Turerna kring vårens många avhopp från Call of Duty-skaparna #Infinity Ward och de efterföljande stämningarna ser ut att ta fart igen. I vintras sparkades IW-grundarna Jason West och Vince Zampella från företaget, varpå de startade en ny studio vid namn #Respawn Entertainment och en rad anställda följde efter. West och Zampella stämde IW-ägaren #Activision, som i sin tur stämde de båda herrarna för att försöka lägga beslag på viktiga tillgångar i företaget. Nu har Activision lämnat in kompletterande uppgifter, och i de anklagas West och Zampella för att ha konspirerat med #Electronic Arts (utgivare åt Respanw) i syfte att skada varumärket Call of Duty och Infinity Ward.

I de nya uppgifterna sägs att West och Zampella samtalat med EA i åtta månader innan de sparkades, med avsikt att plocka ihop en ny studio och locka med sig duktiga medarbetare från Activision och Infinity Ward. Vidare hävdas att de medvetet släppte en trailer från #Call of Duty: Modern Warfare 2 samma dag som #Treyarch la ut en film från syskonspelet #World at War.

Activision vill ha 400 miljoner dollar av EA och de forna IW-cheferna, bland annat för förlorade inkomster, kostnader för att bygga upp IW-studion igen, skador på grund av förseningar, med mera.

Den som vill fördjupa sig i de hårda juridiska tongångarna hittar de komletterande anklagelserna hos Joystiq.