Inlägg av tf05er3

Inlägg som tf05er3 har skrivit i forumet

1

Trevlig recension. Känns entusiastisk både i lovord och i kritik.

Visst har grafik betydelse men jag tycker att han gör flera generalfel i det här uttalandet.

Dels så är det idioti att kalla sin publik för lögnare. Det hela blir nog inte precis bättre av att vara ett företag orienterat mot action-RPG, där det verkligen finns en diskussion om grafikens betydelse gentemot andra spelelement.

Dels så tror jag att med tanke på företaget han jobbar på så har han en ganska skev bild av vad som är snygg grafik. Visst, Oblivion var tekniskt briljant när det kom, men när man tittar på det idag med dess stela animationer och plastiga texturer så tror jag många håller med om att grafiken inte erbjuder så mycket länge. Men det finns gott om gamla spel vars grafik är gångbar fortfarande. Grim fandango, WoW, Baldur's gate 2 är alla exempel på spel med tekniskt hopplöst daterad grafik, men det är trots allt inget man reagerar på när man spelar dem, för det finns även ett estetiskt element. Och om 20 år när Skyrim ser ut som huggormars avföda så kommer Super Mario 3 fortfarande att vara ett bra spel.

Har hela serien bytt namn? För mig är Might & Magic något annat än Heroes of Might & Magic.

"När foton av Washington jämfördes med CJ:s utseende blev det enligt åklagarsidan uppenbart att Rockstar stulit hans utseende. "

De bilder jag hittat har varit av usel kvalité men det verkade inte speciellt likt enligt mig. Betyder detta månne att det åter blivit politiskt korrekt att använda den gamla rasistiska repliken 'de ser ju likadana ut allihop'?

Vore kul om någon kunde hitta någon bra bild för jämförelser.

Det här låter ju som DNF.

Släpp: "when it's done" och det lär väl ta ungefär lika lång tid...

"Release: Aldrig "

Inte sett förut. Kul.

Mmm... Mums!

Har suttit halva sommaren med EU3. Jag gissar att detta är mer av ungefär samma sak, och i så fall är man ju lite sugen!

Vad jag förstår av artikeln så är det som står typ:

'Om vi hittar en skitbra idé som vi tror fungerar och som vi kan tjäna massor av pengar på så kommer vi göra det.'

Är det någon som ser något lite mer konkret än att de inte undviker konsoler av ren princip? Hjälp mig hitta nyhetsvärdet i detta, snälla.

Vilken frisk fläkt det blir när någon i underhållningsbranschen kan erkänna att vissa bara pirater är "nyfikna" och inte onda konspiratörer som inte förstår t.ex. en cd-skiva måste kosta 219 kronor.

Trevlig läsning annars. Vore kul om de lyckas hitta en lösning på piratproblemet som fungerar.

Jag tycker absolut att han har rätt. Om man inte kan forma sin karaktär (och då menar jag på ett story-mässigt plan, inte färdighets-/gear-mässigt) så vill jag inte kalla det rollspel.

MEN

Vem bryr sig? FF är vad det är och oavsett om man vill kalla det RPG eller inte så tycker jag att de delar jag spelat är riktigt bra spel.

Sen kan det väl vara värt att säga att RPG i den lite mer "liberala" meningen är ett vettigt samlingsnamn på spel som kanske annars vore svårplacerade. Finns det till exempel i nuläget något enda MMORPG som i hans mening skulle klassas som RPG? Jag tror inte det men det är smidigt att kalla det för RPG för då har det i alla fall ett namn.

Jag tycker nog att det verkar finnas en del grejer som inte är så himla illa. I D2 innebar en poäng i fel skill att man fick levla en ny gubbe 1-99 (orka). Det är ingen som hindrar någon från att spela en helt ny karaktär men jag tycker det känns rätt bra att spara lite tid. Det är nog många som gärna skulle vilja flytta om sina attributpoäng också men om man kan göra detta så ofta man vill kan man väl lika gärna ge folk en fix fördelning redan från början.

Jag ser inget påstående i artikeln om att storyn ska förenklas utan bara bli mer engagerande. Vi får väl se vad detta innebär i praktiken men tvåan var ju i alla fall inte helt tillfredsställande på den punkten.

Jag hoppas också att det kommer hållas på en ganska hardcore nivå. I både ettan och tvåan löstes ju detta ganska bra med svårighetsgraderna. 'Normal' kunde man ju typ göra på en sömnig eftermiddag medan 'Hell' innebar en hel del frustration. Det som jag tycker är bra med detta system är att spelupplevelsen inte blir mindre bara för att man är casual (en bättre version av Hardmodes i WoW enligt mig). Hoppas att Blizzard också tänker så.

Inget XP-straff låter ju rätt kass.

Blir sugen, men jag måste fråga det här först:

Har det lagts till mer inspelade röster sedan start? Jag älskade känslan lvl 1-20 men blev sedan mycket besviken på just avsaknaden röster.

I inledningen av spelet var inspelade dialoger något som verkligen bidrog till att engagera mig i världen. Jag blev riktigt irriterad när detta försvann nästan totalt efter lvl 20. Är/kommer detta att fixas?

1