Över två miljoner exemplar har sålts av #Alan Wake till pc och Xbox 360, avslöjar utvecklarna #Remedy Entertainment. Studiochefen Oskari Häkkinen säger att fastän att försäljningen började en smula långsamt så har historien om den plågade skräckförfattaren fortsatt att sälja under en väldigt lång tid.

– Efter en långsam start har det börjat förändras till något väldigt positivt. Det har definitivt haft ben. Jag tror att narrativa upplevelser helt enkelt har en tendens till det. Alan Wake är som en kultklassiker kan man säga... Folk som har spelat och tyckt om historien känner ett behov av att berätta för sina vänner och andra gamers därute att de behöver testa den här upplevelsen, de behöver spela det, säger Oskari Häkkinen.

Alan Wakes fortsatt goda försäljning (inte minst boostad av pc-versionen som lanserades relativt nyligen) innebär att Remedy inte utesluter att det kan bli tal om mer Alan i framtiden.

– Alan Wake ligger oss definitivt varmt om hjärtat. Det är vårt varumärke – vi äger det. Det är inte något vi glömmer så lätt. Efter Max Payne hade vi bokstavligen, hela teamet, kunnat gå och sätta oss på en strand och sippa cocktails ett tag. Det är ingen hemlighet att Max Payne-serien såldes för 45 miljoner dollar. Det satte oss i en riktigt lovande position, men samtidigt brinner våra hjärtan för att göra spel och inte för att sippa cocktails på stranden.

Det senaste vi hörde från Alan och hans underbara värld var Xbox Live Arcade-titeln #Alan Wake's American Nightmare, som vi recenserade för ett par veckor sedan.