Inlägg av easterstream

Inlägg som easterstream har skrivit i forumet

1

Ett Assassin's Creed 3 som utspelar sig under sena 1700-talet skulle vara grymt enligt mig, fast för mycket fokus på flintlås och musköter skulle nog ta bort "lönnmördarkänslan" en del...

Skrivet av John Shepard:

Nä nu får någon sudda ut mina frågetecken till denna serie. Har aldrig spelat 1:an eller 2:an, men är lite småsugen på 3:an. Men är det ett rollspel eller ett actionbetonat spel med rollspelsinslag? Och nu menar jag ett RIKTIGT rollspel, inte ett sånt där WOW-rollspel

Fable 1 & 2 var RPG-spel, medan detta spel är mer action-/äventyrsorienterat med rollspelsinslag. Det är i alla fall vad Peter Molyneux säger.
Så ja, du hade ganska rätt från början

Ser verkligen framemot detta, älskade tvåan och jag tror knappast att trean kommer vara sämre!

Citat:

Ja, just nu har jag fått försvåra spelet själv för att det ska bli roligt. Inte använt något av "collectors" sakera (vilka jag anser vara fusk), använder ej heller Blood Dragon Armor från preorder eller något annat från dlc. Sedan kör jag med en sämre setup än vad som vore optimalt, jag har även tonat ner lite på en del övriga items.

Jo, jag är relativt erfaren, har kört igenom alla noterbara RPGs till PC, självklart inklusive Baldurs gate 1+2 + expansioner samt Icewind Dale 1+2 (som är snarlika spel). Då jag alltid kör alla spel på svåraste, så märker man efter ett tag vad som fungerar och vad som inte gör det. Kör man på lättare så blir man inte straffad för ogenomtänkta strategier eller builds och därav så tror man lätt att sitt sätt är det bästa (varvid en del likväl så ogenomtänkta kommenterar här på forumen). Jag var även ledare för Europas mest framstående WoW-guild, så visst har jag en relativt gedigen erfarenhet när det kommer till diverse rollspel.

Jag läste lite på Dragon Age-forumen häromdagen, och det är många som reagerar på att spelet har blivit mycket lättare jämfört med BioWares tidigare spel som Baldur's Gate till exempel. Det är lite tråkigt för sådana som verkligen söker en utmaning, men å andra sidan märker jag att allt fler spel har blivit lättare de senaste åren. Även jag söker en viss utmaning i några spel, men jag börjar oftast på normal/medium innan jag beger mig in på de högre svårighetsgraderna. ^^

Skrivet av Skäggbiffen:

Nu kommer jag absolut inte köpa det någonsin, om Eminem tonsätter spelet och den där jävla 50 cent öht är med och gör en röst så är det en del av en kultur jag föraktar, åt helvete med MW2

Inga dedikerade servrar, tredjepersonsläge, civila dödsoffer och nu detta?
Varför börja avfärda ett spel innan ni ens har fått chansen att uppleva det själva? Jag tycker att IW har gjort ett skitbra arbete med alla CoD-spel, det senaste var något av en besvikelse dock, men i helhet har det varit fantastiskt att spela deras serie, spelat sedan det första kom.

Innan folk börjar klaga på att jag är en "console fan boy" eller vad ni nu vill kalla mig, så får jag lov att tillägga att jag har både kört CoD på PC och konsol. Det var, och är, mycket roligare att spela på PC då man kan vara otroligt många spelare och att det till 90% var helt laggfria servrar. Så är det ju tyvärr inte på konsolversionerna, och det är jäkligt synd.

Jag tvivlar på att det nya kommer bli en besvikelse, trots deras sorgliga nyheter som kommer förstöra spelkänslan för en del. Man vet aldrig, det kanske inte blir så dumt ändå!

Skrivet av Paladia:

Förstår inte hur någon kan köra på de lägre svårighetsgraderna. Man kör alltid alla spel på svåraste, annars känns det ju inte ens som man klarat spelet. Givetvis kör jag på Nightmare som i min mening är för lätt. I många fighter behöver jag inte ens pausa och hittils finns det ingen fight som krävts mer än två försök för att klara, tycker Dragon Age än så länge är löjeväckande enkelt.

Om något så skulle de behöva göra spelet betydligt svårare, man vill ju känna att det faktiskt kräver lite tankeverksamhet bakom striderna.

Det kan variera kraftigt från spelare till spelare, mycket beror på hur erfaren man är och om man spelat liknande spel i samma genre och stil. Jag antar att du både är erfaren och att du har spelat spel i liknande stil, men det finns ju även de som vill prova något nytt och då kan det verkligen underlätta om det finns lägre svårighetsgrader.

Jag kan dock inte tillägga något om hur lätt/svårt spelet är på de olika graderna, jag har ännu inte fått spelet men jag hoppas att det lever upp till mina förväntningar. Även du får hoppas att BioWare försvårar spelet i någon framtida patch ;>

Illgôtt

1