Inlägg av Figaro

Inlägg som Figaro har skrivit i forumet

Skrivet av Reknot:

Kan vara bra för Flight-sim folket.

Vi använder redan TrackIR. Tror inte att Kinect har bättre precision än TIR.
Att spela Il-2 Sturmovik eller Rise of Flight utan TIR är som att spela Quake3 med en gamepad. Det går, men är inte att rekommendera.

Hector LeMans

Skrivet av maar:

Floyd

Bonuspoäng för den som kan placera i rätt spel !

"Oh, boy! Are we going to try something dangerous?"

Fast Glottis är snäppet bättre.

Skrivet av Corporalen:
Skrivet av Wardancer:

Corporalen svaret du söker är nog: UBISOFT

Det är inte bara UBISOFT som fuckar upp hela tiden.

Andra fuckar upp då och då men bara ubi gör det hela tiden, 24/7.

Som flygsim var Wings of Prey en riktig kalkon. kampanjen var i stort sett omöjlig att klara av i simulatorläget.
Provade arkadläget och då gick det i alla fall att genomföra uppdragen men det var fortfarande själsdödande tråkigt.

Online var problemet att blev du nedskjuten spawnade du nära där du "dog" men oftast på lägre höjd och med lägre hastighet. Att gå online med B&Z-plan som P-51, Fw-190 eller Me-262 var bara att glömma eftersom det helt enkelt inte fanns tid att nå tillräcklig hastighet och höjd. På nätet dominerade Spitfire AKA "Winfire" och Me-109 fullständigt.

Cliffs of Dover bör hålla mig sysselsatt flera år framöver så ingen kossa på isen

Skrivet av anon_81726:

Bungie kommer återigen visa varför de är bästa utvecklaren av multiplayer fps!

Stor humor där

Blir väl som med de andra DLC:na till ME2. 95 % pang!-pang! och 5 % dialog som inte påverkar handlingen ett smack.

Skrivet av lordnizze:

Halo-klon? 0% RPG? Vad pratar du om? Mass Effect 2 är ett Action/RPG med tydliga rollspelsinslag. Ja det är en linjär shooter men inte mer linjärt än vad Dragon Age var? Sen så har det kraftfulla karaktärer, fantastiska dialoger och många valmöjligheter, alltså allt som gör ett RPG ett RPG .. eller vänta nu .. det saknar ju ett kasst inventorysystem och osynliga siffror som avgör ifall du träffar där du siktar .. tar tillbaka det jag sa, det är 0% RPG!

Bryr mej inte om något inventory, stats eller hur många vapen som finns.

Om RPG handlade om inventory skulle ju CS räknas som ett RPG. Om det var stats skulle NOLF2 varit ett RPG. Handlade det om vapen skulle MW2 vara ett RPG. Men inget av de tre spelen är några RPG.

Att din figurs handlingar får konsekvenser för hur historien utvecklas, det är viktigt. Det finns i ME2 t.ex. ingen motsvarighet till vad som hände på Virmire i ME1. I stort sett alla problem i ME2 löser man med våld. Enda undantaget är uppdraget på Omega med Samara/Morinth.

Kan du nämna ett enda tillfälle när man i ME2 måste stanna upp och tänka till? Finns det till exempel någon anledning att inte helt enkelt köra 100% Paragon eller dito Renegade?

Tänk om Bioware hade gjort så att konflikterna mellan Miranda/Jack respektive Tali/Legion helt enkelt inte hade gått att lösa så att båda parterna blev nöjda. Hade inte det gjort historien mer intressant?

Overlord är ytterligare en Corridor Shooter DLC. Precis som Zaeed, Kasumi och Firewalker. Det finns inga egentliga RPG-inslag. Enda gången man känner att man gör ett betydelsefullt val i Overlord är precis i slutet, och då är det ju så dags.

Gillar du själsdödande tredjepersonsshooters som inte kräver något som helst tankearbete eller några andra former av ansträngningar? Då är Overlord precis vad du letar efter.

Mass Effect 2 är bara en GoW- och Halo-klon (två riktigt sunkiga spelserier). 100% action och 0% RPG. Detta kanske lockar 14-åriga pizzanyllen med svajiga målbrottsröster men jag är besviken :evil: . Trots det håller jag på att spela igenom ett antal Shepards för att ha redo när ME3 släpps. Hoppas det i sin tur blir lite mer balanserat vad gäller action-RPG.

Man kan ju tycka att Bioware kunde kosta på sig att släppa åtminstone en DLC som låter dig fritt utforska ett större område, låter dig lösa problem (typ bron i The Gauntlet i DAO) och inte minst där dina handlingar får rejäla konsekvenser för vad som händer senare. Men det är väl lika sannolikt som att Håkan Hellström skall ta sitt förnuft till fånga och för alltid ge fan i att försöka sjunga.

Hrumpf!

Dragon Age: Tentacle Porn?

Som tur är måste man ju inte se skiten.

Mass Effect MP? Blir det 20 pers som sitter och skickar prober mot en planet? Den som först samlar ihop 10.000 iridium vinner. :\

Meh, läste först rubriken som "Shogo 2 under utveckling" (vaknade tidigt, alldeles för tidigt) och sken upp som en högsommarsol. Läste vidare och blev be-sviiiii-ken

Hoppas också att man låter bli att ta med Shepard. Men om de envisas är ju Gilbert Gottfried det givna valet som maleshep.

Skrivet av Drevlin:

Daikatana var inte mycket o hänga i granen, men det kan sägas om väldigt, väldigt många spel. Det enda skälet till att Mr.Romero fått sånt oerhört dåligt rykte är för att han gjorde flera bra spel (Wolfenstien, Doom1 o 2, och quake1 om jag inte missminner mig?), och sen ett dåligt.

Nej. Anledningen var att Romero och Ion Storm var styva i korken och skröt om hur revolutionerande spelet skulle bli ("John Romero's about to make you his bitch!")
När det väl släpptes, visade det sig i stället att spelet bara var en dussin-shooter. Det enda som fick Diakatana att stå ut bland alla andra var dina medhjälpares fullständigt idiotiska AI . De kunde t.ex. ställa sig i en dörröppning bara för att sedan dödas av dörren när den stängdes.

Romero är sedan dess förpassad till samma stollelåda som Derek Smart (Battlecruiser 3000AD).

Skrivet av Fairfax:

Har de fixat så man kan lista spelen i en liten, kompakt vy som tidigare?

I menyn:
View -> Small mode

Hrumpf!
Vad ska japanerna med avancerade spelmotorer till? Spelutbudet därifrån inskränker ju sig till menlösa plattformsspel, pedofil tentakelporr och själsdödande interaktiva godnattsagor (jrpg).

Detta är som om Jan Guillou skulle fått Nobelpriset i litteratur :\

Skrivet av Buio:

När det gäller flygsimulatorer så har Rise of Flight släppts i USA nyligen. Verkar intressant, men har hört att det är rätt buggigt än så länge. Första bra WWI flygsimulator sen Red Baron 3D kanske?

http://riseofflight.com
Som många andra flygsimulatorer idag är spelet förstås gjort av Ryssar.

Over Flanders Fields Between Heaven and Hell är makalöst bra. Man behöver visserligen ett ex av CFS3 också, men det kan man hitta för några tior.

Skrivet av MKultra:

Är det någon som vet, recencenten te.x om joysticken är analog eller digital? Flera ställen skriver att den är analog, FZ skriver att den är digital. Logitech skriver ingenting (förutom att det är en joystick)

Joysticken är analog (av hyfsat robust konstruktion t.o.m) , men de nuvarande drivrutinerna hanterar den som om den vore digital. Den beter sig som en d-pad med pinne. Logitech har sagt att en framtida drivrutinsuppdatering ska låta dig välja om du vill använda den som analog eller digital styrspak.

Själv skulle jag vilja kunna mappa varje knapp på G13 och i alla fall G-knapparna på mitt G15 som DX-knappar. Användbart i flygsimulatorer...