Vissa FZ-läsare har reagerat negativt på att en av "förbokningsbonusarna" i kommande #Sniper Elite V2 ger folk möjligheten att skjuta ihjäl Adolf Hitler. Skaparna bakom titeln, #Rebellion, ställer sig däremot frågande till hur man kan lacka ur på en chans på att få skjuta en av historiens mest avskydda män.

– Jag tycker att det är ganska konstigt. Jag har fortfarande inte fått någon förklaring på hur det kan vara kontroversiellt att lönnmörda en folkmordsbenägen galning. Jag ser inte motiveringen i det. Menar de att det är kontroversiellt på grund av Hitlers närvaro eller handlar det om att vi på något sätt trivialiserar det genom att göra det till ett spel?, frågar sig Rebellion-chefen Jason Kingsley.

Samtidigt vill utvecklarna knappast sticka under stolen med att Hitler-skjutandet främst rör sig om en pr-grej, för att skapa intresse och uppmärksamhet för deras kommande spel.

– I ärlighetens namn är detta en kommersiell satsning. Vi försöker få uppmärksamhet till spelet. Vi arbetar med 505 och de är inte den största utgivaren med de djupaste fickorna. Så vad vi än kan göra för att få upp uppmärksamheten till ett briljant spel är bra. Ju mer människor som får höra talas om det desto bättre, enligt min åsikt.

– Om man gör ett krypskyttespel så handlar det helt och hållet om målen, och Hitler måste vara det ultimata målet i något krigsspel. Det måste han vara, tillägger spelets lead producer Steve Hart.

Ser du fram emot att sikta in dig på Hitlers mustasch, eller tycker du att hela idén är motbjudande?