Inlägg av Egg3t_

Inlägg som Egg3t_ har skrivit i forumet

Skrivet av Lolflakes:

En dålig sak som saknas är waypoints. Annars hittar jag inte mycket negativt.

Håll in Q medan du klickar. Allmänt tips är att kolla igenom listan på keybinds för att se vad som går att göra.

@Carl Johansson-Sundelius:
Tänkte bara uppmärksamma er på att det finns en viss kartong i bild i början av filmen som ni nog inte får visa riktigt ännu :D. Karmeran fokuserar aldrig på kartongen så jag lyckas inte faktiskt läsa modellnamnet, men den är ju väldigt lik de bilder som läckte för ett tag sen.

Det kommer ju knappast ersätta mus+kb men att kunna designa sin VR-värld medan man faktiskt ser den i VR låter ju onekligen som en bra feature.

Skrivet av Zero303:

jag skaffade detta för en tid tillbaks. skulle jättte gärna vilja förstå hur man lirar. skitsnyggt och detaljerat spel, men gör svårt att förstå. kom knappt igenom tutorialen
som sagt var skulle jätte gärna vilja kunna sätta mig in i spelet, men det är för svårt för mig.
dom nya texturerna ser skitsnygga ut dock.

Gå med i någon corp för nybörjare. Eve univeristy är nog ett bra val. Har dock aldrig var medlem själv. http://www.eveuniversity.org/

Skrivet av LVX156:

3) När spelsajter sätter högre betyg på spel bara för att de är gjorda av/handlar om "normkritiska" personer, och sätter lägre betyg på spel som rent spelmekaniskt är bra - till och med fantastiska - men som inte passar in i den "normkritiska" världsbilden, då har vi ett problem.

Se till exempel FZs recension av Bayonetta 2. Leigh Alexander (redaktör på Gamasutra) skryter om att hon inte alls försöker vara objektiv, utan att hon utgår från sin politiska uppfattning när hon skriver artiklar; hennes ideologi är det enda viktiga. Bara två exempel, du kan få många fler från t.ex. Kotaku.

Att folk stirrar blint på betyg istället för att läsa recensioner är ju knappast recensentens fel. Det framgår väldigt tydligt i rescensionen du nämnde att recensenten tyckte att spelmekaniken var mycket bra men att spelet var alldeles för sexistiskt. Recensenten har satt ett betyg som, i mycket grova drag, ska spelga hur bra hon tyckte spelet var, och i recensionen kan du läsa hennes argument för det. Vad är problemet?

Skrivet av Gamer-Tompa:

Så varje spel som inte är 100% pk ska utmålas ett sämre alternativ? Med andra ord så försvinner konstnärsfriheten helt och ersätts med en grå massa där alla gör/tycker/ser likadant.

Kanske ska vi sätta en stjärna på spel utvecklade av judar? En naziststämpel på spel gjorda av människor som inte röstar på miljöpartiet? Eller sätta en lapp över halva framsidan på spellådan "spel kan leda till döden eller allvarligt skada din hälsa"?

Var går gränsen?

Fy fan för katalogisering av åsikter/media/underhållning. Låt människor själva avgöra vad som är ok och inte.

Uberrage på detta.

Enligt ditt resonemang finns ändå ingen konstnärlig frihet för nästan alla spelutvecklare. Alla spel som produceras i kommersiellt syfte är endast till för att säljas. Alltså designar man spel på det sätt man tror ger mest intäkter, inte så som man hade gjort om det var ett hobbyprojekt.

Hurvida detta certifikat ytterligare påverkar den "konstnärliga friheten" beror alltså på om konsumentera bryr sig om certifikatet.

Som några tidigare har nämnt kan ett certifikat (beroende på vad kraven är) trävtom ge utvecklarna fler argument för att de ska få göra spel som inte mer eller mindre kopierar storsäljare.

Skrivet av KatOne:

Lyckligtvis så använder sig e-sporten av en massa olika titlar från en massa olika tillverkare, så som LoL (Riot Games), DotA2 (Valve), Smite (Hi-Rez Studios) eller HoN (S2 Games) inom MobA-genren. Andra typexempel är CS (Valve) för FPS-genren eller SC2 (Activision Blizzard) för RTS-genren.

E-sport är en grupp sporter. Att påstå att det inte är det är som att säga att basket och fotboll är samma sport eftersom båda är bollsporter. Samma sak kan sägas om mortorsport, friidrott etc.

"Kollar man hur SportAccord, som samlar i princip alla internationella idrottsförbund under sig, definierar sport så hör absolut e-sport dit"

Njae. Sista punkten i deras definition lyder "The sport should not rely on equipment that is provided by a single supplier". För att kunna tävla i t.ex. Dota 2 måste du uppenbarligen använda dig av just Dota 2.

Fruktansvärt dåligt skriven nyhet.

Ni påstår att det kostar £120 att komma in i betan, och sen nämns bara i förbifart, i slutet av nyheten, att det är ett paket som innehåller annat också. Dessutom är biten som berättar när premiumbetan startar mycket otydlig. Det skulle inte vara svårt att tolka "I slutet av maj öppnas en större beta" som att det är någon annan beta än premiumbetan.

Att köpa sig in i den "normala" betan kostar £60 (dvs i nivå med ett nysläppt spel i en normal butik), och ett löst expansion pass kostar £40.

Utöver det missar ni helt att nämna att alla som backade projektet på KS får alfan och betan "gratis":

Skrivet av Vincent_graymore:

På vilket sätt är Diablo 3 ett misslyckande? De riktade sig mot en bredare publik och det är ett av de mest säljade pc spelen. Sen att man personligen inte gillar spelet är en annan sak, jag hade också gärna sett ett annorlunda spel men ett spel som säljer som smör är väl knappast en flopp?

D3 sålde jättebra precis när det hade släppts, numera finns det aldrig med på listor över de mest säljande pc-spelen.

Personligen tycker jag att folk överdriver hur dåligt det är. Det var långt ifrån förväntan och jag slutade spela ganska fort, men genomsnitts AAA-spelet som släpps är så värdelöst att D3 ändå är bland de bästa stora släppenpå senare tid.

Skrivet av Caedmon:

finns det något mmo-spel som inte har magiker?

Alla som inte är fantasy?

Det där ser ju ut att vara ett av de sämre spelen som har gjorts.

Hade ju varit trevligt om det fanns fler titlar att välja mellan. Det där må vara EA:s senaste stora släpp, men personligen är jag inte det minsta intresserad av något av de. Det enda undtandaget är BF3, men det äger jag redan.

Skrivet av Ztreek:

hahahahaha! nej!

Neversoft är kända att mjölka den torra kossan tills grus kommer ur den..

Tony Hawk Pro Skater, Guitar Hero.

"nej!"? Om din beskrivning av studion stämmer så passar den ju perfekt för CoD

Skrivet av McKinley:

Tyvärr måste jag säga att man har fel på synen om man tycker att detta påminner om PS3 grafik.

Eller så ps3:ans grafik så otroligt dålig ut att man har svårt att tro på det om man inte nyligen såg det.

Grafiken var vad man förväntar sig från ett modernt spel, gameplayet såg trist ut. Med andra ord exakt vad jag gissade på.

Så stäng av combat i anno?

Vad hände med Kings and Castles?

Folk tycks glömma bort att de friviligt betalar för och spelar spelet.

Spelet ser onekligen intressant ut, men att ha en blink i ett stealth-spel är jag ytterst tveksam till. Tittade på någon film och det är ju bara att blinka förbi alla fiender. Hoppas att bandesignen är nog bra för att man ska kunna skippa blink utan att bli helt gimpad

Skulle vara trevligt med en bra sandbox-shooter. Ettan och warhead gillade jag skarpt men allt som görs idag är hjärndöda korridorshooters