Inlägg av Linus Areng

Inlägg som Linus Areng har skrivit i forumet

Nice.

Hallå

Som mycket riktigt här ovan påpekats så har Facebook haft lite problem vilket för närvarande är överstökat.
FZ ska inte förstöras för att en tredje part ligger nere, så vi kommer titta på förändringar som undviker det som hände i förmiddags.

Trevlig midsommar!

// Linus

Streisand effect in action.

Hejsan

Vi är medvetna om det och kommer ordna det. Går du in i forumet med mobilen ser du att vi redan har det i den miljön, men alltså inte i artikelkommentarerna vilket var ett medvetet val (skala ner) men som vi sedan dess har omvärderat.

Det kommer alltså komma lite mer funktionalitet för artikelkommentarerna i mobilen, håll ut!

// Linus Areng

Jag har faktiskt kvar ett ex av Quake 1 för Mac, i kartong, fortfarande inplastad. Hade redan ett ex och vann denna i en Quake3 tävling på något lan om jag minns rätt.

Tyvärr svårhittad för tillfället, så bilder med nostalgifilter på får dröja.

Skrivet av Killbom:
Skrivet av Linus Areng:

Ser artikeln annorlunda ut? Var bara lugn, vissa av er har visats ett nytt artikelformat som vi testar för närvarande. Har du synpunkter på det nya formatet är du välkommen att skicka ett pm till Calle.

// Linus Areng

Hej!

Jag vet inte vem Calle är men kan du forwarda ett pm till honom:

Texten är vansinnigt stor, inte alls bekväm att läsa, varför skiljer den sig från annan text, är det utskriftsformatet som smugit sig med?
Snygga citat
Den lilla panelen längst upp till vänster med spelinfo skulle få kunna scrolla med.

Calle är Carl Johansson-Sundelius som är redaktör här på FZ, ber om ursäkt för att jag inte var tydligare med det.

Vi läser förstås kommentarerna kring formatet som en del av er som inkluderats i testet har fått, att vi uppmanar till PM är ett enkelt försök att hålla tråden kring Saints Row och recensionen, samtidigt som vi testar en ganska stor förändring med fullbreddsartiklar.

Tack för dina kommentarer!

// Linus

Carl Johansson-Sundelius: http://www.fz.se/medlem/?id=12

Ser artikeln annorlunda ut? Var bara lugn, vissa av er har visats ett nytt artikelformat som vi testar för närvarande. Har du synpunkter på det nya formatet är du välkommen att skicka ett pm till Calle.

// Linus Areng

Skrivet av conthox:

Skämt o sido, så är sidan lite tungladdad. Fast mestadels är det, konstigt nog (?), Facebooks gillaknapp längst upp på sidan som lägger till 1-2 sekunder på sidladdningen. I och med att en del (java)skript tenderar att inte fungera om inte allt är laddat, så måste man vänta lite extra innan man kan göra ngt. De andra sidorna går snabbt.

En annan konstig sak är att om man surfar med iPad så fungerar den där notis-menyn lite halvkass. Allt som oftast måste jag öppna länkarna i ny flik för om man bara tap:ar på den så händer inget. Ibland så fungerar det att trycka på den lilla pil-ikonen till höger, men nästan aldrig om man trycker på själva nyhets-/tråd-namnet.

Gillaknapparna tar tid att ladda men borde inte påverka övriga sidans laddning. Vi får kika på om vi kan göra något åt knapparna, jag har en idé som kan vara möjlig.

Vi tittar kontinuerligt på optimeringar och gör både mindre och större åtgärder för att snabba upp sidorna, vi kommer aldrig sitta nöjda.

Ipadproblemet får vi titta på, tack för rapporten.

// Linus Areng

För att visa hur gammal jag är...
När jag var 14 hade jag en Atari och körde ett spel som hette Marble Madness har jag för mig, men framförallt Falcon och en hel del Test Drive.

Otroligt vilka minnen som sköljer över en när man tittar på videos på spelen.

Test Drive:

Falcon:

Skrivet av conthox:

Opera på Windows, senaste versionen här och det blev så för mig.

// edit

Hmm, GTA-tråden ser korrekt ut nu. Skall kolla runt lite till.

Jag kollade precis och det ser bra ut nu, precis som du märkt.
Det blir svårt att felsöka utan en sida som uppvisar felet, men om ni stöter på det igen så ska jag vara på problemet innan det löser sig självt...

// Linus

Skrivet av Mellansalt:

Har samma problem nu. - Opera

Hallå

Vi löser det här. Det är Opera på Windows eller är det Linux, och senaste versionen som det gäller?

// Linus, Egmont Tidskrifter

Skrivet av The_Jigsaw:

får hoppas att ryktet stämmer och att DET GÅR att ställa brake bias när man kör

Ja det går att göra.

Lite allmänt: om man bara kör singleplayer så är jag osäker på om det är köpläge, för ett F1-fan så är det självklart, Kimi är ju med om inte annat!

Om man som jag, kör en timma singleplayer och 200 timmar online så är det ju självklart köpläge då man av nöd måste ha det senaste, och spenderar jag mer än 20 timmar på ett spel ser jag en femhundring som småpengar för den underhållning jag får i retur.

Tar du fram F1 ganska sällan - då kanske man lika gärna kan skippa det här tycker jag.

Nej men titta, Tomas har fotat Grosjeans parkeringsplats!

Skrivet av Wartex:

Jag störde mig bara på att effekten var lite för långsam, så att man såg att det flipprade runt när den animerade, samt att highlightade spel låg framför top-baren. Annars såg det rätt bra ut!

Jag kommer snabba upp funktionen en aning. Det är två saker som sker, dels finns en förddröjning på två tiondelar för att man ska kunna dra runt muspekaren utan att bli galen på att saker poppar upp, efter det tar förstoringen fyra tiondelar. Sammanlagt sex tiondelar alltså och det är aningens för långsamt.
Fördröjningen kommer ligga kvar på två tiondelar, men jag ska prova att snabba upp förstoringen för att hitta sweetspoten där det känns riktigt bra.

Vi tweakar lite och ser vad som känns bäst.

Grattis! Har två modeller hemma. Ljuvligt.

En diablo i footern, mamma mia!
Det måste vi ha.

Tycker det är helt ok med ett spel per år i en sån här genre. Hellre en långsam iterering och stadig puts av ett spel än en total re-make vart tredje år.
Det bygger ju iofs på att spelet i grund är sunt, vilket jag tycker F1 2010 är. Spelar det fortfarande så mycket tiden räcker

Du får gärna ta en skärmdump nästa gång det inträffar så kan jag utifrån den se vad som sker. Just nu väljer jag att inte göra något då jag inte kan reproducera buggen.

// Linus

Skrivet av gregari:

Såg stilrent snyggt ut Dock så står det "läs recensionen" här när det inte ens finns någon, istället kommer man till en förhandstitt. Ska det vara så eller är det bara en tillfällig "placeholder"?

Låter som en bugg/placeholdertext. Finns det ingen recension och vi då väljer att visa förhandstitt istället så ska det naturligtvis stå förhandstitt och inget annat.

Nästa vecka kommer vi gå igenom feedback:en från den här tråden (tillsammans med våra egna synpunkter) och ta ställning till vad vi vill ändra på. Så titta gärna till sidorna en extra gång under helgen.

Skrivet av egar:

Håller med MaXMC. Att upprepa speltiteln så många gånger, och speciellt med en fullständigt onödig stor bild-blaffa är slöseri med vertikalt utrymme. Jag menar, det borde inte gå att missa vilket spel man klickat in sig på med tanke på följande: brödsmulorna, spelomslaget samt spelrubriken. Att då också få en enorm bild med speltiteln gör det hela grötigt och fult, vilket gör att man inte kan fokusera på själva innehållet..

Tanken är att det ska vara spelets logotype som ligger där, möjligen borde vi strunta i att skriva ut speltiteln som substitut när logo inte finns.
Jag håller med att det blir en onödig upprepning av spelets titel i många fall.