#Square Enix meddelar nu att hett efterlängtade #Final Fantasy XIII ska släppas samtidigt till Xbox 360 och Playstation 3 i västvärlden. Detta är vad producenten Yoshinori Kitase har att säga till VG247.

Vi har inte [bestämt oss för] en aktuell månad ännu men i Japan är det schemalagt för ett vintersläpp, och i Europa och nordamerikanska områden är det våren 2010. För Europa och Nordamerika kommer PS3- och Xbox 360-versionerna att släppas samtidigt.

Den europeiska lokaliseringstiden kommer också bli "betydligt kortare" än brukligt, säger Kitase.

I dagsläget är det oklart om det kommer ett demo av spelet. Men om det kommer så blir det med engelska röster och inte bygga på det redan existerande japanska demot. Det lär också bli nedladdningsbart via Playstation Network och Xbox Live. Om det kommer. Ja, ni fattar.

För att spara på regnskogen i Brasilien så vill Square Enix inte överstiga mer än högst tre skivor för Xbox 360-versionen av titeln. Till Blu-ray lär allt på få plats på en, så ni miljökämpar vet vilken version ni ska välja.

<img src="http://xtrmntr.fz.se/fz/nyheter/gamescom2009.jpg"></img>
Det här är en del av vår bevakning av spelmässan GamesCom 2009. Klicka för att läsa nyheter, bloggar och se på bilder och film från spelen på mässan.