Inlägg av Emret

Inlägg som Emret har skrivit i forumet

Skrivet av socialarbetaren:

https://www.xbox.com/sv-SE/accessories/headsets/xbox-wireless...

Detta är väl ett av de bästa i den prisklassen allmänt känt?

Jag kör själv på det och är toknöjd, kan ha det på i flera timmar utan att det märks av.

edit: såg nu att ni inte vill ha med en liten mikrofon utstickande, denna går ju dock justera och är ganska liten men men. Lycka till!

Ja precis. Det är sjukt prisvärt. Han har ju redan den trånade varianten och där har en lite platta på mikrofonen lossnat, förmodligen har den pillats av. Jag tycker ju att bluetooth-headset borde funka? Xboxen har ju Bluetooth... det är dom här proprietära USB-pluggarna som ställer till det.
Annars får det bli ett trådlöst Xbox headset om vi inte hittar något annat.

Skrivet av insilence:

Köpte Xbox Stereo headset till kidsen, trådlösa varianten dock.

Det var en riktigt hit, men kan inte uttala mig så mycket längre då jag inte är så mycket av en audiofil.
Ungarna var nöjda och då var jag nöjd.

Ja vi funderar lite på den trådlösa. Ljudmässigt är de helt OK och inte tokdyra heller. Problemet är att han lyckats bita sönder mikrofonen på de han har, och tydligen klagar kompisarna på att det ekar.

Hörlurar till sonen

Halloj!

Min 11-årige son spelar uteslutande online (Fortnite, Rocket League, Minecraft) med sina kompisar. Han spelar på Xbox Series S.
Han är nu i behov av ett par nya hörlurar. Han har en förmåga att tanklöst fibbla med och bita i saker (har ADHD och märker inte själv när det händer), och har således lyckats förbruka två par headset det senaste året. Gemensamt för de båda headseten är att båda har varit trådbundna (kopplas i handkontrollen) och haft en justerbar mikrofon som "sticker ut" från headsetet. Mikrofonen har tuggats på och sladden har fipplats sönder vid kontakten så att det sprakar och knastrar.
Det han skulle behöva är hörlurar som är trådlösa och har inbyggd mikrofon, lite som Sony's Pulse 3D headset till Playstation 5.
Just Pulse 3D är ju bara trådlöst när det kopplas till PS5, vill man använda det till Xbox behöver man köra med sladd. Synd då det är rätt hyfsat prissatt.

Så vad är det vi bör titta efter? Jag ser många varianter som kostar uppåt 3000 kr, vilket är alldeles för dyrt. Letar främst efter hörlurar som inte har noice cancelling (om de har det måste den gå att stänga av).
Kraven vi har är alltså:
- Trådlösa
- Inbyggd (ej synlig och/eller utstående) mikrofon
- fullt kompatibel med Xbox Series
- Pris gärna under 2000 kr (optimalt runt 1500)
- Ljudmässigt behöver det inte hålla absoluta hifi-nörd-klass men skall heller inte hålla köksradiokvalitet

Vad är era bästa tips?
De två han hittills avverkat var HyperX och officiella Xbox Stereo headset (med sladd).

Tack för en bra recension! Blir sannolikt ett köp inför semestern om en månad.
Hur var det att spela på PS5? Finns det stöd för DualSense-specifika funktioner eller kan man lika gärna köra på Xbox?

Hälsningar
En person med på tok för många spelkonsoler

Skrivet av Deekar:

Tycker det ser ascoolt ut! Synd bara att de är helt odugliga på att göra ansiktsrörelser 😅

Håller med! Ser coolt ut men bedrövlig lip synch och väldigt stela ansiktsanimationer.

Skrivet av Flower Knight:

Fritidsdräkt-Larry i vardagsrumsödlornas land

Den här! Spelade original LSL som 10-åring och på den tiden började vi lära oss engelska i 4:e klass. Försökte verkligen komma på vad spelets titel betydde på svenska. Lyckades aldrig få till en begriplig översättning (satt med ett lexikon och slog upp orden i titeln).

Även om jag personligen tycker att det är sjukt otympligt med spel på skiva så slutar det ändå väldigt ofta med att jag köper skivversionen av ett spel. De digitala versionerna är helt enkelt för dyra. Det kan skilja flera hundralappar vilket jag inte anser att det är värt.

Det hände väl förr i tiden att jag piratade men sedan jag fick jobb och började få lön så har jag råd att köpa det jag vill ha och anser också att upphovsmakarna skall få den ersättning de förtjänat. Så numera säger jag strikt nej till piratkopiering.

Skrivet av Vroomfondel:

Ni som har problem med uppdateringen; vilken språkkod har ni på spelomslaget? Står längst ner på ryggen på fodralet. Jag har CUSA16579.
Står lite om det på cdp-reds hemsida: https://support.cdprojektred.com/en/cyberpunk/playstation/sp-...

Har samma språkkod och får inte heller fram uppgraderingen. Kan köpa spelet igen för 250 spänn men det är jag inte så sugen på.
Vilken sagolik röra detta spelet är…

Skrivet av internecio:

Så är det ingen skillnad om man köper ps4-discen eller ps5-discen för ps5-ägare? Eller måste man typ in och bråka med playstation store för att få rätt version?

Är det bara är en femma på etiketten som man betalar ~150 spänn extra för?

Du behöver "uppgradera" spelet genom att ladda ned en extra uppgraderingspatch. Det brukar vara ganska uppenbart vad du skall ladda ner. Därefter är det exakt samma PS5-spel som du får om du köper spelet med femman på etiketten. Så det är ett extra steg som du slipper om du betalar 150 spänn extra. Jag var snål och körde på PS4 versionen. Det innebär samtidigt att jag i nödfall kan köra på min PS4:a om TV:n som PS5:an är kopplad till skulle råka vara upptagen.

Skrivet av theBoosing:

Det är för att HBO max måste vara den sämst appen som någonsin har skapats.

Åh fan. Jag tyckte HBO Nordic var sämre.

Kodar inte längre. Har gått över till ledarskap och leder nu en grupp programmerare istället. Men dessförinnan jobbade jag som utvecklare (på konsultbasis) i 10 år för att sedan gå in i ett produktbolag och bli anställd för ytterligare ett par år programmering innan jobbet som teknisk chef tog över.
Körde 10 år C# och blandade på senare år upp det en del med Ruby, Java och Go.

Skrivet av Pretorian24:

Fungerar detta på apple tv? Eller på min mac?

Det funkar på Mac. Men jag upplever extrem input lag. Försökte spela Halo (Master Chief collection) och Destiny 2 men det är i det närmsta omöjligt att få siktet rätt på grund av fördröjningen.
Vet inte om det är något med min utrustning som ställer till det eller så, kör datorn på wifi så det kan vara en bidragande faktor.

Värdelösa kunskaper lagrat långt bak i huvudet...

Dom ska säkert ha 600 spänn för det i alla fall…

Jag minns att jag förbokade en Xbox One (var long-time Xbox 360 fan vid den tidpunkten) men sedan avbokade den igen när det blev känt att det i princip var en glorifierad TV-box med inbyggt spionkamera och med spelmöjlighet. Blev PS4 den generationen.
Håller med om att Microsoft steppat upp ordentligt och nu har jag både en Series X och en PS5. Saknade trots allt Halo och Gears fortsättningarna som jag nu fått möjlighet att spela ikapp tack vare GamePass.

Onlinespel verkar dock inte funka ändå. Mina grabbar kan till exempel inte spela Fifa 20 (som tydligen kräver uppkoppling) eller Plant vs Zombies Battle For Neighbourville. Det står att användarens ålder inte tillåter onlinespel. Det finns inget sätt för mig att godkänna det vilket suger. Jag tycker inte Playstation skall få bestämma vad mina söner får eller inte får spela.
Detta gäller PS4, har inte provat på PS5.

Skrivet av bummer:

jag får en push notis i playstation appen på telefonen när ungarna frågar om ett spel som de inte får spela

Cool! Det är ju så man vill ha det. Hur gjorde du för att sätta upp det? Använde du dig av ett barnkonto eller fick kidsen ett eget konto?

Jag har aldrig lyckats med det här. Hade först satt upp ett barnkonto som var underställt mitt Playstationkonto men det fanns inget sätt att godkänna vilka spel barnen fick eller inte fick spela då det enbart styrdes av åldersmäkrningen på spelet. Online var bara att glömma. Det slutade med att jag satte upp ett egen Playstationkonto till min grabb där jag fick ljuga om åldern.
Upplever att Xbox lyckats betydligt bättre med sin familjehantering.

Skrivet av Shamanfox:

Kan säkert bli bra, röstskådespelarna var bra i trailern, men jag tycker att CGI't såg lite "jarring" ut, stelt. Hade hellre sett dem göra en tecknad Animé istället. Men kanske är så att fler gillar/föredrar CGI?

Håller med till fullo. Antingen en anime eller en spelfilm. Just nu ser det ut som en jättelång cutscene från ett spel.
Inget fel med jättelånga cutscenes i spel, men där hör de hemma i en kontext. Det funkar inte riktigt som fristående media.
Men vem vet, den kanske är bra ändå.