Onlinespels-specialiserade #Nexons amerikanska chef, Daniel Kim, säger i en intervju med Gamesindustry att konsoler kommer att dö ut om de inte anpassar sig.

– Konsolutvecklare börjar förstå att om de inte anpassar sig eller funderar på att ändra sin affärsmodell kommer de snabbt att gå samma öde till mötes som dinosaurierna.

Enligt honom är free-to-play-modellen det enda som kan förhindra att utvecklarna utrotningshotas. Den Korea-baserade delen av Nexon har bidragit med insikter om vad som fungerar och inte fungerar. Konsolmarknaden har aldrig varit särskilt stor i landet, berättar Daniel Kim.

– Det beror framförallt på piratkopiering men även på affärsmodellen. Det är verkligen svårt att slå erbjudandet free-to-play. Visst är det svårt för konsolutvecklarna att bara skära bort hundratals miljoner dollar i intäkter. Det kommer att irritera många som de redan har affärsrelationer med.

– Det är lite som Indiana Jones, att kasta sig ut på djupt vatten – om du inte gör det finns det inget annat sätt att växa.

Vad tror du – är konsolernas enda hopp en free-to-play-modell?