Inlägg av anon83816

Inlägg som anon83816 har skrivit i forumet

Det här är precis vad jag har väntat på jättelänge. Någon som tar tag i den här frågan och lyfter fram den i rampljuset. Jag är ju oxå oerhört trött på detta repetiva massmördande i spel. Sist nu spelade jag Resident Evil 6 och undrade hur de hade kunnat förstöra en så fin spelserie, så pass mycket, med en massa meningslöst dödande, skräpstory etc. Bara en massa larv för att få döda så många som möjligt.

En eloge till FZ som äntligen vågar lyfta fram detta. Kul oxå att se i kommentarerna att det är fler än jag som reagerar på detta meningslösa dödande i spel och precis som viktor säger har underbara miljöer man gärna vill stanna kvar i och bara njuta av, utan att bli ständigt hetsad framåt.

Jag spelar en Cleric med soulen Silenus i första hand (shaman, druid, purifier). Den är ungefär jämförbar med en deathknight i wow kan man väl säga. Gör inte så mycket skada som andra dpsklasser, men är otroligt tålig tillsammans med den helarpet som medföljer, så man klarar av att nöta ner elites av samma lvl eller lite högre med 200k i liv även om det tar ett bra tag. Med andra ord, man gjorde gruppquesterna på ember isle solo.

Med soulen följer även med en melee pet och en range pet, så det finns alltså tre olika man kan leka med och se vilken som passar en bäst.

Kan rekommendera soulen, väldigt lätt att komma in och man känner sig som sagt rätt tålig.

Apropå månadskostnad så tycker jag det är en självklarhet när det kommer till mmo-spel. Det är ju hela grejen med konceptet eftersom det kommer nytt material ständigt. Man kan ju inte få allt gratis i flera år bara för att man köpt orginalspelet. Du får ju oxå en gratis månad när du köper orginalspelet. Det kan ju jämföras med vanligt spel. Du kan spela hur mycket du vill men du får ju oxå betala för dlc material. Och ett mmo har ju mycket större spelvärld och tar ju mycket längre tid att nå max lvl i plus alla hc/raidinstanser, att samla alla achivements, pet/mounts etc.

Men jag förstår klagandet då det oftast kommer från unga människor som bor hemma och inte har några pengar eller andra människor som laddar ner allting gratis och sedan inte tycker det är något fel i det. Finns ju så otroligt barnsliga argument från människor som försöker rättfärdiga sin kriminalitet.

Personligen tycker jag att FZ skulle ha låtit bli att recensera det här spelet med tanke på reklamen över spelet på den här webplatsen. Det känns inte bra överhuvudtaget med att se det här spelets betyg och samtidigt få hela det här spelets företagsreklam rakt i ansiktet. Man behöver inte vara speciellt begåvad för att bli skeptisk till betyget, precis som en av de andra som skrev inlägg i den här tråden sa.

Jag har sannolikt mer spelerfarenhet sett i spelår och säkert oxå i mängden spel jag spelat igenom än de flesta skribenterna på fz och call of duty serien har ju aldrig hört till en toppspelsserie eller ens i närheten. Det var väldigt många år sedan jag konstaterade att bara för att jättemånga människor köper ett spel, betyder inte det att det är ett bra spel, snarare tvärtom har det visat sig för det mesta.

Så i fortsättningen sluta recensera spel där ni fått stora reklamintäkter från det spelets utgivare, för det ser väldigt misstänkt ut. Inte trevligt alls på något sätt att se sådant här i ett land som Sverige. Jag gillar ju normalt att läsa på den här sidan och det är tråkigt om man ska tappa respekten pga. sådant här obetänksamt agerande.

Förstår inte varför alla klagar på recensenten angående denna recension. Det är idag spelboxen recenseras och inte för 10-15 år sedan. Nostalgi kan väl vara lite trevligt ibland men jag föredrar utveckling framför att gå tillbaka till artonhundratalet igen. Doomspelen är otroligt primitiva om man tittar på vad som finns på marknaden idag. Det senaste spelet från id software, alltså Rage var ju oxå ett väldigt primitivt spel som när det kom hade gjorts tidigare och oxå mycket bättre. Jag skulle aldrig ha gett det mer än en två, det var ok men inte bra.

Man kan hylla ID för att man älskade quake, doom och wolfenstein när de först kom, men tider förändras och det är inte på något sätt säkert att ens, en gång så älskade spelföretag garanterat kommer att fortsätta ligga i fronten av spelutvecklingen. Det är bara att acceptera och minnas de på ett bra sätt men försöka leva i nuet. Vem vet, id kanske kommer tillbaka och frontar utvecklingen igen någon gång i framtiden, den som lever får se.

Det största misstaget Bioware gjorde var att låta sig uppköpas av EA. Efter det har det stadigt bara gått neråt. Trist! Hoppas andra spelföretag har lärt sig av det, när ett erbjudande om uppköp från EA dyker upp i deras brevlåda.

Det är ju ganska självklart det Cage säger och har varit ganska länge. Inget som kommer direkt som en nyhet utan något man har funderat kring själv en hel del år nu. Man blir äldre och äldre och man spelar färre och färre titlar. Mindre som intresserar än för varje år som går, eftersom man liksom har spelat allt redan känns det som. Action är en genre som varken intresserar mig inom film som inom spel längre och spelar man rollspel som de ser ut idag går det ändå ut på att slå ihjäl monster i all evighet, vilket för mig jag kallar eller likaställer med action. Det som bara skiljer action och rpg åt är endast karaktärspysslandet, vilket känns som en så liten del ändå när man använder sig av action/våld/slåss mest hela tiden.

Spelbranschen är i sin barnlinda fortfarande jämför t.ex. med bokbranschen. Skulle dessa två vara likvärdiga skulle det finnas massor av spel som vänder sig till 50, 60 eller 70 åringar, men som inte ett dugg intresserar tonåringar, 20 åringar eller kanske ens trettioåringar. Men som det ser ut nu finns det bara massor av spel som vänder sig till åldersgruppen 3-26 år och sedan är det rent ut sagt för jädra tomt på material för oss som vill ha något mer och växt ifrån våldet.

Tänk att spela ett spel som man utvecklas rejält av och blir till en bättre människa, precis som man kan av t.ex. en självbiografibok, som handlar om någon som har varit med om svåra saker i sitt liv och delar med sig av det. När/om den dagen kommer då har spelmediet blivit något seriöst att se upp till.

Ju äldre man blir ju mer förstår man och ju mindre blir man intresserad av våld i spel, film etc. Förhoppningsvis iallafall om det går åt rätt håll i utvecklingen. Är du en kåkfarare m.fl. kommer du troligen inte på det under din livstid. Då sitter du troligen där vid 60 oxå och tycker det är skitkul med actionfilmer och spel där det sprängs och skjuts hela tiden. Det som förvånar mig är att Spector är i femtioårsåldern och kommer på det här först nu? Tar det till man fyller 30 kan jag förstå det. Sedan börjar det likna sen i utvecklingen, tycker jag.

Tråkig nyhet, jag är trött på de tekniska begränsningarna i denna generations konsoler och hade verkligen hoppats på en presentation av nya konsoler på årets E3. Nu när det kanske verkar som att det inte ens blir en presentation nästa år är oerhört trist.
Nintendo skiter jag i fullständigt vad de sysslar med. De är ointressanta i sammanhanget. De hade gärna fått sluta producera stationära konsoler för min del efter nintendo 64:an och enbart hållt sig till den portabla marknaden.

Jag var nöjd med slutet och har gått vidare till nya spel.

Spela Rift istället!

Eftersom människan är en lågfungerande och lågförstående ras så kommer det alltid att finnas primitva saker som lockar oss, som våld i spel, våld i tv etc. Det är som med alkohol, våra kroppar är inte gjorda för det men som primitiv ras dricker vi ändå för vad ska vi annars göra av våra liv, det är ju kul tycker vi, likaväl tycker vi det är kul att spela våldsspel och se våldsfilmer. Det är ju standard för en lågutvecklad ras. Skulle vi någonsin få möta en högutvecklad varelse i universum skulle det inte ens existera ordet våld, alkohol, narkotika, religion i deras sinnen, eftersom det är kännetecknande för en låtutvecklad ras och de skulle helt enkelt inte vara högutvecklade med sådana primitiva beteenden som göromål. Synd bara att människan aldrig kommer att nå dit, utan de kommer med största sannolikhet ha utplånat sig själva innan.

Människan kommer alltid med sina fruktansvärt stora egon, sin girighet och lust för kortsiktig tillfredställelse att välja den enkla primitiva vägen i livet, som gynnar den egna individen men missgynnar människosamhället i stort.

Var ska man lära sig handla rätt då? Jo givetvis av sina föräldrar och i skolan. Sedan kan det vara för sent. Men det går inte idag eftersom männsikans utveckling inte har kommit dit än då politiker, föräldrar och lärare har någon aning om vad de ska göra för att skapa ett våldsfritt, alkohol och drogfritt, tryggt samhälle utan psykisk sjukdom, våld och andra primitva beteenden. Det tar många generationer innan en stor förändring kan ske eftersom många lever hela sitt liv på samma sätt, utan att genomgå någon större förändring.

Idag är föräldrar som sina barn lika vilsna och förstår inte ens grundläggande saker som vad som fungerar och inte fungerar i ett tryggt samhälle. De hänger på facebook och tittar på förnedringstv. Som förälder måste man vara ett föredömme. Tittar man på tv idag så är det väl nästan bara 1:an och 2:an som kan ha vettiga program, annars är det ju bara en massa människor, som kallar sig själva vuxna som håller på och fjantar sig, så som man förväntar sig av en 15 åring och inte en 30 åring eller äldre. Jag blir äcklad av media som inte tar sitt ansvar för vad de visar på tv.

Det är ingen skillnad mellan barn och förälder längre. Inte konstigt att barnen växer upp till ungdomar och sedan vuxna och blir helt vilsna. Får sedan i sin tur barn mellan 20 och 30 och det rullar på. Vad ska de lära sina barn? Hur man skrattar åt andra när de håller på och flamsar i tv? Lära de hänga på facebook? Lära de hur man dricker sig full? Det är ett fint liv, supa och titta på dokusåpor. Blir man riktigt intelligent av.

Det är väl ungefär på den nivån det är idag mer eller mindre. Jag tänker mig om ungefär 30 år. Vilka föredömmen kommer att finnas då när alla idag äldre människor över 60 är döda. Då har alla fjantar som idag är mellan 20 och 30 blivit mellan 50 och 60, kommer de att ha förändrats mer än fysiskt?

Jag grämer mig för framtiden minst sagt. Våldet blir grövre därute. De psykiskt sjuka blir fler. Klyftorna mellan de som har mycket pengar och de som har lite blir större. Som det ser ut är vi ju på väg käpprakt mot fel håll. Det är ju meningen att vi ska utvecklas och gå framåt inte tvärtom. Och då pratar jag självklart om den mentala utvecklingen inte sekundär teknisk, som alltid skulle komma i andra hand i ett högutvecklat samhälle..

Människan är knappast på väg framåt i utvecklingen förutom i tekniken utan snarare på väg tillbaka till grottan.

Eftersom människan är en lågfungerande och lågförstående ras så kommer det alltid att finnas primitva saker som lockar oss, som våld i spel, våld i tv etc. Det är som med alkohol, våra kroppar är inte gjorda för det men som primitiv ras dricker vi ändå för vad ska vi annars göra av våra liv, det är ju kul tycker vi, likaväl tycker vi det är kul att spela våldsspel och se våldsfilmer. Det är ju standard för en lågutvecklad ras. Skulle vi någonsin få möta en högutvecklad varelse i universum skulle det inte ens existera ordet våld, alkohol, narkotika, religion i deras sinnen, eftersom det är kännetecknande för en låtutvecklad ras och de skulle helt enkelt inte vara högutvecklade med sådana primitiva beteenden som göromål. Synd bara att människan aldrig kommer att nå dit, utan de kommer med största sannolikhet ha utplånat sig själva innan.

Jag blev precis klar med Revelations och tyckte det mer eller mindre kändes som samma spel igen efter Brotherhood(har spelat samtliga delar). Sa det redan vid brotherhood, kommer det en alltför likadan del till så sjunker betyget och det gjorde det. Kändes segare den här gången och mer omotiverat att spela. Storyn blev inte riktigt intressant förrän på slutet i upplösningen. Jag hoppas på en nystart i och med nästa del och inte bara byte av stad och huvudperson igen för det duger inte. Tycker de mjölkat lite väl nu med en ny del varje år, inte konstigt att man kände sig lite omotiverad med så kort tid mellan delarna.

Jag tycker det låter som en bra ide. Inga mer olagliga piratkopior eller begagnade spel som är repiga och av allmänt dålig kvalitet. Vill man inte köpa till nypris för 500-600 kan man ju alltid vänta som jag oftast gör till spelet går ner i pris. Man köper ju ändå från butik och det är nytt. Finns väl ingen anledning egentligen att man måste köpa spelet direkt när det kommer ut och vara "först" med att ha spelat det. Mest ungar som tänker så tror jag.

Det är som med allt annat här i världen när det gäller människor. Man får inte tala om det som verkligen är utan man ska låtsas att verkligheten är en annan, försköna bilden så att man ska kallas t.ex. en positiv människa. För de flesta finns det bara svart och vitt, postiv eller negativ. Själv ser jag mej som en realist i alla lägen. Postiv eller negativ är ord jag inte förstår mej på. Eller bra eller dåligt. Snarare är det väl så att det finns saker som fungerar och saker som inte fungerar och då baserad på erfarenhet. Räcker det inte med att vara realist och se verkligheten som den är utan påverkan från någon annan.

Om det i Iran är väldigt religiöst styrt och fyllt av förtryck mot befolkningen, ska vi då låtsas att det ändå inte är det, för att vi tror att vi anses som bra positiva människor då?
Ni får själv komma fram till svaret. Jag är så trött på allt hyckleri. Som svensk stöter man på det varje dag i politiken och media. Var realister, följ och lita på era egna åsikter och styrs inte av andras såsom medias eller den generella samhällsuppfattningens.

Japan är ett av många land som tror att de är bäst på allting. Självgodheten är på topp. Synd bara att ett sådant land har blivit hyllat så mycket. Det är väl knappast så att en självgod person, land, grupp fast i egots våld behöver mer hyllning, snarare mycket kritik så att de kommer ner på jorden. Bra nu äntligen att en stor tidning där visar på nytänkande. Kanske andra följer efter, eftersom jag tycker japansk spel är oerhört föråldrade och har varit de senaste 10 åren . Så vad en japansk tidning skriver om japanska spel är för mig helt ointressant, eftersom den inte ger för mig en ej objektiv synpunkt enligt mina erfarenheter. Likaså tänker jag naturligtvis när jag läser en svensk recension av ett svenskt spel. Då är det bättre att få ett annat lands recension av spelet.

En annan sak jag tänkte på är allt ältande om att gamla spel var så svåra och dagens spel så väldigt lätta. Jag tror inte det var så att de som programmerade spel på åttiotalet menade att göra spel väldigt svåra utan det berodde helt enkelt på tekniken. Den var värdelös jämfört med idag och för varje generation har spelen blivit lättare och mer användarvänliga. Kontrollen har blivit mer avancerad och det har gjort det mycket lättare att ha full kontroll på sin karaktär när man spelar. Likaså kameran och allt annat tekniskt. Så glöm allt enkelspårigt snack om att det var en medveten handlig från programmerarna att göra spelen svåra på den tiden, utan de gjorde helt enkelt vad de kunde av den då enkla tekniken jämfört med idag. Sedan att det finns spel som är otroligt svåra som t.ex. Demon Souls eller uppföljaren är en helt annan sak. Nu finns ju tekniken att göra extremt lättkontrollerade spel, så det är antingen en medveten handling att göra ett väldigt svårt spel idag eller att man helt enkelt inte behärskar tekniken.

Jag gillar det men älskar det inte ännu, kanske för att man kör skyrim paralellt. Har bara spelat upp två chars till runt lvl 10, men som sagts förrut, röstskådespelet höjer känslan i varje uppdrag avsevärt. Sedan är det mycket kopierat från wow, till exempel när du tar avancerad träning vid lvl 10, uppdelat i tre träd och ser ut exakt som i wow. En massa annat är oxå tagit direkt från wow, men vad gör det när det fungerar. Jag fick t.ex. fylla i en enkät vad jag ville se i guilds och frågeinnehållet var precis allt som guilds innehåller i wow. Guild achivements, perks, guild rewards etc. Man får väl säga att eftersom EA har ett finger med i spelet så kör de med en del säkra kort tyvärr och vågar inte ta ut svängarna helt.

Ser inte alls speciellt bra ut grafikmässigt tyckte jag jämfört med t.ex. titanic eller något annat fint spel till dagens generation, och skulle med största sannolikhet bli ett i raden av dåliga b-spel. Såg riktigt dåligt ut när karaktären slogs t.ex. Tur att det verkar nedlagt som det stod i en kommentar. Luktade sunk.

rättning= säsmta ska vara sämsta om någon nu inte förstod det.

Wii den säsmta konsolen i mannaminne och den enda jag ångrar att jag köpte.