Inlägg av roftg

Inlägg som roftg har skrivit i forumet

Skrivet av submariner:

Läste en artikel precis att Usa hade xbox series s till rea pris 200$ hela december o januari o ändä ville ingen köpa den trots att det är deras hemma marknad. Så den säljer inget vidare. Jag tror siffrorna är 60-20miljoner sålda till Sonys fördel

Förlängde dom rean för att dom sålde så dåligt! Var finns den infon för den hittade inte jag på google?

Skrivet av Casimir2323:

Ja, och till och med Switch säljer bättre än Xbox.. Ooops! https://www.gizmochina.com/2023/12/04/sony-leads-global-conso...

Xbox har liksom ingen riktig USP! Allt som Xbox har kan man på något sätt få någon annanstans, iaf mer eller mindre. Ska bli intressant att se vad de presenterar i veckan.

Switch är ju snart världens mest sålda konsoll, så det är ju ganska väntat..

Skrivet av Atorak:

Inte förvånad , köpte en xbox-x den 7/1 stendöd 6/2.

Går till elgiganten, måste skriva på något avtal att jag får stå för reperationen om deras egna tekniker hittar något. Hittar vad? Tryckte på en knapp.

Kan inte dom laga den skickas den till Microsoft. Riktigt patetiskt och gjorde mej lite förbannad inte en månad höll den men kostade 6.000kr.

Men det där är ju standard vad det än gäller, oavsett företag, det är likadant med Sony.

Räkenskapsåret april-juni 2025 blir då April-juni 2024 med andra ord..

Ori ser fantastiskt ut.

Skrivet av Keima:

Du tillför inte till diskussionen med dina retoriker. Du vet vem han är och att det är 100% han som övertygade alla att sälja företaget billigt

Det var väl Microsofts pengar som övertygade aktieägarna att rösta för en försäljning om något. Och billigt vette fan om det var,..

Skrivet av MyInsanity:

Jag vet inte om denna nyheten gav mig mer oro och angst än positivitet när man ser folk från Blizzard och Bioware då deras track record inte varit på topp på senaste tiden.

Jag hoppas att det blir bra iaf, då jag senaste månaden köpte Cyberpunk med Liberty och lagt ner 105 timmar.
Haft väldigt kul hittills, lite klent här och där men skulle nog ge det en 8/10 just nu.

Kan väl knappast bli sämre än Cyberpunk 2077's start...

Skrivet av Påskmust:

Förstår inte varför Xbox-fansen beter sig som om spelen kommer försvinna från deras konsoler. Är det verkligen så hemskt om spel släpps på fler format? Kanske dags att sluta vara lojala mot en plastlåda.

Inget fel alls med det! Jag tycker Sony borde göra likadant och släppa till fler format,..

Skrivet av Bro Exotic:

Som sagt, Microsoft vill inte sälja Xbox:ar de vill sälja abonnemang. Hade man velat sälja Xboxar hade Xbox haft exklusiva spel.

Klart dom vill sälja Xboxar, varför annars tillverka xboxar öht..

Skrivet av Curik:

Det låter iofs bara som en bortförklaring. Man inleder ju val av teknologi med en kravställningsfas. Det tror jag inte Blizzard råkar missa bara sådär.

Sen är det ju som du antyder - Unreal Engine klarar detta. Tidigare har du varit tvungen att göra lite ändringar till hur mycket jobb som görs på servern kontra klienten men det håller man nu på att underlätta med det nya "Iris"-systemet.

Det talar ju emot deras uttalande i så fall. Men jag gissar att du, med din djupa erfarenhet av teknologi och spelmotorer, vet varför det inte går?

Edit: Om man också läser sig vidare så ser man att de bytte från Unreal till en internt utvecklad motor och sedan ville man byta tillbaka igen, men management ville inte. Oavsett vad du har för fanboy-fantasier om Blizzard så tyder inte detta på ett välmående projekt.

Vadå fanboy fantasier!, det enda som jag lagt över en timme på senaste 10, edit: snarare 20 åren från Blizzard är Diablo, men jag förutsätter att ett företag som Blizzard har anställt kunnig personal som vet vad dom sysslar med, dom anställer knappast direkt från typ ostdisken på ica, men du som verkar vara så jävla duktig kanske skulle söka jobb där så det blir ordning på torpet..

Skrivet av wallde:

därför man inte köper konsol. maskinen släpps. spelen utvecklas hela tiden, maskinen blir passé efter nån månad.

Nån månad är väl lite att ta i,..ett par år hänger dom väl med ändå!

Skrivet av Molotov:

Inte riktigt med på vad du menar.
Jag var tvungen att använda cronus om jag tex ville använda mina xbox 360 kontrollers till ps4 som var det aktuella fallet för mig.

Vad jag menar,?, tex cronus gör det möjligt att fuska.. det hade säkert varit annorlunda om det bara varit en adapter utan fusk...

Skrivet av Molotov:

Har själv använt cronus till tidigare playstation för att kunnat köra med xbox kontroller.

Problemet hade lösts om konsollerna från början hade stödjat flera kontrolldon, alt gjort olika kontrolldon ist för en standard.
Men nej nej 🤯

Problemet är väl att det fuskas, inte vilka kontroller som stöds?

Skrivet av HappyPie:

Hade gärna veta lite mer i detalj varför 100+ spelare i stora kartor inte skulle fungera med UE. Har man unika krav kan man modifiera och koda egna optimerade system i UE, men UE har en väldigt robust nätverkssystem som den är, som går att implementera väldigt smart och effektivt... om man vet vad man gör.

Jag skulle tro att de flesta som jobbar på Blizzard vet både hur och vad man gör...

Skrivet av Ender:

HAr SPELET bara EN trailer för att DET barA visas EN trAiLER i artikeln? Såg du någon kanonkulspruta i den "ENDA VIDEON"? I så fall är ju chansen ganska stor att det är samma video, och både attityden och frågan blir lika onödig som överflödig.

Jag tror att videon jag hade sett var bl.a. den här: https://www.youtube.com/watch?v=fEyj7Dy4bz0

Visst är det en uppmärksamhetstörstande streamer, men det var iaf det första gameplay jag sett som inte följer spelet särskilt noga. Det jag såg imponerade inte särskilt mycket, och då är det inte bara utseendet utan även tidigare nämnda spelmekanik med kanonkulssprutor. Filmen är säkert ett hopkok av gammalt och nytt, men det kan ändå ge ett ärligare intryck än en trailer full med nogrannt valda gobitar och in-game cinematics.

Jag läste nyheten och kommentaren jag skrev var baserad på videon som hör ihop med nyheten,, borde ju inte vara ngt utdaterat gameplay i den kan man tycka...

Skrivet av Ender:

Vet inte vilken video du menar, men den där de sköt på andra skepp med kanonkulspruta så ju helt horribel ut.

Uppenbarligen den ENDA VIDEON som finns i nyheten... den finns under RUBRIKEN som är skriven i FET text. går inte missa om man nu inte är typ blind..

Vilken video trodde du jag menade?

Skrivet av Ender:

Vad händer med det här spelt egentligen? Har sett ett par streams som gav mig osköna vibbar...såg riktigt illa ut.

Från trailern att döma så ser ju spelet inte illa ut alls,.

Skrivet av Ruffles:

Som redan konstaterat i tråden säljer Sony en större andel fysiska spel än Microsoft och deras PS5 med skivläsare säljer såvitt bekant bättre än den utan, så de har inte samma incitament att driva denna utveckling. Men visst, jag har inga illusioner om att Sony är helt ointresserade av att pusha utvecklingen i samma riktning. Men vi som konsumenter har alltjämt en makt att påverka genom våra inköp.

Vad är det egentligen som är "ohållbart" med spel på skiva?

Ja tex plast, utsläpp från transporter och sånt trams

Skrivet av Ruffles:

Jag kan bara upprepa det jag skrivit i alla trådar som berört utvecklingen för Xbox: detta är vad Microsoft har velat i minst tio års tid. Det började med planerna för Xbox One, fortsatte med Game Pass (som inte blev så pass stort och dominant som de hade hoppats), blev än tydligare i de läckta planerna för en "adorably all digital" Xbox Series X (cylindern) och nu med den nedlagda enheten för fysisk distribution. En av årets stora Xbox-releaser, Hellblade II, släpps endast digitalt, vilket förstås också säger något.

För mig som spelat på Xbox i över 20 år är denna utveckling ytterst beklaglig. Men jag har sakta vant mig vid tanken. Följden blir att jag kommer spela mer på PS5 och köpa fler spel till den konsolen i stället. Jag gillar fortfarande att ha ett fysiskt fodral i hyllan, gärna en steelbook eller en samlarutgåva om det är ett spel jag verkligen gillar. Om Sony erbjuder det är det ett enkelt val.

Enkelt val?, Sony lär vandra samma väg..
Hur tråkigt det än må vara så är det inte "hållbart" med fysisk media i framtiden

Serien är helt ok, att göra tv/film av Halo hade kunnat bli så mycket sämre,.. serien är ju bra mycket bättre än spelen med sina löjliga fiender...