Artiklar av Jonas Högberg

123
7

Nintendos vårkollektion

2009 var inget muntert år för den inbitne Nintendo-nörden. Men efter regn kommer solsken. FZ åkte till London för att prova på Nintendos nya patenterade dunderkur. Och visst pekar mungiporna uppåt på resan hem.

14

Resonance of Fate

Sugen på en vansinnig nytolkning av begreppet old school? Då är det läge att nörda ner sig i Resonance of Fate.

13

God of War III

Det finns mycket att älska i God of War III. Så pass mycket att vi var tvungna att tala ut om kärleken med några av utvecklarna.

20

Metroid: Other M

Vi känner alla till Samus Aran. Men i Nintendos kommande Metroid: Other M är det meningen att vi ska lära känna henne. FZ har mött henne i en tidig version. Resultatet? Kalla kårar.

0

God of War III

Kratos ultravåldsodyssé lider mot sitt slut. Varken gudar, titaner eller spelrecensenter visar sig stå emot hans skoningslösa vrede.


50

Final Fantasy XIII

Årets mest efterlängtade rollspel är här och för en gångs skull verkar det som att titeln är motiverad. Final Fantasy XIII är slutet på en era. Och början på en ny.


16

Super Mario Galaxy 2

Hur man gör världens bästa spel ännu bättre? Addera en grön dinosaurie.

64

Dante's Inferno

Otrohetsaffärer är ofta rena rama soppan. Ett helvete för samtliga inblandade. Dante's Inferno är inget undantag.

73

Bayonetta

Än är undrens tid inte förbi. Inte nog med att Bayonetta lyckas förbluffa oss fullständigt med sina bisarra infall, sin avantgarde-estetik och sin oberäkneliga speldesign - det sopar mattan med sina konkurrenter av bara farten.

11

Resident Evil: The Darkside Chronicles

En död genre. Ett par döda spel. Några tusen döda människor. Alla lever de upp igen i Resident Evil: The Darkside Chronicles.

43

New Super Mario Bros. Wii

Ständiga tjuvnyp, farliga närmanden och allmänt kaos. Samarbetsläget i New Super Mario Bros Wii bjuder upp till en sällsam dans.

39

Bayonetta

Mannen bakom Devil May Cry gör action igen, denna gång med en översexualiserad kvinna i huvudrollen. Det finns med andra ord mycket att både älska och hata med Bayonetta.

41

Tekken 6

Nej, de har fortfarande inte enats om vem det är som har den hårdaste järnnäven av järn och vem som förtjänar epitetet ”kungen av järnnävar”. Det är alltså dags för ännu en turnering. Dags för ännu ett Tekken.

123