Den som förbokat #No Man's Sky belönas med en bonus i form av ett rymdskepp med en extra plats i sitt inventory. Men om det vill sig illa kan det istället innebära att spelaren i princip fastnar där han/hon är och inte kan komma vidare i spelets universum.

En liten, liten spoilervarning utfärdad för dig som absolut inte vill veta någonting alls om spelet.

Förbokningsbonusen är att kunna välja ett skepp som har en extra inventory-plats. Om man väljer det skeppet ingår hyperdrive, ett måste för att färdas längre sträckor i rymden. Med det vanliga startskeppet måste spelaren hitta ritningen för hyperdrive i spelets inledning för att kunna bygga den, något som den med bonusskeppet kan hoppa över. Om det vill sig riktigt illa byter han/hon sen sitt bonusskepp mot ett som inte har hyperdrive. Och utan hyperdrive eller ritningen för att bygga en är det tämligen kört.

Problemet verkar vara att hyperdrive inte flyttas över automatiskt, eller kanske inte ens går att flytta över manuellt, från förbokningsskeppet när man köper ett nytt. Reddit-användaren McBlurry är en av många som råkat ut för det här bekymret, och det slutade med raderad spel-save och nystart. Andra säger sig ha hittat hyperdrive-ritningar, men det lutar åt att #Hello Games kanske missade den här potentiella buggen. Återstår att se om de patchar bort den.

FZ:s första timmar i No Man's Sky skrev vi om tidigare i dag, i vår första del-recension av spelet. Nästa del och ett betyg får du nästa vecka. Vi kommer också redogöra för hur spelet fungerar på pc (Steam-premiär i morgon kväll, om allt går väl), förhoppningsvis tidigt nästa vecka.