Inlägg av eldamar

Inlägg som eldamar har skrivit i forumet

1
Skrivet av Sunic:

finns väl quakelive . com eller?

Det finns inte Rocket Arena 3 till Quake Live. Några få kartor har portats och går att spela i clan arena mode men det blir aldrig riktigt samma sak.

Sen kör vi ioquake vilket är en uppdaterad version av Quake 3 motorn och ger oss ett gäng fördelar över Quake Live.

  1. Motorn har patchat en hel del buggar

  2. Motorn har kompabilitet med all tänkbar hårdvara och operativsystem.

  3. Du slipper steam DRM.

  4. Du slipper Quake Live.

Tänk även på att dom förmodligen kommer göra så att det inte är möjligt att spela vissa spel om du inte har w8, precis som dom gjorde med vista och w7 mot 2000, om du inte hade windows vista så fick du inte spela vissa spel när i själva verket det var en enkel hårdkodad blokering man behövde ta sig förbi genom att bara byta ut någon dll. Fick göra detta för ett antal spel när jag envisades med windows 2000 eftersom vista var piss.

Damn, roligt att det är hög diskussion kring alternativ till windows bland spelindustrin. Någonting som skrämer mig i den här diskussionen dock är en del människors attityd till windows 8 som "det är väll inte sååå farligt", jo det är farligt. Windows 8 visar hur microsoft kommer att fortsätta utvecklingen av deras operativsystem. Windows 8 är ett transaktions-os, dom behåller det gamla operativet bakom metro men vad dom kommer förmodligen att försöka göra är att flytta så mycket som möjligt till deras metro interface till den punkt att dom kan kasta bort det klassiska windows operativet och ha total makt över vilka applikationer som kommer att vara tillgängliga för användaren (som för övrigt inte har någon makt i hur fult/snyggt operativet kommer se ut). Dom ser hur apple gör och ser en möjlighet att tjäna pengar, dom vill att xbox live skall bli det enda sättet i framtiden som du som användare kommer kunna få tag på windows baserade spel.

Vad som händer är att utvecklingen stannar upp när en ensam aktör bestämmer vilka möjligheter som skall finnas i deras låsta miljö. Vilket andra aktörer börjar inse som valve som förmodligen vill börja utveckla sin egna konsol. WOPS! alla våra spel är utvecklade för windows vilket inte gör det möjligt för oss att skapa en konsol som är baserad på ett operativ liknande Android.

Google, Apple, Sony och Micrsoft är i ett nytt race som handlar om att låsa in användare så mycket som möjligt i deras "miljö" där du köper så mycket som möjligt till den punkt där du är helt låst till deras övriga produkter eftersom du inte vill släppa taget om alla dessa små appar och tjänster som du har köpt. I princip så kommer du att köpa Age of Empire 6 och bli tvungen att använda outlook för mailen och internet explorer för att surfa om du inte orkar leta i deras app-store där chrome och firefox ligger längst ner på någon obskyr lista som ingen vanlig användare kommer att hitta.

Om man köper en Microsoft LifeChat ZX-6000 wireless headset så ska den komma med en svart version av "mottagaren" som även ska fungera mot 360 kontroller. Jag har inte testat det än själv...

http://en.wikipedia.org/wiki/Xbox_360_accessories#Wireless_Ga...

Kostar väll lika mycket som att köpa en ny trådlös kontroll för pc dock...

Varför göra en expantion för rymddelen som var störst i spelet? Så mkt andra aspekter av spelet som kan göras bättre istället...

Folk tycker ju det är spännande att få ta del av ett universum där allt kan hända och där man inte behöver vara sig själv, nu vet jag inte så mkt om Home men jag har gjort ett skolarbete som handlade mycket om SecondLife, och jag har fortfarande svårt att se vad som håller folk kvar i det.

Det kommer säkert bli populärt hos vissa människor, men kanske inte den traditionella gamern eftersom vi eftersträvar story, djup, fysik och grafik bland annat i våra spel.

finns det någon trial så man kan testa det spelet? hittar inget sånt på deras hemsida =/

Halo 3, totalt överhypat spel, blev grymt besviken.

Alla Total War spelen, i just don't get it...

Team Fortress 2, jag har precis köpt det och jag måste säga att det var inte vad jag hade hoppats på. Allt för enkel version av klassikern, känns som att man har sattsat mer på utseénde än spelglädje.

Är jag ensam om att tycka att Half-life 1 var ett grymt kul singelplayer spel?

Ah Tropico är ett mycket trevligt spel, jag hade det någon gång i tiden men hade glömt bort vad det hette, tack för påminnelsen ^^

MMO Spelet är väll Burning Seas eller vad det heter. Det känns som att dom har tagit vatten över huvudet när dom planerat det spelet, dom har inte riktigt resurserna för att göra ett färdigt spel, men tanken är god bakom det spelet så det kanske kan bli nått om några år eller så...

Sea Dogs låter intressant aldrig hört talas om!

Tack för alla förslag.

Piratspel sökes!

Nu har jag febrilt sökt runt på Google och FZ efter ett bra piratspel. Jag vill uppleva rom, fiskstinkande små hamnstäder och den sanna glädjen av att plundra spanska flottan i det karibiska vattnen, men är det bara jag eller verkar det som att bra piratspel är en bristvara?

Någon som har några bra förslag på sådana spel? Jag har redan spelat igenom Monkey Island serien och Sid Meirs Pirates! är ingenting för mig...

aah Outlaws var ju ett underbart spel, skulle vilja se en uppföljare på det xD

Mycket bra lista, var rädd att Crysis skulle hamna på 1a plats. Jag tyckte också att The Witcher var ett ganska roande spel, även fast jag tog det hela mest som ett skämt.

Jag har inte införskaffat Bioshock ännu, men det blir nog snart.
Men det är mkt trevligt att arkad och pusselspel börjar komma fram, mer sånt!

Jag gillar Age of Wonder framför Heroes of Might And Magic. Du kan även testa Westnoth som är ett liknande spel fast gratis, jag har hört en del bra om det, men aldrig testat det själv. Jag har alltid gillat Warlords spelen.

Sen finns det ju Civilazation serien och då FreeCiv som är en gratis klon av Civilazation 2 har jag för mig. Du har också FreeCol som är en gratis version av Sid Meier's Colonization.

Helt underbart spel, nu har jag kört igenom det en gång, då mest följt storylinen och kört dom offeciella uppdragen, men jag ska börja om idag och köra alla småuppdrag och verkligen fördjupa mig i alla vapenuppgraderingar och val. Jag är en sån person som har väldigt svårt att spela om ett spel, eller ens kolla om på en film, det brukar ta några år innan jag kan plocka upp en gammal titel och köra om den, oavsätt hur bra det är. Med Mass Effect så känner jag mig redan sugen att köra en till runda.

Månlandar farkosten tycker jag kan vara lite svårstyrd och jobbig att sikta och skjuta med, men det gör inte så mycket. Med all bakgrund och känsla i spelet så kommer Mass Effect undan med ett halvtaskigt minigame som detta xD

Helt klart ett trevligt spel, ganska enkelt och kanske nått för dom inte allt för inbitna rollspelarna och kanske för dom som gillade lesuire suite larry, eftersom man har det så otroligt enkelt för sig med brudarna. Ingen annan som tycker det är rätt komiskt att man är en karaktär som är inte bara immun mot alla sjukdomar (därav raderar all risk av könssjukdomar) men även steril (raderar risk av barn).

Känns lite som ett Pokémon minigame till spelet där man får kort på ens "kap" och jag tänker direkt på den katchiga frasen "gotta catch em all" när jag får upp ett nytt kort.

Annars så gillar jag verkligen yatzie delen av spelet, fler rollspel borde ha gambling som ett sätt att tjäna bra pengar. Jag förstår inte varför inte mmo spel som world of warcraft inte har tänkt på detta, vad vorre mer beroende framkallande än ett spel i spelet.

riktigt överreklamerat spel, men jag tror inte att det är nått spel som har marknadsfört så hårt som Halo spelen har gjort.

Jag tycker inte om tanken om att lärare ska ha rätt att ta elevers mp3 eller mobil. Jag har själv aldrig behövt en mobil på lektions tid och det är ganska självklart att ifall man har en så ska den vara avstängd. Men jag har ofta behövt ha mp3 under lektioner som matte, eller annat där man måste sitta och nöta speciella uppgifter. Då för att kunna konsentrera mig bättre brukar jag lyssna på musik.

mp3 och mobiler är dyra saker och jag har haft skumma lärare som jag aldrig skulle vilja se med den sorts makten. Skolan tycker jag, ska ses lite som en arbetsplats och jag vet inte någon arbetsplats där någon med högre position går och konfiskerar andras saker för att det stör. Istället ska problemen bemötas vid sidan av och ifall problemet fortsätter kan föräldrar kontaktas så att mp3 lr mobil blir konfiskerat hemma istället för på skolan...

1