Häromdagen blev #I Am Alive-utvecklaren Stanislas Mettra ökänd efter hans kontroversiella uttalande om att "pc-spelarna bara bitchar". Nu hävdar han att han antagligen misstolkats, eftersom engelska inte är hans modersmål.

Nu förklarar Stanislas Mettra istället att han "otroligt gärna" skulle vilja se I Am Alive till pc.

– Vad jag menade var att pc-versionen inte hänt ännu. Men vi jobbar fortfarande för att se om det finns en möjlighet till det, det är kanske inte så lätt. Jag gav några exempel för att illustrera problematiken ["om 50 000 pc-spelare köper det är det inte värt det", sa han bland annat], men självklart ligger [beslutet] inte i mina händer och det är inte upp till mig att prata om det här, säger Stanislas Mettra.

– Ärligt talat, vilken speltillverkare skulle inte älska att se sitt spel spelbart på så många plattformar och av så många människor som möjligt?, fortsätter han för att hamra in sin poäng.

FZ tippar att någon antagligen fått en smula skäll från #Ubisoft-cheferna sedan bitch-kommentaren... Den ser knappast bättre ut i ljuset av gårdagens stora nyhet – Ubisoft-liret Ghost Recon: Future Soldier ställs in till pc. Ubisoft och pc-älskare tycks vara en allt annat än blomstrande kärleksaffär just nu.