När #EA nyligen presenterade lite ekonomiska resultat delade man samtidigt med sig av sin syn på den närmsta framtiden. Företaget släpper ju två tunga shooters med blott en veckas mellanrum i oktober – #Battlefield 1 den 21:a och #Titanfall 2 den 28:e – men att de skulle stjäla varandras uppmärksamhet har man tidigare avfärdat.

Ändå tar man inte i från tårna vad gäller försäljningen för det stekheta Battlefield 1. Finanschefen Blake Jourgensen spår att BF1 säljs i trakterna av 15 miljoner exemplar på ett år, skriver VG247.com. En på intet sätt dålig siffra – men sämre än #Battlefield 3. BF3:an sålde omkring 15 miljoner ex på ungefär åtta månader.

– Vi har sagt till folk att ett Battlefield-spel normalt säljer omkring 15 miljoner exemplar på ett år, säger Jourgensen. Vår förutsägelse är lite mindre än det. Och vi hoppas att spänningen byggs upp och att spelet tydligt gör bättre ifrån sig. Men i nuläget tror vi det ligger lite under den siffran.

Titanfall 2 tros gå åt i 9-10 miljoner exemplar på ett år. Första #Titanfall såldes i 7 miljoner ex, säger Jourgensen och sammanfattar:

– Så nära 9 till 10 miljoner för Titanfall [2] och strax under 15 miljoner för Battlefield 1.