Om en vecka väcks servrarna för onlineracern #The Crew till liv. Vill du veta vad som väntar innan dess får du passa på att vara med i den öppna beta som startar i kväll, för det kommer inte släppas några recensioner innan releasen.

#Ubisoft vill att spelet bedöms på det sätt det är tänkt att upplevas – mot tusentals andra spelare – och det går inte att uppnå innan den stora allmänheten fått tillträde. Dyker det upp recensioner innan dess (eller strax efter release) bygger de således inte på testning av hela spelet.

Det verkar inte helt osannolikt att den skakiga starten för #Assassin's Creed: Unity bidragit till det här beslutet. Spelet fungerade väldigt olika på olika system, för olika recensenter och före och efter releasen, och Ubisoft erkände snart problemen med bisarra buggar och prestandaproblem. Ubisoft har också lärt sig av den kritik man fick för recensionsembargot som lyfte efter att spelet släppts, och för The Crew är man närmast övertydliga med att man gjort sin pr-läxa: man säger att det "absolut inte finns något embago alls" för recensionerna.

I kväll drar ännu en omgång betatestning av The Crew igång, den här gången öppen för alla att delta i. Men, det genomförs enbart på PS4 och Xbox One – pc- och Xbox 360-spelare får köpa spelet i blindo eller invänta recensionerna.

FZ:s recension av The Crew läser du några dagar efter releasen den 2 december.