Inlägg av palmtree

Inlägg som palmtree har skrivit i forumet

@Dumlen:

Om man kör en Volvo V90 T5 AWD, nypris från 374 900 kronor, så har man också råd att betala koldioxidskatt för den, och om du ser den köras nånstans så är det mellan villan och jobbet i innerstan. Att ta Volvos lyxbilar som exempel är en förolämpning mot alla som faktiskt har det dåligt ställt på landsbygden.

Jag har blandade känslor. Jag älskade Evil Genius för grafikdesignen, musiken, och basbyggandet men fiendeagenterna kändes aldrig som en utmaning och halva speltiden gick åt till att skicka gubbar till världskartan och vänta på att en timer skulle räkna ner.

Jag hoppas Rebellion tar sig en rejäl funderare på hur de ska uppdatera spelmekaniken. Och att dom tar kontakt med orginalkompositören så vi får mer bra Evil Genius-musik.

Skrivet av cb99:

I den blindas rike är den enögde kung.

Om jag nu inte följt tråden innan så skulle jag i alla fall vara lite nyfiken på vad jag nu skrivit som orsakar så pass med "vitrol".

Håll dig till svenska uttryck om du inte ens kan stava till de engelska.

Citat:

Och återigen så uppmanar jag eventuellt nyfikna att läsa de två posterna länkade nedan från tidigare i tråden och fundera på källorna och dess innehåll.

Jag passar då på att uppmana eventuellt nyfikna att fundera på rimligheten i att 95% av världens forskare är med i en global konspiration som myglar resultaten av klimatforskning för att någon (okänt vem) ska tjäna miljarder.

Skrivet av SorbP:

Och då har vi inte ens tagit upp frågan om hur omoraliskt det är att ha en demokrati.

Skrivet av cb99:

Jadu,
Nyckelordet här är mycket riktigt tänker, eller tänkande.
En kommentar som din hade säkert fungerat för några år sedan men inte längre på grund av att folk just tänker, ser själva och upplever den verklighet vi numera har.

Mmmhmmm.

Jag tänker, ser själv, och är precis lika mycket i verkligheten som du. Och jag tycker du snackar skit, helt enkelt.

Citat:

För övrigt så uppmanar jag nu de som blev nyfikna på vad detta nu gäller att läsa mina två tidigare posts strax ovanför i den här tråden och kika på länkarna och bilda er en egen uppfattning, för tydligen så är nu hänvisningar till tidningsartiklar och dylikt en konspiration för ett (pk) etablissemang i ökande panik.

Nämen kolla. Jag är "etablissemanget" helt plötsligt. Hur gick det till? Jag är en helt vanlig snubbe med ett vanligt tråkigt jobb i en halvstor stad men nu är jag etablissemanget och nu har jag tydligen fått panik. Allt för att ett anonymt konto på ett gamingforum spottat ur sig en massa länkar som bekräftar hans konspirationsteorier. [/sarkasm]

Jag kan skriva en halv sida med länkade bevis på att vi styrs av rymdödlor, det gör det inte sant. Men fortsätt du att rasa mot etablissemanget. Jag känner mig rätt bekväm i den rollen.

Skrivet av cb99:

..."våra ljug och agenda media"...

...pk Sverige ...

...det mycket etablerade politikerföraktet och frustration till nästan politikerhat...

Ännu ett bevis på att om man tror på konspirationsteorier och vill få sina fördomar bekräftade så finns det en oändlig flod av material på internet som bekräftar att jorden är platt, månlandningen aldrig skett, och att klimatet inte påverkas av människor.

Plus lite allmänt politikerförakt inslängt, för alla som inte tänker som en själv måste ju vara korrupta eller idioter.

Hur länge har M&B 2 varit under utveckling nu? Åtta år? Tio? Det känns som en evighet sen M&B Warbands släpptes.

Jag undrar vad de har för planer för Southlands, eller Warhammer-världens motsvarighet till Afrika. Den delen av kartan har blivit nästan helt förbisedd så CA har väldigt fria händer där.

Jag undrar också över WH3 och hur länge jag behöver vänta på att få spela Ogres, men det är nog inte aktuellt att fråga om just nu.

Jag älskade DoW2, både kampanjen, expansionen, och Last Stand.

Tyvärr så verkar Relic ha skrotat precis allt jag gillade med DoW2 för att fokusera på skirmish-multiplayer till förbannelse, så det blir inget köp för min del.

Skrivet av Tomten:

Stål från Damaskus och damaskerat stål är två olika saker. Damaskerat stål (även kallat mönstervällning) sysslade Kelterna med redan under antiken och fortsatte att vara "the shiet" fram tills bättre stål från t.ex. Toledo i Spanien började användas under högmedeltiden vilket gjorde processen onödig då stålet redan höll hög kvalité innan processen. Det är också ungefär samma sätt som Japanska svärd tillverkades på.

Alltid värt att poängtera att japanska svärd var gjorda på dåligt stål för att slå hål på seglivade gamla myter. En katana var inte ett bättre svärd än en sabel från Toledo, Damaskus, eller Sheffield, men katanan var svårare att tillverka då japanerna hade dåligt järn att jobba med.

Skrivet av jonis:

Inte helt oväntat börjar det hetta till lite i de senare inläggen.

Blomsterberg på polisbilar och poliser som kramas gör mig glad. Det gällar dock, som jag ser det, att vi slutar vara så naiva om vi vill bevara det fina vi har i Sverige.

Just naiviteten är en del av det fina. Vi kan och vi ska tillåta oss det. Det öppna samhället är starkt för att det är öppet.

Skrivet av oskj:

>hurr durr

SJW är snarare epiteten på en gnällspik. Jag vill hellre ha ett samhälle där man kan skämta om allt än att censuren sätter gränser. Punkt slut.

"Det var bara ett skämt" är vad alla mobbare brukar säga när de blir påkomna. Om du föraktar dina medmänniskor så kommer de reagera.

Skrivet av Makkapakka:

Jag vill inte ha ett samhälle där folk känner sig kränkta för allt som inte passar deras världsbild.

Jag vill ha ett samhälle där man behandlar andra människor med respekt, inte hånflinar åt fattiga människor som man betalar $5 för att gå med rasistplakat. I min världsbild kallas det för utnyttjande och ifall du vill försvara folk som sparkar neråt i jakt på reklampengar så får det stå för dig.

Skrivet av Rurounin:

Ordagrann översättning och dess faktiska betydelse är vitt skilda saker.

Problemet jag har med SJW retorik är att många av dom inte har några problem med att inskränka på grundläggande mänskliga rättigheter som integritet och yttrandefrihet för att få sin vilja igenom, jag är nog väl sympatisk till att behandla dina medmänniskor väl och med respekt men inte på bekostnad av demokratiska grundpelare, där går en hård gräns, det är bra mycket farligare att börja tumma på sådana saker än att acceptera att människor blir kränkta.

Och nä, jag är inte ett dugg jävla sympatisk till högern eller konservativa åsikter innan du inbillar dig något.

En ordagrann översättning är illustrativ för att ord betyder något och om man försöker få ett begrepp som rättvisa att peka på något dåligt så säger det en hel del om resten av ens världsbild.

Du har en grundläggande mänsklig rättighet att yttra dig. Så långt, så gott. Du har inte en grundläggande mänsklig rättighet att tjäna miljoner på sponsring av din youtubekanal. Det är den biten som är viktig. Andra människor och företag har rätt att närsomhelst säga att det du gör är åt helvete fel och vi vill inte ha med dig att göra ifall de inte tycker om det.

Om Pewdiepie har en grundläggande mänsklig rättighet till yttrandefrihet så då har jag det också. Mina åsikter, att han är en sunkig människa som tycker rasistskämt är kul, har lika stor rätt att yttras som hans videos. Och sen får folk tycka som dom vill om det. Det är en demokratisk grundpelare, att ord bekämpas med ord och åsikter bekämpas med åsikter. Censur är när staten går in och säger att vissa ord är förbjudna vilket aldrig var i närheten av att hända här.

@oskj:

SJW. Social Justice Warrior. Enkelt översatt till någon som kämpar för rättvisa i samhället.

Man kan ju undra varför du tycker att det är ett nedsättande epitet. Du kanske uppskattar orättvisor? Jag vill inte ha ett samhälle där det är ok att dra judeskämt offentligt och jag står för det.

Varför vill Twitch förknippas med unken rasism?

Sitter man och fnissar när man får ett par fattiga indier att hålla upp judefientliga plakat som Pewdiepie gör så har man ett grundläggande problem med sin människosyn. Empatibristen var total och ironisk nazism är fortfarande nazism så vettiga människor sprider inte judehat. Och hans totala haveri sen när media uppmärksammade det hela var heller inte smickrande. Om miljontals kids följer din youtubekanal och du tjänar miljoner så är du en offentlig person och får tåla att granskas.

Skrivet av Achtung:

Ja, Nintendo har inte mycket tredjepartsspel, alla vet detta. Varför skulle detta vara ett argument? Nintendo har däremot, till skillnad fån konkurrenterna, väldigt många förstapartsspel. Det är liksom... deras grej.

Kan ju istället fråga sig varför PS4 och Xbox One inte har lika många förstapartsspel som Nintendo? Folk som köper Nintendo konsoler gör ju det p.g.a Nintendos unika utbud. Fattar inte folk detta?

Väldigt många förstahandsspel är, vad? Två om året? Och under tiden så släpper tredjepartsutvecklare högvis med bra spel till alla andra platformar. Nintendos unika utbud är en nisch som krymper medan marknaden i övrigt växer.

Varför har inte PS4 eller Xbone inte en massa förstapartsspel? För att de, till skillnad från Nintendo, inte är beroende av dem för att överleva.

Skrivet av Achtung:

Nej hårdvara är inte allt, du får en portabel hybrid konsol och Nintendos unika utbud till billigare pris än både PS4 och Xbox One vid release.

"Nintendos unika utbud" är också det enda man kommer kunna spela på den konsolen då den, precis som Wii U, bygger på klen hårdvara med dåliga prestanda. Vill man spela tredjepartsspel på sin Switch så kommer man spela den fulaste och dåligaste versionen, om det överhuvudtaget kommer en version till Switch.

Nintendos nostalgiker kommer köpa ännu en Nintendo-konsol till överpris, köpa Zelda och Mario för 20:de gången, och känna sig nöjda. Vi andra förväntar oss lite mer av en konsol år 2017.

Core? Nintendo nischar sig mot 30-plussare som hade en NES/SNES och har nostalgiska minnen av en tid då Nintendo var relevant. Den målgruppen kommer bara att krympa.

De kan inte konkurrera med hårdvara och de har mjölkat Mario och Zelda till döds. Det här är en lång, utdragen dödsspiral.

Det gör att folk lägger pengar och resurser på features som är användbara för tittare och det flyttar fokus från utövandet till tittandet. Spel ska vara till för de som spelar, inte för de som tittar.

Att kalla det för en "sport" är väl bara det en överdrift.

Spel är något man gör, inte något man ska titta på. Försöken att sportifiera min favorithobby är det värsta jag vet.

Nostalgi i all ära men finns det nån vettig männniska som egentligen vill spela med replikor av orginalkontrollerna? Maskinen väcker minnen men kontrollerna väcker bara dåliga minnen.

Till och med på 80-talet var dom ergonomiskt genomusla jämfört med annat som fanns på marknaden.