ska bli hermafroditer ingen ska vara man ingen ska vara kvinna.

Detta + 10 "SEX" nyheter om The Witcher 3.
Verkligen Aftonbladet.

Egmont försöker anpassa sig och vinna fler klicks.

Skrivet av MacNille:

Det känns då som att kompetensen kommer i andra hand då. Men det är bara vad jag tycker.
.

Det väljs alltid de mest kompetenta och duktigast, hur vågar du skriva detta?!
I Sverige finns det 50% kompetenta män och 50% kompetenta kvinnor inom ALLT.
Vi ska se till att varje arbetsplats ska ha 50% 50%. Om det kommer 50 män och 5 kvinnor på en intervju spelar det ingen roll! Dessa 5 kvinnor är lika duktiga som de andra 50. Du får inte nämna statistik eller logik , det är PiK!

Detta är dagens religion: Repetera samma svammel och lögner tillräckligt nog så tror folk på det.
Samhället är trasigt människor.
Bara att inse det, och saker kommer bara bli betydligt värre.

Välkomna nya religionen: En vänster orgie av "liberalitet" "multikultur" "könsneutralitet" "politisktkorrekthet".
Fakta, naturvetenskap, statistik , hundratusentals års evolution kan vi kasta ut genom dörren: PRECIS som i religion.

Lycka till.

PS: Har någon frågat damerna vad de tycker om det hela? (Feminister räknas inte för att det är lika fanatiska som folk som spränger sig själv i luften i guds namn, bara att de inte får sina 72 oskulda i nästa världen)

Skrivet av Gagoff:

Fråga : Varför är det så viktigt att spelutvecklarna består av en högre andel kvinnor? Kvinnor är helt enkelt, generellt sett, inte lika intresserade av teknik som män.

Vad säger du??? Kvinnor är EXAKT lika med män! De är lika snygga lika smarta lika starka och tycker om spel lika mycket!
De ligger bakom i spelvärlden BARA på grund av att spelbranschen styrs av män! Som allt annat. Men snart ska allt vara 50% 50% då blir det bra.

Aja, Sverige, världens mest liberala och öppna samhälle, så långe man tycker och tror det som staten och median vill att man ska tro. Ha vilket skämt.

EDIT:

Värt att nämna att jag ÄLSKAR kvinnor , det finns 101 saker som är bättre med damer än män och tom att en värld dominerad och styrd av kvinnor skulle nästan vara bättre på många sätt.

Det är svårt att ta ditt utlägg på allvar när det enda du har att komma med är att "det inte är så i byggbranschen m.m". Du diskuterar inte strukturer eller det faktum att kravet sällan är att det ska vara 50/50 på könsfördelningen.

Och ja, om du frågar "damerna" så är de nog mer intresserade om inte misogyna "män" som du håller käften och lämnar lite plats. Men du hade naturligtvis inte påverkats om du ville göra något och någon kom och prackade på dig skit om att du inte kan och/eller är sämre på det p.g.a vad du har mellan benen.

Men ska vi snacka affärer istället?
Tror du att en bransch du skulle vara en del av, och utveckla (jag hoppas verkligen att du inte har något med spelutveckling att göra) skulle locka den potentiella marknad som ändå finns där ute och som kan generera pengar och arbete?

Men luta du dig tillbaka på hundratusentalsåravevolutionochtraditionochreligionetcetc i dina argument och kalla andra liberala när du bevisligen är 100% konservativ (och inskränkt).

Tur att du ÄLSKAR kvinnor och tycker att de nästan är bättre än män iaf. Vi är lyckligt lottade!

Skrivet av hellspooned:
Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:
Skrivet av KatOne:
Skrivet av Rurounin:

"stimpack" ska det väl ändå vara.

Nej, faktum är att det borde vara Jet och inte Stimpack.

Eller möjligen, möjligen Mentats.

On topic så kan jag bara konstatera att jag haft Concerta utskrivet i ett par år. Alltså metylfenidat, samma aktiva ämne som i Ritalin (men inte samma som i Adderall, dvs dextroamfetamin!).

Det gör underverk för min förmåga att göra det mesta, inklusive att spela. En stor skillnad som inte får missas är hur farmakologiskt olika dextroamfetamin och metylfenidat är. Man kan t.ex. inte bli fysiskt beroende av metylfenidat, vilket man kan av dextroamfetamin.

Därför "lämpar" sig dextroamfetamin mycket mer för missbruk, överdoser, toleransutveckling, withdrawal, etc... Mycket bättre material för mediala skräckhistorier. Även fast effekten - i min mening - inte är markant "bättre" än den från doskompenserad metylfenidat.

Om du har det på recept så finns det väl också anledning till det, vilket förmodligen blir nästa steg i diskussionen. Om vissa måste ta det för att funka i övrigt, är det doping då?

Hej, jag skulle gärna vilja ha en rättelse i artikeln.
Adderall är inte jämförbart med Ritallin, Att jämföra de två är som att jämföra Ritallin med kaffe. Närmsta som finns i Sverige är i så fall Metamina eller Elvanse. Metamina är extremt svårt att få tag på i Sverige pga missbruksrisk så det krävs särskilld licens från läkemedelsverket att ens få det godkänt.
Elvanse har kommit som en ersättare till Metamina nyligen och har ändrats lite så att den är mycket svårare att missbruka samt att den ger samma effekt men mindre (inget för vissa) rus.

Ritallin = Metylfenidat
Adderall/Metamina/Elvanse = Dextroamfetamin (Adderall har även ca 25% Levoamfetamin)

Angående din fråga. De som får dessa mediciner utskrivna får inte samma effekt av dem, som de personer som inte har ADHD (eller dess subtyper) pga av andra grundförutsättningar i rådande hjärnkemi.
All denna medicin är till för att få de med ADHD på samma nivå som gemene man. Medan de som är utan ADHD hamnar lååååångt över alla andra i vakenhet.
Så nej, jag ser inte detta som doping för de som får det utskivet.

Förövrigt så kanske man borde ha kissprovskrav på alla turneringar och göra polisanmälan på de som failar. Alla dessa mediciner klassas som narkotika.

Bra skrivet! Men varför polisanmäla de som pissar positivt? Det kommer förövrigt nästan bara fungera i Sverige då det inte är olagligt att ha narkotika i blodet i speciellt många länder. Om vi snackar internationella ligor nu då.

Skrivet av CarniFlex:

Till alla som tar dessa mediciner efter läkarundersökning med påföljande receptutskrivning; självklart är det ok!

Det som inte är ok är att missbruka det och sitta och spela i 10h i sträck. Precis som det går missbruka träning etc så behöver kroppen vila och lagom dos av socialt liv, spelande (mobil, dator etc) fysisk aktivitet och sömn. Ingen av de aktiviteterna borde få ta uppemot 10h av ens liv.

Förutom det där en gör 8 timmar om dagen, ca 200 dagar om året. Där ska det vara fokus och disciplin!

Skrivet av Kleptomaniac:
Skrivet av D.K:
Skrivet av Kleptomaniac:

Dåligt uppförande: okej att bli benådad.
DDos-attack: Aldrig. Borde även bli bannad från andra spel.

Hur tänker du? Varför är det ena värre än det andra?
Ifrågasätter inte utan är bara intresserad av hur du resonerar.

Känns som om grovheten i att DDosa någon är större än i fallet att allmänt dåligt uppförande. Det känns mer ursäktligt att kanske ha några dåliga rundor, bli förbannad och häva ur sig nåt skit än att uppsåtligen delta i en attack mot en annan spelare.

Bör/är väl ändå brottsligt att utföra en attack av denna sort så därav det resonemanget.

Absolut högre straff. Om än inte ett livslångt i fängelse så möjligen böter eller samhällstjänst. I och för sig kan "dålig attityd" förstöra andra människors liv på ett annat/värre sätt om det är fel ord till fel person. Men rättssystemet tänker inte riktigt så.

Men han var väl inte "bannad" utan avstängd från att spela professionellt? Alltså "bannad" från professionellt spel och inte från att spela LoL. Kan tycka att ett straff (och speciellt i ett spel) inte ska vara livslångt om det visar sig att den straffade kan uppvisa förändring så som det är i den riktiga världen.

Skrivet av Kleptomaniac:

Dåligt uppförande: okej att bli benådad.
DDos-attack: Aldrig. Borde även bli bannad från andra spel.

Hur tänker du? Varför är det ena värre än det andra?
Ifrågasätter inte utan är bara intresserad av hur du resonerar.

Det han syftar på måste vara den ökade kontrollen som kommer med Windows 8? Kontroll som bara finns där för att tjäna mer pengar (och skydda användarna om man frågar utvecklarna av operativet). Kontroll = pengar. Så på vilket sätt är Steam annorlunda? Det handlar bara om kontroll över en annan typ av vara, något jag är helt säker på att Microsoft och Apple också kommer införa som standard i sina OS. En appstore/marketstore/playstore/windowsgamesforlivestore rakt i ditt OS där du med en enkel sökning, två musklick och minus 10 kr på kontot får ett nytt program som du antagligen skulle kunna hitta en gratisvariant av om du bara googlade

Att hela tiden säga att ett företag apar efter Apple är rätt trångsynt, man får ju titta på anledningarna till varför utvecklare sluter sina system och spekulera i vad de kommer tjäna på det.

Jag är emot det, men jag tror helt på att det är framtiden. Antalet personer som kallar sig datorentusiaster är försvinnande få, och antalet personer med random laptop söndersprängd med bloat och förinstallerat OS är oändligt många.

Titeln DMC: Devil may cry gör ont

Folk blir ledsna över att det kommer en uppföljare efter 2 år? Det är väl en ganska lång tid för de flesta?
Jag håller med om att Premium är en riktigt dum idé, inte för att det kostar pengar utan för att det lanserades efter att "alla" köpt spelet. DLC har jag inga problem med att betala för om jag anser att det är värt det, om inte skiter jag i att köpa det och håller käften.

Skrivet av Hipshot:
Skrivet av D.K:
Skrivet av Hipshot:
Skrivet av D.K:
Skrivet av Nidhogg:

"Och så har hen sin båge."

Jag hoppas det är en felskrivning och att FZ inte börjar använda genustomtarnas senaste påhitt?

Det måste vara jobbigt att störa sig på små förändringar eller anpassningar i språket.

Det är väl bra att det uppmärksammas när det är helt i fel riktning?

Absolut, om det är befogat. Men om det är ett misstag i detta fallet så har det inget med "genustomtarna" att göra. Så det känns lite obefogat och vekt att göra det till något det inte är.

Det här var inget misstag...

Jag vet inte hur du vet det men jag får tro på dig och då är benämnelsen helt enkelt felanvänd. Att hoppa på begreppet är dock fortfarande obefogat.

Skrivet av Hipshot:
Skrivet av D.K:
Skrivet av Nidhogg:

"Och så har hen sin båge."

Jag hoppas det är en felskrivning och att FZ inte börjar använda genustomtarnas senaste påhitt?

Det måste vara jobbigt att störa sig på små förändringar eller anpassningar i språket.

Det är väl bra att det uppmärksammas när det är helt i fel riktning?

Absolut, om det är befogat. Men om det är ett misstag i detta fallet så har det inget med "genustomtarna" att göra. Så det känns lite obefogat och vekt att göra det till något det inte är.

Skrivet av Nidhogg:

"Och så har hen sin båge."

Jag hoppas det är en felskrivning och att FZ inte börjar använda genustomtarnas senaste påhitt?

Det måste vara jobbigt att störa sig på små förändringar eller anpassningar i språket.

Skrivet av Securion:

Vad var det jag sa..

Inte en jävla aning.

Skrivet av Boomer:
Skrivet av Phobo:

Konsoler är på det utdöende

Verkligen inte. Spelkonsoler är det som stått sig genom de decennier som spelindustrin existerat.

Frågan är vilken konsol som stått sig i decennier och som det fortfarande utvecklas spel till i större skala.

Skrivet av Hannu:

Det enda jag inte gillade med denna patch var att Tanksen känns som papper och helikoptrarna är väldigt obalancerade, för kraftiga. Annars var det nice med mer rekyl i alla vapen = mer skills ist för COD run n' gun som det var tidigare.

Du kan spamma handgranater numera, något DICE har trollat MW2-3 för i någon video + att nya suppression verkligen bjuder in till oskillat spray'n'pray.

Skrivet av Tybalt:

http://www.youtube.com/watch?v=OxsbTjPe2fs

Så man kan säga att suppression är ett annat ord för en förenklad "spray and pray"-mekanik

Precis, som även gör motståndaren halvblind och mindre träffsäker.

Skrivet av palwin:

Jag har använt suppression-taktiken sen jag började spela BF3 och det enda jag har märkt är att supression faktiskt fungerar nu (spelar ofta Support). Att suppression har förbättrats nu har inte påverkat mitt sätt att spela på något sätt oavsett vilket class jag spelar.

Det enda du behöver göra är att se till att du kan ta skydd för du kan ha svårare att skjuta tillbaka, fast det är inte omöjligt att returera eld. Rent taktiskt är suppression väldigt effektiv och är bara att försöka använda det till din egen fördel

Det blir ju rng rakt av när suppression kickar in, och du får det så fort någon ens tittar på dig. En ensam sniper kan suppressa sönder en hel squad utan att sätta ett enda skott, och göra det helt omöjligt att sikta och skjuta eftersom kulorna svänger som idioter (se när du själv skjuter som sniper under suppression). De har erkänt att de tog i förmycket dock, så en nerf kommer komma och det tackar iaf jag för.

Skrivet av pjuppi:
Skrivet av D.K:

Då är det bara att välkomna dem till suppression-hell

förlåt, hur menar du?
(har varken läst path noten, för lång, eller spelat sen patchen, ingen o spela med )

De har helt enkelt gjort suppression-effekten löjligt mycket starkare.
http://www.youtube.com/watch?v=bNptSCNwE_g snubben säger att DICE jobbar på det.

http://www.youtube.com/watch?v=OxsbTjPe2fs här är lite suppression-tactic